FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 64146 razy ¬

ROZRYWKA | Filozofia, Psychologia, Religie
Czy wierzycie w Boga? 
[powiadom znajomego]    
Opcja Wyniki Głosuj
TAK, wierze w Boga 
NIE, to nie dla mnie 
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
Autor "Czy wierzycie w Boga?"   

VLAD.IV
 Wysłana - 26 wrzesień 2005 15:25      [zgłoszenie naruszenia]

chyba Lilith?
Ja tez jestem przeciwnikiem wiary w kościół

Sons Of The Gods Today We Shall Die
Open Valhalla's Door
Let The Battle Begin With Swords In The Wind
Hail Gods Of War

adamdial
 Wysłana - 26 wrzesień 2005 15:27      [zgłoszenie naruszenia]

Cytynka sog dla Ciebie.
podoba mi sie Twój pogląd, kościołowi nie, a Bóg na tak. Ja przez koścół przeztałem wierzyć. Jak widziałem co wyprawiają księża w mojej mieścinie to przestąłem im ufać. A potem juz samo się potoczyło i wiara zanikła, pewnie dlatego że nie miał mi kto wskazać drogi, moze sam nie umiąłem sie odnaleść, odnaleść Jego.

Zmieniony przez - adamdial w dniu 2005-09-26 15:29:21

Tylko Ją mogę kochać tak jak kocha się tylko raz//KCM:***

Cytynka
 Wysłana - 26 wrzesień 2005 15:57      [zgłoszenie naruszenia]

dzieks za poparcie hehs.ja tak po prostu czuje, uwazam,a heh wychowałam sie na wierze w kosciół.ale przestyałam w niego wierzyc. a juz na pewnoi nie pojde do spowierzi. ostatnio(jakies półtora roku temu musiłam isc do spowiedzi bo cos tam było juz nie pamietam) mi sie takie cos przytrafiło. ja sie ksiedzu spowiadam, a ten do mnie czekaj czekaj dzwoni ktos do mnie na komórke!! a ja ała i se poszłam. no wezcie przestancie nie miło to juz sensu jak mi ksiadz takie cos od***ał.a wiare traciłam tes przez to, ze jak gadałam z moimi znajomkami,wypowiadali sie na temat wiary w boga i no otworzyli mi oczy na pewne rzeczy.

VLAD.IV
 Wysłana - 26 wrzesień 2005 16:00      [zgłoszenie naruszenia]

Dlaczego "Cytynka" a nie "Cytrynka"?

Open Valhalla's Door
Hail Gods Of War

adamdial
 Wysłana - 26 wrzesień 2005 16:02      [zgłoszenie naruszenia]

to co zrobił tamten ksiądz to czyste chamstwo. Co do wiary to mi własnie nikt nie pomagał jej szukać, wiec nie znalazłem i przestałem szukać - zwątpiłem.

Zmieniony przez - adamdial w dniu 2005-09-26 16:04:13

Tylko Ją mogę kochać tak jak kocha się tylko raz//KCM:***

VLAD.IV
 Wysłana - 26 wrzesień 2005 16:06      [zgłoszenie naruszenia]

To wreszcie wierzycie, czy nie wierzycie?
Ja tez jestem antyklerykalistą, ale chyba myslicie dwa pojęcia... wiara i kościół to 2 różne sprawy

Open Valhalla's Door
Hail Gods Of War

Methos
 Wysłana - 26 wrzesień 2005 16:10      [zgłoszenie naruszenia]

Cytynka ja tez dam ci SOG na zachete

a co do Twojej wypowiedzi hmm.,... rozumiem i akceptyuje twój punkt widzenia... (taki punkt wiele wiele ludzi akurat ma w dzisiejszych czasach...)
choć mam kilka "uwag, nie uwag"...

ehhh....ja wiem ze nie wierze w kosciół. bo jesli bóg istnieje to jest przeciez wszedzie a nie tylko w kosciele.

wiesz wszytsko zalezy, w jakiego Boga wierzysz i jaki system wartości przyjmujesz... jesli Jestes chrześcijanką to... świątynia jakby ni ebyło pełni kluczowe role... no chyba ze np. wyznajesz Wicca... (choć i tam są świete miejsca... )

hahahane nie wiem czy bóg istnieje ale wierze w teorie Darwina.a jego teoria zaprzecza istnieniu boga

w sumie chyba rzeczywiscie nie bardzo wiesz czy wierzysz, czy nie...

a co do Darwnina to teoria została juz z tego co wiem obalona...
choc nie jest wyluczone że w jakis inny sposób powstał człowiek.

