FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 301 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ROZRYWKA | Prawo i Ekonomia
Czy można ukraść coś swojego oraz kredyt chwilówka-czyli 2 sprawy 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Czy można ukraść coś swojego oraz kredyt chwilówka-czyli 2 sprawy"   

Miaky
 Wysłana - 8 luty 2010 16:07        | zgłoś naruszenie regulaminu

Usłyszałem dziś o 2 ciekawych zdarzeniach, mniejsza o ich prawdziwość i to czy wydarzyły się na prawdę bardziej mi chodzi o przykład i rozwiązanie.

1)Pan nazwijmy go Adam miał motocykl, który został mu skradziony. Zgłosił to oczywiście na policje ale jako, że Pan Adam to niecierpliwy człowiek to postanowił poszukać motocykla na własną ręke i go znalazł. Po odnalezieniu zguby zwyczajnie odebrał go (moto) złodziejowi, bez zbędnej konwersacji z nim. Największym absurdem jest to, że złodziej złożył sprawę o kradzież i teraz to wygląda tak: Pan Adam miał motocykl, ukradł mu go złodziej a potem Pan Adam ukradł swój motocykl złodziejowi wychodzi na to, że Pan Adam ukradł coś swojego i tu pytanie-czy można ukraść coś swojego ? Chodzi mi o rozwiązanie dokładnie w/w sytuacji, bo gdyby Pan Adam zlokalizował motocykl, zadzwonił po policje to całkiem inaczej by to wyglądało ale mi chodzi co w sytuacji, kiedy on sobie go sam zabrał. Z jednej strony Pan Adam jest właścicielem motocykla, ale po kradzieży motocykl zmienia właściciela. Więc jak sądzicie ?

2)Jak każdy wie istnieje coś takiego jak kredyty chwilówki i co w sytuacji gdy zgubiłem dowód o 13:00 ale zgłosiłem zaginięcie dopiero o 19:00 a w między czasie powiedzmy o 15:00, ktoś na mój dowód pożyczył 2 tysiące. Czy w tej sytuacji, ja spłacam ten kredyt jako że zbyt późno zgłosiłem zaginięcie dowodu czy jednak nie ja-a jak nie ja to kto ? Idąc tym tokiem, można dac znajomemu dowód, weźmie on kredyt po czym ja zgłoszę zaginięcie dowodu i wszyscy są szczęśliwi.

przyznaj SOG'a

Baybus
 Wysłana - 8 luty 2010 16:44      [zgłoszenie]

2) Udowodnisz ze to nie Ty ten kredy wziąłeś = nie będzie problemu

GLORY MAN UNITED !

przyznaj SOG'a

baruch
 Wysłana - 8 luty 2010 16:56      [zgłoszenie]

to 1 absurd, bo dokumenty są na Adama. swojej rzeczy nie można ukraść, gdyż przepis brzmi "kto zabiera w celu przywłaszczenia CUDZĄ rzecz ruchomą..."

gdybym zaś miał w tej sytuacji bronić złodzieja, starałbym się wykazać, że naruszył on tylko art 127 kodeksu wykroczeń.

Zmieniony przez - baruch w dniu 2010-02-08 17:15:08

przyznaj SOG'a

Sznycelek
 Wysłana - 8 luty 2010 17:50      [zgłoszenie]

Ja mam pytanie odnośnie drugiego. Bo jak wiadomo, zgubienia dokumentów się nie zgłasza na policji, jedynie w Urzędzie Miasta przy wyrabianiu nowego. W takim wypadku, jak udowodnić, że to nie ja go wziąłem?

przyznaj SOG'a

baruch
 Wysłana - 8 luty 2010 17:56      [zgłoszenie]

jak udowodnić? w kazdy mozliwy sposob:

1. jak najszybciej zgłosić i wziąć kwitek, ze zaginął.
2. dać ogłoszenie w gazecie, że dnia tego a tego zaginął dokument taki a taki nr ten a ten
3.najprościej z zaświadczeniami pójść do lichwiarza i przedstawić sytuację. Gdyby odmówił zażądać ksera "podpisanej" przez Ciebie umowy-przecież trzeba się pod nią podpisać. w razie czego można przeprowadzić ekspertyzę pismoznawczą (porównanie podpisów) i wykazać fałszerstwo.

przyznaj SOG'a

Mystic8B8
 Wysłana - 8 luty 2010 21:21      [zgłoszenie]

MIalem z kumplem podobna sytuacje do opisanej w pukncie pierwszym. Mial motocykl, wlasny, papiery na niego, ale ojciec zamknal mu go w garazu (nie mieszkaja razem. poprostu nie mial go gdzie zostawic na zime i odmowil wydania). Poszlismy po moto, ojciec zglosil kradziez ale po okazaniu policji dokumentow sprawa zakonczyla sie. W skrocie, jak mam piepaiery to nic mu nie moga zrobic, to jego moto. Sorry ze tak dziwnie napisalem, ale po paru glebszych jestem.

przyznaj SOG'a

Gosia_p
 Wysłana - 9 luty 2010 07:36      [zgłoszenie]

Bo jak wiadomo, zgubienia dokumentów się nie zgłasza na policji, jedynie w Urzędzie Miasta przy wyrabianiu nowego.

zgubienie dowodu zgłasza się na policji

przyznaj SOG'a

MROczeK
 Wysłana - 9 luty 2010 11:38      [zgłoszenie]

Gosia niby od kiedy?

Jeżeli ktoś Tobie ukradł portfel lub masz podejrzenie o kradzieży wtedy zgłaszasz na policje. Jak zgubiłeś/aś-urząd.

Zmieniony przez - MROczeK w dniu 2010-02-09 11:39:09

Lechia Gdańsk Steroids Fan's

przyznaj SOG'a

gandzior88
 Wysłana - 9 luty 2010 11:48      [zgłoszenie]

trzeba isc na policje albo do miejsca gdzie dowod został wydany i zgłosic zgubienie dowodu. oni wydaja kwit i masz pózniej potwierdzenie wrazie gdyby ktos wzią na ciebie kredyt

Zmieniony przez - gandzior88 w dniu 2010-02-09 11:49:24

Jeśli w domu masz kurwę co cię zdradza, wypierdol ją za drzwi tylko ziomek doradzam
w sumie mnie nie przeszkadza

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

przyznaj SOG'a

Sznycelek
 Wysłana - 9 luty 2010 12:45       [zgłoszenie]

Nie zgłasza się, a jak masz co do tego wątpliwości to wykręć 997 i się zapytaj

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Czy można ukraść coś swojego oraz kredyt chwilówka-czyli 2 sprawy

wersja lo-fi
Polecamy Piłka nożna | Vancouver 2010 | Portal Finansowy | Forum Finanse

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia