FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 6026 razy ¬

ROZRYWKA | Elektronika
DNS server not responding 
[powiadom znajomego]    
Autor "DNS server not responding"   

Diya
Zbyt Zajebisty
 Wysłana - 13 kwiecień 2017 17:50        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Siema, mam problem z internetem. Używam wifi adaptera, żeby łapać sygnał (nie mam wbudowanego) i przedwczoraj nagle urwało, status miałem "limited" (raz tak kiedys było jak za późno neta opłaciłem).

Wyskakuje info jak w temacie. Zrobiłem chyba wszystkie poradniki z neta, nic nie pomogło. Stało się to z godzinkę jakoś po czyszczeniu kompa ccleanerem.

Zaznaczę, że na innych urządzeniach normalnie internet jest.
Przed chwilą tak sobie pomyślałem, że może użyję smartfona jako ten wifi adapter. Działa :D

Pytanko brzmi w sumie następująco: czy wystarczy kupić nowy adapter? Czy może jakieś sterowniki ściągnąć do tego starego? Nie wiem o czym mogę jeszcze napisać..

[zalukaj.tv/polecony,2698050/] <- KLIK

Znawca -

Diya
Zbyt Zajebisty
 Wysłana - 13 kwiecień 2017 17:54      [zgłoszenie naruszenia]

Oczywiście pisząc adapter miałem na myśli bezprzewodową kartę sieciową (jestem zielony w tych sprawach)

Znawca -

saikolank
 Wysłana - 13 kwiecień 2017 20:29      [zgłoszenie naruszenia]

DNS, jest to adres, który z automatu urządzenie zaciąga z punktu dostępu. Także są dwie drogi znalezienie gdzie jest bubel w konfiguracji, albo ustawienie na sztywno DNS-a odpowiedniego dla Twojego ISP.
Albo zatrudnij informatyka, za 150zł/h to rozwiąże Twoje problemy, a chyba to będzie dla Ciebie jedyne wyjście, bo jak widać jesteś nazbyt leniwy, żeby się kuchwa pokwapić i opisać problem należycie.
Z takim opisem proponuje poczekać na nocny program z wróżbitami, zadzwonić tam, a znachor zapewne się domyśli jaki masz system, jaki dongle, jaki ISP.

Chłopaczki z Polkowic już Pojechali

Specjalista -

Diya
Zbyt Zajebisty
 Wysłana - 13 kwiecień 2017 21:16      [zgłoszenie naruszenia]

dzieki

Znawca -

zbys
Elektronika
 Wysłana - 15 kwiecień 2017 07:18       [zgłoszenie naruszenia]

Pewnie wyciales cleanerem w autostarcie jakis serwis potrzebny do pracy WiFi.
Sprobuj od nowa zainstalowac ta karte bezprzewodowa. Tzn. odpal CD jaki z nia przyszedl.

Lepsze jest wrogiem dobrego!

Kościół NIE jest po to by pomagać biednym - jest po to aby pomagać w ich zbawieniu!

Ekspert -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

DNS server not responding