FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 5897 razy ¬

ROZRYWKA | Polityka
Czy Polska powinna domagać sie od Niemiec reparacji czy odszkodowań  
wojennych? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Czy Polska powinna domagać sie od Niemiec reparacji czy odszkodowań wojennych?"   

pelikan19
 Wysłana - 1 wrzesień 2017 14:19        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Od jakiegoś czasu media i politycy skupiają się na kwestii odszkodowań od Niemiec za zniszczenia i krzywdy doznane przez Polskę w trakcie Drugiej Wojny Światowej. Czy faktycznie Nam się należą a jeśli tak jak je wyliczyć a co najważniejsze jak i od kogo je uzyskać?

Pshym
 Wysłana - 2 wrzesień 2017 10:27      [zgłoszenie naruszenia]

Najpierw przestańmy być niemiecką kolonią. Wtedy można mówić o reparacjach.

Szlachta nie pracuje.

pelikan19
 Wysłana - 2 wrzesień 2017 12:58      [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem jak inni ale ja nie czuje się niewolnikiem.

seba5700_2
KAPITAN BOMBA
 Wysłana - 2 wrzesień 2017 21:44      [zgłoszenie naruszenia]

Polska w ramach reperacji dostała od Tysiącletniej Rzeszy ich najwspanialsze tereny, takie jak Stettin (99% poparcia dla NSDAP).

[http://www.gs24.pl/regaty/a/aszdziennik-szczecin-zawstydzil-inne-miasta-swoim-selfie-ktorego-nikt-w-te-wakacje-nie-przebije,12353955/]

Zachodnie ziemie byly najlepiej uprzemyslowione i do chwili obecnej zyja tam najintelegentniejsi ludzie (wyborcy PO posiadajacy toalety w domu, a przeciwienstwie do wyborcow PiS z toaletami na podworku).
Jezeli Kaczory maja jakiekolwiek zawiazki jaj, powinny wystapic o reperacje do Ruskich, ktorzy ich na żywca z calej wschodniej kato-ciemnoty okaradli niczym murzyni wydymali i pobili Polakow w Rimini. Niestety nie zrobia tego, bo poparcie UE czy USA dla Lecha Wałęsy sie skończyło, a Putin mogłby pojechać z Wielką Polska podobnie jak z Ukrainą.

Zmieniony przez - seba5700_2 w dniu 2017-09-02 21:52:24

Architekci to sobie w wielkiej płycie mogli najwyżej wzorek tynku wymyślić.
To był konstrukcyjnie obliczony prefabrykat, tym się zajmowali inżynierowie budowlani,
za PRL-u po specjalistycznych kierunkach.

pelikan19
 Wysłana - 2 wrzesień 2017 22:39      [zgłoszenie naruszenia]

Jezeli Kaczory maja jakiekolwiek zawiazki jaj, powinny wystapic o reperacje do Ruskich
Tak w ramach ciekawostki... na pewnym portalu historycznym wystąpiłem z hipotezą że gdyby nie wiadomy układ do wojny w znanym Nam ciągu by nie doszło. Nikt mnie w tej hipotezie nie poparł.
Dlaczego więc o tym wspominam? Bo uważam że zaraz po Niemcach podobne reparacje czy odszkodowania należą się od Rosji. Problem w tym że od Niemiec moim zdaniem są one ewidentne natomiast od Rosji aby je uzyskać trzeba będzie się trochę ... napocić.

melvinmik
 Wysłana - 7 wrzesień 2017 01:13      [zgłoszenie naruszenia]

Żądanie reparacji wojennych od Niemców napełnia me serce narodową dumą, bo w prostej linii nawiązuje do najznamienitszych tradycji żydowskich roszczeń finansowych.

Jezeli Kaczory maja jakiekolwiek zawiazki jaj, powinny wystapic o reperacje do Ruskich

Rosja to jeden, wielki, patologiczny sracz. Jeśli Kaczynski ma pindola, to powinien rozpiąć spodnie i oddać potężną strugę ciepłego moczu na Mateczkę Rosję, bo ona nie potrafi nawet wyhodować ziemniaków na własny użytek, nie mówiąc już o zorganizowaniu jakiejkolwiek kasy.

Zmieniony przez - melvinmik w dniu 2017-09-07 01:20:29

Preskaler
 Wysłana - 7 wrzesień 2017 09:14      [zgłoszenie naruszenia]

Ja bym wcześniej domagał się reparacji od Szwecji bo przecież złupili nasz kraj doszczętnie.

max-scifi
 Wysłana - 14 wrzesień 2017 15:28      [zgłoszenie naruszenia]

tak,
jak wszyscy do tej pory.

pelikan19
 Wysłana - 15 wrzesień 2017 16:37      [zgłoszenie naruszenia]

W pytaniu jest błąd. Reparacje chyba ustala się przy zawieraniu pokoju. Teraz zatem odszkodowania bądź zadośćuczynienie.

max-scifi
 Wysłana - 19 wrzesień 2017 23:48      [zgłoszenie naruszenia]

^ z niemacami nie mamy traktatu pokojowego, więc w sam raz.

korsarz14
 Wysłana - 14 listopad 2017 16:13      [zgłoszenie naruszenia]

a moim zdaniem repatriacje się nam należą . My Polacy odnieśliśmy największe straty terytorialne i ludnościowe.

PS. chciałbym się przywitać bo to mój 1 post na tym forum

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Czy Polska powinna domagać sie od Niemiec reparacji czy odszkodowań wojennych?

Strony: 1 2