FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 7974 razy ¬

ROZRYWKA | Miłość
Czy można być spełnionym w związku bez seksu? 
[powiadom znajomego]    
Opcja Wyniki Głosuj
facet mozna byc spelnionym 
facet niemozna byc spelnionym 
kobieta mozna byc spelnionym 
kobieta niemozna byc spelnionym 
sprawdzam 
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
Autor "Czy można być spełnionym w związku bez seksu?"   

h.raptowny
 Wysłana - 11 luty 2009 18:20    | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

czesc, chcialbym poruszyc temat "spełnienia w zwiazku"
co tak naprawde rozumiecie mowiac "jestem spelniony/a w zwiazku"

czy mozna byc spelnionym w zwiazku bez seksu ktory trwa rok?

powiem wam od siebie ze to trudne ze strony faceta zeby byc spelnionym w zwiazku bez seksu, poniewaz sam jestem dwudziestoletnim facetem i jestem z dziewczyna od roku ktora jest ode mnie o rok mlodsza i w naszym zwiazku nie zawitał ani razu seks, ba nawet ze soba nie sypialismy.
moja dziewczyna jak narazie twierdzi ze niechce uprawiac seksu poniewaz sie uczy, a ciaza oznacza przerwanie nauki (chociaz z mojego punktu widzenia ciaza nie zawsze musi oznaczan przerwe w nauce poniewaz wiele razy widzialem dziewczyny ktore byly w ciazy i chodzily do szkolu codziennie i nawet mialy niezle wyniki w nauce) ale przeciez mozna uniknac ciazy zabezpieczajac sie, chociaz roznie bywa ze skutecznosci tej metody.

sptykam sie z nia codziennie i po prostu widze ze pragnie seksu, niewiem jak to wytlumaczyc ale to widac po jej zachowaniu ze chcialaby wiecej, oczywiscie kilka razy juz poruszalem ten temat ale ona twierdzi ze nie teraz a dopiero wtedy jak skonczy szkole, czyli za rok, niechce na nią naciskać z tym seksem zeby sie do mni nie zraziła, (byc moze chce mnie sprawdzic, jesli bede z nia jeszcze rok to zdecyduje sie przyzec ze mna ten pierwszy raz poniewaz jest dziewica) - kvrwa jak to poyebanie brzmi

i musze szczerze przyznac ze nie czuje sie spelniony w tym zwiazku ktory trwa rok, lubie z nia przebywac i po prostu traktuje ją jak moją dobrą koleżanke i twierdze ze lepiej byc z taka dziewczyna niż nie mieć zadnej.

no i wracajac do tematu jak uwazacie czy mozna byc spelnionym w zwiazku bez seksu?

co uwazacie o mojej sytuacji?

czekajcie dodam ankiete

MoonSp
EQUILIBRIUM
 Wysłana - 11 luty 2009 18:37      [zgłoszenie naruszenia]

Dobrze, że nie chce uprawiać seksu Twoja dziewczyna, nie ma o nim zielonego pojęcia. Jej punkt widzenia to seks = ciąża "niechce uprawiac seksu poniewaz sie uczy, a ciaza oznacza przerwanie nauki "

" ba nawet ze soba nie sypialismy."
Rok czasu, przesada

"ale przeciez mozna uniknac ciazy zabezpieczajac sie, chociaz roznie bywa ze skutecznosci tej metody."

Wskaźnik Pearla 0,5-1 przy tabsach o czymś świadczy.

A jakieś pieszczoty, itp ?
Nic, absolutnie?

Przez rok tylko buzi buzi ?

"Atak kosmitów to nic w porównaniu z atakiem głupoty"
Moon

Ekspert -

h.raptowny
 Wysłana - 11 luty 2009 18:40      [zgłoszenie naruszenia]

pieszczoty oczywiscie były, ale tylko z mojej strony, ona wprost uwielbia kiedy dotykam jej broszke i na sama mysl o tym robi jej sie moko, ale problem jest ze ona niechce sie odwdzieczyc.

dodam jeszcze ze oralu jeszcze nie było przez ten rok, tylko rączką

Góras_-
 Wysłana - 11 luty 2009 18:43      [zgłoszenie naruszenia]

Mam kolegę na studiach, ma 21 lat (rocznikowo), ma tam jakąś dziewczynę 2 lata młodszą od siebie, są 3 lata razem. Nie spali ze sobą ani razu, mówił, że nie chce jej skrzywdzić i że jeśli będzie trzeba, to poczeka z tym do ślubu ->

mecha
 Wysłana - 11 luty 2009 18:50      [zgłoszenie naruszenia]

jak tak czasem czytam to się zaczynam zastanawiać, czy ja przypadkiem nie jestem dziwna...
można być spełnionym w "chodzeniu", w związku nie bardzo. jak to gdzieś kiedyś przeczytałam:
NO SEX WITHOUT LOVE
NO LOVE WITHOUT SEX

naklejanie ulotek, plakatów zabronione!

VidaL
 Wysłana - 11 luty 2009 19:24      [zgłoszenie naruszenia]

Wiadomo, że w prawdziwym związku seks nie jest najważniejszy, ale nie wyobrażam sobie związku bez seksu. Wiem również, że nie byłbym w takim spełniony.

Zresztą, to tak jakby mówić o udanym związku, gdzie nie ma miłości. To nie związek, to układ. Z seksem, a właściwie jego brakiem jest tak samo.

Tylko też trzeba rozgraniczyć brak seksu, od "gówniarskiego" związku, w którym ktoś na to jeszcze może nie być gotowy

Ekspert -

INSOMNIA
 Wysłana - 11 luty 2009 19:26      [zgłoszenie naruszenia]

moja dziewczyna jak narazie twierdzi ze niechce uprawiac seksu poniewaz sie uczy, a ciaza oznacza przerwanie nauki a od czego sa gumki, tabletki? chyba ich nie produkuja tak dla zabawy
zwiazek bez seksu ma prawo bytu jak sie jest smarkaczem. ale jak mozna byc z facetem przez rok i nie bzykac sie, bo jest nauka? no chore jak dla mnie.

seks za mocno zbliza do siebie ludzi, zeby z niego rezygnowac. nie uklada sie w lozku=przeklada sie to na inne dziedziny zycia.

h.raptowny
 Wysłana - 11 luty 2009 19:35      [zgłoszenie naruszenia]

niby ma racje ze sie uczy i dobrze ze liczy sie z wpadka ale kvrwa przeciez mozna sie zabezpieczac, tez tego nie rozumiem, moze boi sie ze ktos sie o tym dowie ze uprawiała juz seks i boi sie ze wyrobi sobie opinie dvpodajki, ale to malo prawdopodobne po roku zwiazku

komandarm
 Wysłana - 11 luty 2009 21:17      [zgłoszenie naruszenia]

NO SEX WITHOUT LOVE
NO LOVE WITHOUT SEX

sranie w banię.

mecha
 Wysłana - 11 luty 2009 21:26      [zgłoszenie naruszenia]

czemu?

naklejanie ulotek, plakatów zabronione!

warrior5
 Wysłana - 11 luty 2009 21:28      [zgłoszenie naruszenia]

jest ryzyko--> jest zabawa lub odwrotnie

Wydaje Ci sie że jestem normalny? Masz racje. Wydaje Ci sie.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 5 stron.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Czy można być spełnionym w związku bez seksu?

Strony: 1 2 3 4 5