ciężko jest mi określić mój stosunek do Boga
ale istnieje jednak jakaś siła władająca światem i ludźmi.. "dobroć" czy Jahwe, Allach Bóg jak ją nazwiecie to nieistotne..
..od dziecka byłem wychowany w wierze katolickiej i nawet teraz zdarza mi się modlić gdy czuję taką potrzebę jednak wątpie w istnienie Boga takiego o jakim słyszę w kościele na kazaniu i w ewangeli
Ja myślę, że to tylko kwestia podświadomości. Właściwie,to nie tylko myślę.To jest już potwierdzone przez znakomitego psychologa Josepha Murphyego, który napisał o tym całą książkę-"Potęga podświadomości". Nie ma co owijać w bawełnę- jeden przykład doskonale ukazuje, czym jest wiara. Pewien starszy Pan w stanie teoretycznie nieuleczalnym (miał raka z przerzutami) z dnia na dzien wyzdrowiał, gdy jego syn przywiózł mu kawałek drewna. Syn powiedział mu, że to element krzyża Chrystusa i że uleczył już wielu ludzi. W rzeczywistości jednak było to zwykłe drewno znalezione gdzieś koło lasu. Wiara- obojętnie jaka;w co-może wszystko. Ludzki umysł jest niesamowity, a wszystko rodzi się w podświadomości. Gdy zasiewane są w niej myśli pozytywne, alles ist moglich
Ja myślę, że to tylko kwestia podświadomości. Właściwie,to nie tylko myślę.To jest już potwierdzone przez znakomitego psychologa Josepha Murphyego, który napisał o tym całą książkę-"Potęga podświadomości ".
to przeciętni Polacy też już wierzą w potęgę podświadomości?
Jak TADZIKER, miałem napisać dokładnie to samo ale nie chciało mi sie dlugiego posta pisać SOG
Coraz czesciej mowia na NG/Discovery o nieswiadomym wpływie umyslu a nasze ciało itp. Na tym oparta jest metoda Silvy i jesli nie był to za***isty zbieg okoliczności to poprawiłem sobie troche dzieki temu zdrowie. Ta sama sytuacja z placebo, ogólnie wszystko to tłumaczy sprawe 'boskich' uzdrowien.
Tylko ze ja niewierząc mam tę świadomość ze tylko ja sam mam na siebie wpływ a nie wymyślony bóg...