FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 65951 razy ¬

ROZRYWKA | Filozofia, Psychologia, Religie
Czy wierzycie w Boga? 
[powiadom znajomego]    
Opcja Wyniki Głosuj
TAK, wierze w Boga 
NIE, to nie dla mnie 
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
Autor "Czy wierzycie w Boga?"   

Rin
 Wysłana - 15 czerwiec 2007 19:26      [zgłoszenie naruszenia]

zgadzam sie ze ksieza oszukuja polakow, ale nie podzielam tak zdecydowanej opinii pana Dawkinsa
bo w koncu sa rzeczy na tym swiecie, o ktorych....

o których co?

Thoth
 Wysłana - 6 lipiec 2007 14:53      [zgłoszenie naruszenia]

o których co?

to śmiesznie zabrzmi, ale jak dorośniesz, to zobaczysz.

Rin
 Wysłana - 7 lipiec 2007 18:36      [zgłoszenie naruszenia]

to śmiesznie zabrzmi, ale jak dorośniesz, to zobaczysz.
A co zobaczę?

szczypek90
 Wysłana - 7 lipiec 2007 18:53      [zgłoszenie naruszenia]

może i zasady są czarno-białe, ale życie nie

ciężko jest mi określić mój stosunek do Boga
ale istnieje jednak jakaś siła władająca światem i ludźmi.. "dobroć" czy Jahwe, Allach Bóg jak ją nazwiecie to nieistotne..
..od dziecka byłem wychowany w wierze katolickiej i nawet teraz zdarza mi się modlić gdy czuję taką potrzebę jednak wątpie w istnienie Boga takiego o jakim słyszę w kościele na kazaniu i w ewangeli

odpowiedź NIE

[http://www.szort.pl/ankieta11]

Tadziker
 Wysłana - 8 lipiec 2007 23:21      [zgłoszenie naruszenia]

Ja myślę, że to tylko kwestia podświadomości. Właściwie,to nie tylko myślę.To jest już potwierdzone przez znakomitego psychologa Josepha Murphyego, który napisał o tym całą książkę-"Potęga podświadomości". Nie ma co owijać w bawełnę- jeden przykład doskonale ukazuje, czym jest wiara. Pewien starszy Pan w stanie teoretycznie nieuleczalnym (miał raka z przerzutami) z dnia na dzien wyzdrowiał, gdy jego syn przywiózł mu kawałek drewna. Syn powiedział mu, że to element krzyża Chrystusa i że uleczył już wielu ludzi. W rzeczywistości jednak było to zwykłe drewno znalezione gdzieś koło lasu. Wiara- obojętnie jaka;w co-może wszystko. Ludzki umysł jest niesamowity, a wszystko rodzi się w podświadomości. Gdy zasiewane są w niej myśli pozytywne, alles ist moglich

Gdybym miał dupę wielkości mózgu przeciętnego Polaka,nie musiałbym czyścić kibla

Thoth
 Wysłana - 11 lipiec 2007 10:51      [zgłoszenie naruszenia]

Ja myślę, że to tylko kwestia podświadomości. Właściwie,to nie tylko myślę.To jest już potwierdzone przez znakomitego psychologa Josepha Murphyego, który napisał o tym całą książkę-"Potęga podświadomości ".

to przeciętni Polacy też już wierzą w potęgę podświadomości?

Wojtkov
 Wysłana - 11 lipiec 2007 13:28      [zgłoszenie naruszenia]

Jak TADZIKER, miałem napisać dokładnie to samo ale nie chciało mi sie dlugiego posta pisać SOG

Coraz czesciej mowia na NG/Discovery o nieswiadomym wpływie umyslu a nasze ciało itp. Na tym oparta jest metoda Silvy i jesli nie był to za***isty zbieg okoliczności to poprawiłem sobie troche dzieki temu zdrowie. Ta sama sytuacja z placebo, ogólnie wszystko to tłumaczy sprawe 'boskich' uzdrowien.

Tylko ze ja niewierząc mam tę świadomość ze tylko ja sam mam na siebie wpływ a nie wymyślony bóg...

" musisz być szpanerem choćbyś miał sprzedać nere,