FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 4693 razy ¬

ROZRYWKA | Elektronika
Dalsze kłopoty z systemem MAK 
[powiadom znajomego]    
Autor "Dalsze kłopoty z systemem MAK"   

Preskaler
 Wysłana - 30 sierpień 2018 10:34        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

A miało być tak fajnie!
Próbuję jakoś oswoić tego MAC-a ale wciąż mam jakieś "kłody pod nogami". Ostatnio utknąłem na programie iPhoto. Chcę otworzyć ten program i otrzymuję komunikat o konieczności jego aktualizacji. Zgadzam się na nią a tu komunikat, że "Rzecz niedostępna". Czy jest jakiś sposób na aktualizację tego programu?

Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2018-08-30 10:38:31

Znawca -

ohayo
 Wysłana - 3 wrzesień 2018 21:33      [zgłoszenie naruszenia]

Masz chyba niezaktualizowany system i programy domyślne maca mogą się gryźć.

Wyklikaj jabłko w lewym górnym rogu (domyślnie) i wklej co masz po naciśnięciu "ten mac"

Zadne pieniadze nie wynagrodza rodzicom blamazu, gdy syn ujawnia sie jako informatyk.

Preskaler
 Wysłana - 8 wrzesień 2018 20:03      [zgłoszenie naruszenia]

Nie mogę zaktualizować bo w Polsce jest to niemożliwe. Komputer przyjechał z GB. Jak to obejść?

Znawca -

ohayo
 Wysłana - 9 wrzesień 2018 19:31      [zgłoszenie naruszenia]

masz podpięte jakieś konto icloud? może to tego kwestia?

Rozwiń dlaczego w PL nie da się aktualizować systemu.

Zmieniony przez - ohayo w dniu 2018-09-09 19:31:54

Zadne pieniadze nie wynagrodza rodzicom blamazu, gdy syn ujawnia sie jako informatyk.

Preskaler
 Wysłana - 10 wrzesień 2018 08:03      [zgłoszenie naruszenia]

Wszystko jest widoczne na załączonych "screenach".
"Aby otworzyć iPhoto musisz uaktualnić do najnowszej wersji"
A jak chcę to zrobić to dostaję komunikat:
"Rzecz niedostępna
Polski sklep nie udostępnia żadnej rzeczy"

Znawca -

Preskaler
 Wysłana - 10 wrzesień 2018 16:08      [zgłoszenie naruszenia]

Musiałem zadzwonić jednak do "wsparcia" bo nie miałem innej alternatywy. Okazało się, że ten program (iPhoto) jest już bez wsparcia. Zastąpiony jednak został innym (Photos). Po co komuś takie zmiany? Tylko chyba po to aby utrudnić życie użytkownikom.
Wszystkie opisy są przeież z udziałem iPhoto i teraz trzeba kombinować lub ściągać nowe opisy jeśli takie są. Ja korzystam z książek a tam wszystko na tym starym systemie. Nie można było zostawić obu programów?

Znawca -

ohayo
 Wysłana - 11 wrzesień 2018 16:24      [zgłoszenie naruszenia]

Miałem Ci właśnie napisać żebyś zadzwonił, bo trzeba tam poklikac, wsparcie maja dość solidne.
A po co? Żeby iść do przodu, taki trend, widocznie musieli to od nowa napisać.

Ogólnie nie ma czegoś takiego na komputerach teraz jak stałe rozwiązania, non stop do przodu, na sile, a czy faktycznie coś poprawiaja - kwestia perspektywy. Trzeba przywyknąć, taki klimat.

Nie wiem jaki to komputer dokładnie (wersja, rocznik, było ich dużo), ale jeśli to możliwe (komputer nowszy, powiedzmy 2014 i dalej) wskazana byłaby aktualizacja systemu do najnowszego, bo możliwe ze więcej takich kwiatków się pojawi. Ale jak działa wszystko czego używasz na codzień, to nie kombinuj moim zdaniem.
Młodszy człowiek obyty z komputerami podczas takich rzeczy nie raz nie dwa będzie klął pod nosem, bo to malo intuicyjne rzeczy są.

Zmieniony przez - ohayo w dniu 2018-09-11 16:28:11

Preskaler
 Wysłana - 14 wrzesień 2018 10:02      [zgłoszenie naruszenia]

Wiele lat temu człowiek wymyślił tzw. standaryzację. Był to doskonały wynalazek bo nie było np. 1001 różnych gwintów a jeden, no może 2 lub 3 w porywach, jako relikty przeszłości lub z innych, b. ważnych powodów. Ta standaryzacja dotyczyła w zasadzie wszystkich innych dziedzin życia technicznego i parametry tych wszystkich standardów ujmują tabele norm (PNT/BNT). Teraz mamy normy europejskie ale nie zupełnie rozwiązało to problem bo od samego początku producenci starają się wprowadzać, omijające te przepisy, wynalazki, Ileż to już było wszelkiego kalibru różnych wtyczek (A/V, ładowarek, złączy komputerowych itp? Wszystkie niby miały na celu wprowadzanie postępu ale... tak na prawdę to tylko chodziło o to aby wymuszać na użytkowniku konieczność dokonania bardziej lub mniej potrzebnych zakupów. Podejrzewam, że tutaj też o to chodzi. Mój komputer to model z 2014 zakupiony w 2015. A aktualizację do najnowszego systemu "Sierra" (chyba?) wykonałem na wstępie i nic to nie pomogło bo w tym przypadku nie mogło pomóc.
Mam też 2 aparaty fotograficzne tego samego producenta C40D i C5DmkIII a do nich dwa programy do wywoływania zdjęć z formatu RAW i okazuje się, że tym starszym nie da się wywołać zdjęć RAW z nowszego aparatu. Oczywiście ten nowszy ma kilka drobnych zmian i możliwości, które IMHO w żaden sposób nie uzasadniają konieczności jego wprowadzenia.

Znawca -

saikolank
 Wysłana - 14 wrzesień 2018 14:39       [zgłoszenie naruszenia]

Taka polityka MACA. Dlatego ja jestem przeciwnikiem tej firmy. Do obróbki grafiki styka pecet złożony za 1500zł. Stawiamy linuksa i windę i mamy wszystko co potrzeba. Nie znam zastosowania, w którym dzisiaj MAC byłby lepszy od PC na budżetowym Ryzenie. A jak masz tak leciwego maca z 2014roku, to wiedz, że Apple będzie dążyć, abyś przestał go lubić i sobie kupił nowego za 5k zł.

Chłopaczki z Polkowic już Pojechali

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Dalsze kłopoty z systemem MAK