| Autor |
"Demoralizacja.. wezwanie do sądu..." |
|
|
szkapa1234
|
|
Wysłana - 21 listopad 2009 11:12 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam... Wczoraj dostałem wezwanie do sądu w sprawie demoralizacji, policja złapała mnie, gdy wracałem do domu po piwie, jestem niepełnoletni... Mam 16 lat.. Policjanci wzięli mnie na alkomat, nie stawiałem oporu ni nic z tych rzeczy.. W szkole uczę sie bradzo dobrze, mam 100% frekwencję, jest to moja pierwsza styczność z prawem, co może mi grozić... ?:( Upomnienie, czy odrazu kuratora dostane i pójdzie to do szkoły ?:(
| |
|
 |
|
|
|
oobennyoo
|
| Wysłana - 21 listopad 2009 11:33 Usunięta przez Donio za naruszenie Pkt5 regulaminu forum. | [zgłoszenie naruszenia] |
| |
|
|
|
Mystic8B8
|
| Wysłana - 21 listopad 2009 11:51 Usunięta przez Donio za naruszenie Pkt5 regulaminu forum. | [zgłoszenie naruszenia] |
| |
|
|
|
Dreando
|
|
a nie jest przypadkiem tak,że na alkomat do pewnego wieku nie mogą od tak sobie wziąć?
|
|
Donio
|
|
BIG
|
|
|
|
|
szkapa1234
|
|
tak ale w tym topicu jest o jazde po pijaku, a nie normalne chodzenie... |
 |
|
|
|
Metyu
|
|
Dotyczy czegoś innego, ale sankcja jest taka sama, patrz pierwszy post Donia w tamtym temacie. |
 |
|
|
|
Donio
|
|
BIG
|
|
tak ale w tym topicu jest o jazde po pijaku, a nie normalne chodzenie...
Specjalista -
 |
|
|
|
Djj
|
|
Muszę powiedzieć, że masz dużego pecha. Mnie jak złapali, to zazwyczaj tylko pogadanka i nic więcej.
Jeżeli prawdą jest to co napisałeś (odnośnie szkoły itp.) to sądzę, że powinno się wszystko dobrze skończyć.
Bądź dobrej myśli  |
 |
|
|
|
kaciun
|
|
mysle ze z racji twojej niekaralnosci i ogolnego poprawnego prowadzenia sie nic ci nie zrobia ew zakaz spozywania alkoholu ale to i bez wyroku cie obowiazuje w tym wieku wiec w zasadzie nic. zawiasy i kuratora daja dilerom a nie młokosom po piwku
Zmieniony przez - kaciun w dniu 2009-11-22 12:56:09 |
 |
|
|
|
cooltras
|
|
1) kucion powiedz mi łaskawie skąd masz taką wiedzę,że młokosom po piwie nie wydają takiego orzeczenia??
2) zawiasy nieletniemu?? W ogóle chyba nie wiesz o czym mówisz:/
3) co do tego czy szkoła się dowie,to raczej bądź spokojny.Chyba,że Policja to przekaże szkole,albo faktycznie Sąd poprosi o opinię ze szkoły.
4) dla autora tematu...w temacie podanym przez donia jest sporo błędów merytorycznych więc tez bym tego nie brał do siebie (wystarczyło mi tylko stwierdzenie,że jazda nieletniego autem po pijaku jest wykroczeniem,żeby juz wszystko wiedzieć)
5) co do orzeczenia sądu się nie wypowiem,bo może byc różnie,zależy tez ile miałeś,ale wg mnie skończy się kuratorem
|