FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 6219 razy ¬

ROZRYWKA | Polityka
Czy da sie obnizyć wiek emerytalny? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Czy da sie obnizyć wiek emerytalny?"   

pelikan19
 Wysłana - 25 maj 2015 20:08        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Jak to jest z tym wiekiem emerytalnym czy da się go obniżyć jak twierdził w swojej kampanii wyborczej Andrzej Duda ? Czy może Musimy "pracować do smierci"?

dumad
 Wysłana - 25 maj 2015 22:09      [zgłoszenie naruszenia]

Nie da się przywrócenia wieku emerytalnego sprzed ostatniej reformy, czyli: 60 lat dla kobiet i 65 lat dla mężczyzn. Zdaniem Dudy reforma była "wielką niesprawiedliwością". Gdyby tę sprawiedliwość przywrócić, trzeba byłoby znaleźć w budżecie 45 mld złotych

więc nie wiem co za głupie pytania zadajesz..

tyle mądrych slow że nie wiem od której strony zacząć czytać

szabluk
 Wysłana - 26 maj 2015 00:15      [zgłoszenie naruszenia]

No wlasnie ciekawe skad hajs dudus wezmie

GB
 Wysłana - 26 maj 2015 06:13      [zgłoszenie naruszenia]

Albo zapomni o obietnicy, albo zrealizuje ją w ostro okrojonym formacie udając że właśnie o to chodziło.

Np. coś w stylu tego co obiecał Komorowski, czyli emerytura po 40 latach okresów składkowych - dopóki nie wchodzisz w szczegóły to wygląda to na jakąś tam obietnicę, natomiast jak przyjrzysz się z bliska to możesz sobie policzyć że może dotyczyć to naprawdę niewielkiej grupki osób. Bo jeśli zacząłeś pracę po studiach to już startujesz z pułapu 65 lat. Jak dorzucisz okresy bezskładkowe to już statystycznie samo L4 z powrotem ustawi Cię na 67 lat.

Z kolei jak zacząłeś dymać fizycznie od 18-go roku życia to niby teoretycznie mógłbyś przejść na emeryturę nawet 9 lat wcześniej... tylko pokażcie mi takiego robola który przez 40 lat bez przerwy pracował na legalu, bez pracy na czarno, śmieciówek itd.

Zmieniony przez - GB w dniu 2015-05-26 06:14:30

pelikan19
 Wysłana - 26 maj 2015 07:56      [zgłoszenie naruszenia]

więc nie wiem co za głupie pytania zadajesz..
Program "Świat się kreci " 25.05.2015 ok 18.30 w TVP1 według sms-ego sondażu
na pytanie : Czy Andrzej Duda spełni swoje wyborcze obietnice?
28 % odpowiedziało że spełni
72 % że nie spełni.
Dla twojej wygody moge być nawet "Pan Idiota" co głupie pytania zadaje.
Jednak to jest jedna z Jego obietnic na którą się wyborcy kupili w którą wyborcy uwierzyli
a wśród nich są tutejsi forumowicze. No to jak ich teraz nazwiesz?

pelikan19
 Wysłana - 26 maj 2015 07:59      [zgłoszenie naruszenia]

emerytura po 40 latach okresów składkowych
Myśle że to jednak jest jakieś rozwiązanie ale to rzeczywiście w niewielu przypadkach może znaleźć zastosowanie.

GB
 Wysłana - 26 maj 2015 19:36      [zgłoszenie naruszenia]

BTW do głosowania na Dudę raczej skłaniało ludzi rozczarowanie Komorowskim niż wiara w to że Duda spełni jakiekolwiek obietnice.

Alayas
 Wysłana - 26 maj 2015 21:40      [zgłoszenie naruszenia]

Dokładnie, Cejrowski dobrze podsumował - "Gdyby kontrkandydatem komorowskiego było Źelazko, głosowałbym na Żelazko".

Kto ma dostęp do internetu i 15 minut wolnego czasu dobrze wie, że wszystko jest lepsze od PO, owszem większość z tego wszystkiego jest także lepsza od reszty obecnych ugrupowań w sejmie - ale cóż - klasyczna sytuacja mniejsze zło

magdamocze
 Wysłana - 27 maj 2015 13:35       [zgłoszenie naruszenia]

Pewnie że się da, tylko koszty społeczne byłyby tak duże, że właściwie państwo musiałby się rozpaść.

Dobry elektryk w mieście Warszawa [oneofgroup.pl/]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Czy da sie obnizyć wiek emerytalny?