FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 64142 razy ¬

ROZRYWKA | Filozofia, Psychologia, Religie
Czy wierzycie w Boga? 
[powiadom znajomego]    
Opcja Wyniki Głosuj
TAK, wierze w Boga 
NIE, to nie dla mnie 
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
Autor "Czy wierzycie w Boga?"   

Tadeknorek
 Wysłana - 1 lipiec 2008 22:39      [zgłoszenie naruszenia]

O ME się mówi i ME już nieraz każdy prawie widział, wiadomo, co to ME

Jesli chcesz przytoczyć przykład wiatru, to bardzo proszę- nie widzimy go, ale czujemy.
Wirginia, nic się nie wstydź

Diabeł zakrył mi oczy ogonem.

Ekspert -

ermax
 Wysłana - 1 lipiec 2008 22:55      [zgłoszenie naruszenia]

cicho bezboznicy!!!:P

"Kolejna noc, papieros, płynie prąd w membranę
I płyną chwile, niby inne, a takie same
Wisi księżyc gdzieś ponad ulicami"
rozpierdalacze z piaskownicy

kasownick
 Wysłana - 2 lipiec 2008 10:21      [zgłoszenie naruszenia]

Tadek: Przenigdy różnica zdań nie kończy się u mnie przemocą.

w sytuacjach, w któych przemoc nie jest środkiem ostatecznym; to znaczy Tadek, że po prostu nie znalazłeś się jeszcze w sytuacji, w któej przemoc stałąby się jedynym rozsądnym wyjściem.i jedynym skutecznym; póki co możesz pozwolić sobie na powolne wypracowywanie "pokojowych" metod rozwiązywania kwestii, bo w takiej jesteś sytuacji.

Religia została nam narzucona.

religia to tylko postawa wobec przemocy, której ludzie nie potrafią sie przeciwstawić, bo są za słabi.jednocześnie ateizm sugerując,że coś potrafi zrozumieć i dzięki temu wszystko stanie się jasne i tak trafia do momentu, w którym czas zacząć się bać.
wynika to tylko i wyłącznie z charakteru ludzi; niezauważalne jest podbieranie "małą łyżeczką" , ale małołyżeczkowcy rozmnażają się jak szczury i zaczynają stanowić chochlę.

flectere si nequeo superos, Acheronta movebo

wirginia18
 Wysłana - 3 lipiec 2008 09:19      [zgłoszenie naruszenia]

chciałam zauważyć iż wiatr jest zjawiskiem atmosferycznym,którego prędkopśc z jakim wieje można zmierzyć..to właśnie robią metereolodzy i pokazują nam w pogodzie..więc wydaje mi się że to było złe poruwnanie

kasownick
 Wysłana - 3 lipiec 2008 11:11      [zgłoszenie naruszenia]

prędkość, jaką mierzą jest tylko prędkością względem punktu odniesienia, jakim są nieruchome punkty umieszczone na ziemi.
a nieruchomość punktów odniesienia jest tylko sprawa umowną, bo wszystko jest w ruchu.

flectere si nequeo superos, Acheronta movebo

dragoog
 Wysłana - 3 lipiec 2008 11:13      [zgłoszenie naruszenia]

wieże i nie wierze.... nie chodzę do kościoła ponieważ nie wiem coś mnie odpycha tarce wiarę w boga i jak widzę ludzi bardzo pobożnych to mnie skręca, widzę swego rodzaju bez graniczne zaufanie.. modły i to wszystko nie mam wiary bo wiara ogłupia (z tego co widzę) nie mam pojęcia czy bóg istnieje czy nie, nie mam pojęcia czy wszystko co mówi biblia jest prawdą... zdarzały mi się takie myśli że biblia może być napisaną książką przez tam kogoś która ktoś znalazł i uwierzył zrodziła się wiara... i kuzwa ogólnie mam gdzieś te sprawy wierze tylko w siebie i to mi pomaga. Pewnie pomyślicie co za głupoty piszę... no ale cóż każdy ma swoje myśli.

Cicatr1x
 Wysłana - 21 lipiec 2008 23:41      [zgłoszenie naruszenia]

A, siema, nie mogę powiedzieć, że nie wierzę w Boga, bo tym stwierdzeniem stwierdziłbym jego istnienie, więc pominę tę kwestię milczeniem.

Cicatr1x
 Wysłana - 21 lipiec 2008 23:49      [zgłoszenie naruszenia]

Jeszcze jedno, według mnie sprawa jest prosta. Człowiek posiada materialne ciało i niematerialne myśli i odczuwa emocje.Według mnie wszystko się do tego sprowadza. Uważam, że wiele osób tak naprawdę wymyśliło sobie myślowy obraz Boga i wierzą we własną jego projekcję. Myślę również, że jest to zbędnę, a błaganie istoty wyższej o zrobienie czegoś za jednostkę ludzką jest znanym psychologicznym działaniem mającym na celu ucieczkę od lęku.
Pozdrawiam.
Jestem chętny do dyskusji:)

mateusz070
 Wysłana - 22 lipiec 2008 11:57      [zgłoszenie naruszenia]

Ja wierzę w Boga

sun.n
JUSTIN
 Wysłana - 22 lipiec 2008 12:04      [zgłoszenie naruszenia]

Wierze w Boga ale nie jestem katoliczką.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 94 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Czy wierzycie w Boga?

Strony: 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94