Witam wszystkich , kupilem na dniach samochod Mercedesa E W211 270 CDI z 2002r.
Samochodem jezdzil 74 letni pan , ktory "niby" malo jezdzil. W zasadzie chodzi o to, ze powyzej 120km/h wlacza sie pikadelko , ktore pika caly czas tak jak bym mial pasy nie zapiete. Zejde z predkoscia ponizej 120 cichnie i jest okej . Bylem w serwisie mercedesa i stwerdzili ze samochod jak na ten rok jest w stanie idealnym , jego historia konczy sie na 2010 roku przy przebiegu 110 tys km . Jedno czego nie udalo im sie zrobic to wylaczyc tego pikadla, nie mogli podlaczyc sie wogole podl licznik . Mozna to jakos wylaczyc ? Domyslam sie ze ktos grzebal przy tym liczniku ...
PS: Czytalem w necie ze licznik mogl sie zablokowac przez brak pradu przez dluzszy czas, gosc mowil ze zima wogole nie jezdzil i mial akumulator wydojozny do zera .
74 letni dziadek przez 14 lat jeździł mało nie przekraczał 120km/h i mu nic nie przeszkadzało. Po prostu nie przekraczaj 120km/h a nie będzie pikać albo jak będziesz przekraczał 120km/h zakładaj nauszniki.
Nowy samochod, to nim sąsiad jedzie.
Widzę zatem że chvjowi się wiedzie.
Jestem ekspertem.
Ostrzeżenie o przekroczeniu 120km/h da się wyłączyć jedynie za pomocą interfejsu Star Diagnose. Alternatywnie możesz rozkręcić zegary i wyrwać z nich głośniczek kombinerkami.
Pozdrawiam
Krzysztof Hołowczyc
/edit
Ciekawa sprawa. Pikadełko montowali tylko w mercach eksportowanych do Emiratów Arabskich. Ten dziadek nie był czasem ciapakiem?
Zmieniony przez - Gunther w dniu 2016-04-17 17:24:42
Czyżbyś miał jakieś kompleksy dotyczące swojego auta? Ja miałem tylko malowane tylnie drzwi, a ty pewnie miałeś spawane podłużnice, i całą ćwiartkę wstawianą dlatego myślisz że inni też tak mają