FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 62717 razy ¬

ROZRYWKA | Praca
DNO Z PRACA !! 
[powiadom znajomego]    
Autor "DNO Z PRACA !!"   

Klejcun
Win Dizel
 Wysłana - 11 luty 2009 15:38      [zgłoszenie naruszenia]

W Polsce zaś robol zarabia 1200-1500 zł (małe miasto)

male miasto ? w wawie wlasnie tyle placa

Nie piszczie do mnie nic na PW bo nie sprawdzam tego maila.

Znawca -

piotr3
 Wysłana - 11 luty 2009 15:43      [zgłoszenie naruszenia]

maximus to jedz szorować kible murzynom i pakistańcom do anglii za 1000 czy 1200 funtów i szoruj tak przez 5 lat, po 5 latach pracy w "biurze" masz szanse na awans, nawiązani znajomości, ogólnie rozwinięcie się i co za tym idzie możliwosc awansu lub zmiany pracy na lepszą , a z szorowania kibli masz troche wiecej na poczatek tylko róznica ta ze te kible bezdiesz do konca zycia mył bo niczego sie innego nie nauczysz w takiej robocie. 1200 nawet po ogólniaku za robote biurową to nie jest zle i taka jest prawda bo za tyle to sprzedawcy czy tam w mcdonaldzie za za[******lanie jak beduin dostaja, fakt jest faktem ze to jest nic a nie wypłąta dla kogos kto utrzymuje sie sam ale w porównianiu do innych zawodów i zarobków w polsce to za siedzenie na dupie moze być

Zmieniony przez - piotr3 w dniu 2009-02-11 15:44:59

Znawca -

Com_bezzz
 Wysłana - 11 luty 2009 16:04      [zgłoszenie naruszenia]

miałem napisać coś mądrego a tu piotr3 mnie ubiegł
podpisuję się pod tym w całości

Nie porównuj naszego kraju do Niemiec czy UK, bo to są kraje bogatsze. U nas jest jak jest, ale nie jest tragicznie.
Bawi mnie fakt, że 1500zł to dla 20 latka na początek za mało.
Rozumiem, że na początek to chciałbyś tak ze 3 tyś?
1,5 tyś to jest na prawdę niezła kasa w porównaniu do tego co było kiedyś.
I owszem świata z tą kasą nie podbijesz, ale popracujesz tak 2- 3 lata i doświadczenie już masz. Doszkalasz język, kończysz studia i masz już w miarę spore doświadczenie.
A tak w UK pojeździsz na wózkach, szkoły rozumiem nie skończysz
i jak wrócisz do Polski to nadal nie będziesz miał doświadczenia i nadal będziesz tu nikim. Chyba, że planujesz zostać tam na zawsze. W takim razie powodzenia.

I jeszcze jedno. Zaczynałem pracę mniej więcej w twoim wieku.
Na początek dostawca pizzy, potem merchandiser a teraz PH. Czasu trochę minęło, ale do czegoś doszedłem. Dobra praca, dobrze wynagradzana. Także po swoim przykładzie stwierdzam, ze jak się chce to można.

Tyle, że jak ktoś kurva za nic nie robienie chce brać 3 tyś to ja takiemu panu mówię ->

Zmieniony przez - Com_bezzz w dniu 2009-02-11 16:08:02

[http://www.youtube.com/watch?v=fESdrryimgA&eurl=http://www.insomnia.pl/Kibic_%25%2D_-t607803.html]
to się nazywa poświęcenie

nulla dies sine linea

Klejcun
Win Dizel
 Wysłana - 11 luty 2009 16:09      [zgłoszenie naruszenia]

Panowie, ale 1500 zł to jest za mało, nawet na poczatek. Mowiac ze to nie jest za malo, tylko sie na to godzicie.

Znawca -

marcin-ek
 Wysłana - 11 luty 2009 16:09      [zgłoszenie naruszenia]

krótko mówiąc , kasa 1500 na początek to zajevbista płaca i tyle .

Specjalista -

Klejcun
Win Dizel
 Wysłana - 11 luty 2009 16:10      [zgłoszenie naruszenia]

Dla mnie to jest smieszne, zalosne, uwlaczajace i chore, zeby czlowiek tyle zarabial w naszym kraju.

Znawca -

marcin-ek
 Wysłana - 11 luty 2009 16:12      [zgłoszenie naruszenia]

to juz inna sprawa ze na tle innych państw to mało , ja mówie raczej o realiach naszego państwa , ze taka propozycja dla kogoś po liceum to sporo w PL .
a na ile to starczy , i co za to kupimy to tez inna sprawa ,

Specjalista -

Klejcun
Win Dizel
 Wysłana - 11 luty 2009 16:16      [zgłoszenie naruszenia]

Ja nie mowilem na tle innych panstw, tylko obiektywnie w naszym Panstwie. Za tyle to mozna zyc o suchym chlebie i wodzie.

Znawca -

atoms
 Wysłana - 11 luty 2009 16:18      [zgłoszenie naruszenia]

Klejcun to wg Ciebie na jaką płace zasługuje świeżo upieczony licealista, bez doświadczenia i wyższego wykształcenia, żyjący jeszcze na garnuszku rodziców. 1200 na własne wydatki to sporo. Zaczynasz studia, które kończysz i dopiero wtedy można realnie myśleć o większej kasie. Bądźmy realistami

marcin-ek
 Wysłana - 11 luty 2009 16:22      [zgłoszenie naruszenia]

no dokładnie , wiadomo ze jak ktoś studiuje w duzym mieście i nie dostaje kasy od starych to 1500 to prawdziwy obóz przetrwania , ale mając tyle u starych na chacie , to jest duzo .

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 38 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

DNO Z PRACA !!

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38