(w mojej klasie duso osób nie wierzy w kosciół , w bogamaja rózne zdana na ten temat .
to aktualnie dylemat bardzo wielu ludzi, wierzyć, nie wierzyć,...
a moze jednak lepiej wierzyc.,.. bo co bedzie po smierci... ?? hehhehe
a moze nie wierzyc.. bo i po co... strata czasu??

ja tak jakby przestałąm w niego wierzyc kiedy zabrał mi moja ukochana babcie.nawet nie pozwolił mi byc na jej pogrzebie , przy jej smierci.(byłam bardzo daleko)odebrał mi jedyna osobe która mnie kochała , która mi to pokazywała.która zawsze była przy mnie.odebrał mi ja od tak.czyli cyyba wierze w boga jesli ysle ze mi ON ja odebrał.ale nigdy mu tego nie wybacze.

wiesz ja cię rozumiem...
ale ludzie przychodzą i odchodzą, nie żyją wiecznie, bo tak są skonstruowani, odchodzą bo gina w wypadkach, na wojnach......
i to przeciez nie od razu jest sprawa Boga/Szatana...

aha wracajac do tego ze nie wierze w kosciól. no nie chodze do niego.bo nie odczówam takiej potrzeby. ksiadz jest takim samym człowiekiem jak my a ja nie bede mu mówic swoich grzechów , dlatego spowiadam sie własnymi słowami przed bogiem a nie przed ksiedzem.

czyli jednak w Niego (Boga) wierzysz czy nie??? hmmm
a kościół to wspólnota ludzi.... a ksieża sa następcami Apostołów...
Mówimy oczywiscie o przypadku jesli bierzemy pod TEN system religijny

bo ksiadz mose nie dac rozgrzeszenia a bóg mose chciec czego innego. i co wtedy??a

pisze w Biblii ... komu odpuścicie winy, beda im odpuszczone,
komu zatrzymacie, będa zatrzymane
...

nie muszę chyba nic dodawać

Bóg zawsze wybacza.wie wierze w boga ale nie w kosciół, niebo piekło , czysciec, pierwszych ludzi(adama i ewe aha kolega mi powiedział ze ewa nie była pierwsza kobieta adama , tylko była nia liliet,

wiesz dyskusja nt piekła i nieba toczy sie w innym poscie...

a co do Lilith... to w niektórych przekazach rzeczywiscie jest ona podawana jako 1 zona Adama... ale znów inne to wykluczają...
i chyba tylko sam Bóg wie jak było naprawdę

a jesli chcesz coś poczytac o Lilith
to wejdz do Postu BOGOWIE SŁOWNIK (u góry) tam jest o niej troche napisane

Ekspert -

shreeve
 Wysłana - 26 wrzesień 2005 18:33      [zgłoszenie naruszenia]

Witajcie bracia i siostry. Na wstępie pragnę przeprosić, za nispójność moich zdań (jesli takowe się wydarzą), ale troszkę wypiłem.

No więc tak, VLAD.IV, słusznie, to co napisałem, ma podłoże satanistyczne.
LaVey, napisał, tą, ko(s)miczną biblię szatana... ale, pomińmy ten fakt :D

Dlaczego, niby, nie mogłoby coś takiego wystapić? Ogranicza nas chyba tyko umiejętność wykorzystania naszego mózgu (inne osoby, potrafią wykorzystać te części służące za zjawiska niwyjaśnione).

Ten tekst z telefonem do księdza, przy konfesjonale, naprawdę jest rewelacyjny :D. Po prostu, wysmiałbym takiego księdza.

Mam znajomego, który na księdza się uczy. Kiedyś, gdzieś... spotkaliśmy się, i zaczelismy gadac... no i powiedzial mi, ze nie wie, czy Bog tak naprawde istnieje, ale zaczal studiowac, uczyc sie, wlasnie w tym kierunku, poszukiwania tego Boga. Powiedzial, ze jak do tej pory, Bog mu pomagal... tak dobrze sie uczyc...
Nie wiem, jak to dziala, al, wynikaloby z tego, ze ma to zwiazek z ludzkim organizmem i psychika... jesli bede w cos wierzyl.. naprawde gleboko, to bede wiedzial, ze to sie stanie, bo To mi pomoze.

Poza tym, z tego co mi wiadomo, nikt nie powiedzial, ze satanisci nie wierza w Boga... przecza jego istnieniu, i zawsze sa do niego nastawieni, ze Boga trzeba zniszyc... Nie wykluczone jest takze, ze satanista moze byc gleboko wierzacy w Boga

Oki, pozniej jeszcze wlize i cos skrobne... na razie, nie pamietam nic co bylo 2 sek wstecz :/

Żeby coś zrozumieć, trzeba to przeżyć.

punka
 Wysłana - 1 październik 2005 12:07      [zgłoszenie naruszenia]

w Boga wierze...ale kościół serdecznie ******le

Inanna
 Wysłana - 1 październik 2005 22:52      [zgłoszenie naruszenia]

czy wierze w Boga ? dla mnie to głupie pytanie choć zostałam wychowana w wierze chrześcijańskiej ni emoge powiedziec ze wierze w Boga pod taka "postacią " jak jest on opisany ...... pokazany . wierze w cos innego mianowicie w dobro żadna wiara nie ma w sobie przynajmniej dla mnie zawartych wszystkich prawd życiowych które wyznaje którymi sie kieruje .... moze ktoś powie ze to poprostu ułatwienie sobie sprawy .... ja jednak wierze w ludzi w dobro w lojalność szczerość wierze ze po śmierci będe szczęsliwa w takiej czy innej postaci nie potrzebuje przykazań przypowieści czy mitów by być dobrym człowiekiem bo o to głównie w każdej wierze chodzi prawda ? .... śmieszne 2 tys lat temu ludzie wierzyli w Bogów pod takimi czy innymi postaciami teraz to mity a co będzie z chrześcijaństwem za 2 czy 4 tys lat ?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 94 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Czy wierzycie w Boga?

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94