Jak sądzicie czy na naszej scenie politycznej pojawi sie za naszego zycia osoba zdołajaca zmienic oblicze naszego kraju,brak bezrobocia ,wysokie wynagrodzenie itp?
oczekujesz chyba cudu w wersji ludowej przepowiedni......
nie zyjemy na odrebnej planecie ale jestesmy jednym z 300 krajow i zaden geniusz w polsce nie odmieni pozostalej czesci swiata tak by u nas bylo idealnie....
spojrz na to z innej strony: zyjemy w kraju i jestesmy w unii europejskiej-w porownaniu z 70% reszty swiata-zyjemy jak w raju.....tak -to co mamy jest rajem w porownaniu z afryka i azja...
polska jest tak zacofanym i zadłużonym krajem ze to nie może nastąpić nawet gdybyś ty się dorwał do polityki i chciał bardzo cos zmienić nie udało by ci się
po za tym doskonale wiesz jakie mamy warunki rozwoju w Polsce i nikt nie mysi ze będzie już lepiej jaką mamy gospodarkę polityczna gdzie 1kg jabłek to cena powiedzmy 4zł a za pomarańcze gdzie płyną z krajów tropikalnych płacimy za 1kg 2zł
jak ja bym został teraz politykiem nie martwił bym się losem innych tylko losem rodziny i bliskich a dla innych kropla tego co ja bym miał szczera prawda jak zawsze
kiedys jablka kosztowaly 1 zl a banany 12 zl...wszyscy chcieli by bylo odwrotnie....:)
a teraz znow w druga strone???:)
co do ludzi sowieckich w raju...jest ich jeszcze duzo(nie tylko starsi ale i duzo mlodych przesiaknietych misienalezyzmem rodzicow)
latwo ich rozpoznac:wiecznie narzekaja jaka ich spotyka niesprawiedliwosc,wiecznie uwazaja ,ze im sie cos nalezy,no i cecha zasadnicza-gburowatosc i chamstwo w stosunku do osob od ktorych nic nie chca i na nic nie licza a lizusostwo i unizonosc do ludzi od ktorych mysla ,ze cos dostana.....
ulubione zajecie:kopanie lezacych(upadlych bohaterow,ludzi sukcesu,ktorym sie noga powinela, bylych politykow).
ich sila napedowa:zawisc,zazdrosc...
ciekawe w ktorych krajach azji jest lepiej niz w polsce-biorac pod uwage prawo ,finanse,polityke,bezpieczenstwo i wolnosc jednostki?ja w zadnym z tych kraji nie chcialbym mieszkac na stale...zwiedzac-bardzo chetnie....
japonia?korea pd?taiwan? a moze chiny?pakistan,indie?
jestem ciekaw ktore i dlaczego...
Lady ziemon-masz racje.jest dokladnie jak piszesz....
ale nie dla kazdego jest to tak oczywiste.....:)juz zacieraja lapki,ze znow komus doloza....:)
singapur?jestes chinczykiem?co bys tam robil?przeciez to mrowisko...-ok 6500 osob na 1 km kwadratowy!!!!okropnosc..a dochod narodowy na osobe maja tylko dlatego tak wysoki,bo jest ich ok 4,5 mln-to jak warszawa i okolice...kolega tam byl rok i myslal ,ze zwariuje......ale co prawda zarobil kupe kasy...
Zmieniony przez - masti w dniu 2008-06-30 09:13:57
Akceptuję.