Autor |
"Czy wierzycie w Boga?" |
|
INSOMNIA
|
|
Jeden *** czy jest czy nie,jak jest to znaczy ze ma nas w dupie, jak nie ma to nie ma  |
 |
|
|
dragon7
|
|
Wierze w Boga jako sile sprawczą i intelekt - rodzaj pierwszego umyslu .. calą reszte wlącznie z religią odrzucilem jako fikcje.
Czy Bog ma nas w dupie? nie sądze. Bog to pierwotna sila sprawcza bez niego nie bylo by zycia. Jaką mamy alternatywe? tylko PRZYPADEK ! a kto wierzy w przypadek jako sile sprawczą ? |
Znawca -
 |
|
|
NrG
|
|
Ja wierzę w przypadki (już gdzieś o tym pisałem).
|
ęcjolina
|
|
Ciekawa jestem, czy dużo jest tutaj buddystów?? |
 |
|
|
sztajn
|
|
|
|
Tadeknorek
|
|
Po dzisiejszym dniu stwierdzam, że wszystkim rządzi ****a przypadek. Jeden drugiego chce niszczyć, jeśli czuje się gorzej, lub kiedyś cierpiał, niejeden jest skazany na ciągłe dawanie dupy, co jest pochwalane zupełnie bezmyślnie. *****skie to życie.
|
|
kasownick
|
|
to nie jest przypadek; świat kocha mechanizmy chamstwa i jednocześnie czuje do nich odrazę.świat uważa,że należy wchodzić "kopiąc w drzwi", bo inaczej niczego się nie uzyska.no i swiat ma to, czego chce.
|
Cahir
|
|
Tadku ale z Twojej wypowiedzi wynika, że jednak to nie przypadek rządzi światem.
 |
|
|
kasownick
|
|
jeśli założyć,że ktoś kto rządzi nie wie, w którym miejscu nastąpi skutek działania i w jakiej formie oraz w jakiej grupie ludzi, to faktycznie, rządzi przypadek.
|
Tadeknorek
|
|
Niezupełnie wszystko jest kwestią rządów.
|