Autor |
"Czy wierzycie w Boga?" |
|
Methos
|
|
nie ma jedynej dobrej drogi dla wszystkich, każdy ma swoją własną, jak i własne potrzeby, i własny obraz świata... i tak własnie jest dobrze..
|
Ekspert -
 |
|
|
VooDooMan
|
|
Rodzina katolikow zaś ja Ateista ... lat 18scie |
 |
|
|
sebk
|
|
Wierze ... i czasem praktykuje
|
|
voagar
|
|
|
|
Gonzor
|
|
w temacie wiary pójście na skróty po przez powiedzeniu sobie ze ja wierze i nic mnie nie obchodzi jest złe bo równa sie to z porzuceniem dociekania prawdy i zasłonięciu sobie oczu ciemnymi dogmatami! człowiek powinien starać sie dociekać prawdy bo jeśli tego nie bedzie robił to ktoś mu cos powie i ten bedzie musiał to przyjąc bo nie bedzie wiedział czy to co tamten mu mówi to prawda czy kłamstwo, da soba manipulować. Tak wiec w temacie wiary dociekliwość jest bardzo ważna bo im więcej ludzi bedzie starało sie dociekać pewnych spraw związanych z religią tym bardziej bedzie maleć liczba manipulujących nimi:) (księży itp xD ) co tylko wzmocni społeczeństwo i sprawi ze powstanie ono z kolan konformizmu:). Podsumowując nie zawsze pójście na łatwizne daje wiecej:P
|
Metztli
|
|
wierzę w Boga. ale nie w jego dobroć;) |
 |
|
|
Methos
|
|
Metztli... proszę nie odświeżaj tak postów!!!!
za coś takiego mozesz otrzymac BANa na konto!
Zmieniony przez - Methos w dniu 2007-04-09 15:06:59 |
Ekspert -
 |
|
|
Samum333
|
|
W Raidena, boga piorunów, he he he, a tak na serio wierzę ale nasi czarni czasem przeginają i naginają
|
Methos
|
|
na dzień 16 kwietnia br
Tak wierzę -> 62% (190 głosów)
Nie wierzę -> 38% (115 głosów) |
Ekspert -
 |
|
|
Grundman
|
Perpetuum mobile
|
|
no pięknie, czyli forumowe społeczeństwo wierzy!!! ale to niestety pewnie jest tak jak w całym polskim społeczeństwie - większość mówi że wierzy a prawie nikt nie stosuje tego w życiu..... bo gdyby ponad 60% stosowało to zycie byłoby piękne :D
|