Czy opłaca sie pójść do psychologa jeśli doświadcza się stanów depresyjnych? Czy Wam pomógł jakiś specjalista? I po jak długim czasie chodzenia do niego?
Bądź silny, o człowieku! Pożądaj, raduj się wszystkimi rzeczami
zmysłów i uniesienia: nie bój się, że jakikolwiek bóg wyprze się ciebie za to.
ZAPRASZAM: [www.olokk.pl] // [www.bng-studio.pl]
[www.facebook.com/olokk]
Millia a konkretnie z jakiego miasta jesteś, bądź w pobliżu jakiego mieszkasz?
Jeśli oczekujesz czegoś konkretnego od psychologa i jeśli tego właśnie potrzebujesz to sens jest.
A czy się opłca to już kwestia tego, czy pójdziesz do naprawdę konkretnego i godnego zaufania specjalisty (najlepiej poleconego przez kogoś), czy trafisz na pierwszego lepszego naciągacza... Wtedy wg może być różnie...
Jezeli sama definiujesz swoj stan jako depresja to poszukaj np w necie kryteriow diagnostycznych - najlepiej wg DSM IV.. jezeli objawy sie pokrywaja to nie trac czasu i pieniedzy na magistra psychologi a skontaktuj sie z lekarzem specjalista, najlepiej z certyfikaten psychoterapeuty.
Zauważyłam u siebie wiele objawów depresji, jednak nie czuje tego wszystkiego z takim dużym natężeniem przez cały czas i mam dobre dni. Właściwie to jest tak, że dobre dni naprzemiennie współistnieją ze złymi, i tak od ponad roku. Tyle, że jak mam dobre dni to chyba i tak nie funkcjonuje tak dobrze jakbym tego chciała. W sumie nie wiem jak to rozumieć.
Chociazbym chodzil ciemna dolina, zla sie nie ulekne, bo Ty jestes ze mna"
"Pozwol mi zwyciezyc, a jesli nie zdolam, pozwol mi byc dzielnym w mej walce."