FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 10103 razy ¬

ROZRYWKA | Emigracja
Deutschland - jaka praca ? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Deutschland - jaka praca ?"   

Kuzwugu
 Wysłana - 6 grudzień 2013 16:54        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam

Zastanawia mnie - specjaliści jakich zawodów są obecnie najbardziej poszukiwani w Niemczech ? Wiem że jest duże zapotrzebowanie na opiekunki osób starszych i rzemieślników. Zawsze chciałem pracować jako stolarz, ewentualnie spawacz, jednak przy moich chorobach praca fizyczna odpada. Myślę nad studiami na kierunku - dietetyka. W Polsce większość dietetyków pracuje za najniższą krajową, nie wiem jak w DE ? Jeśli chodzi o landy to najbardziej interesuje mnie Bawaria.

Jeśli ktoś się orientuje jak to wygląda to będę wdzięczny za info.

piotr3
 Wysłana - 7 grudzień 2013 15:49      [zgłoszenie naruszenia]

czyli w skrócie fizycznie pracować nie będziesz jeszcze pewnie nie znasz języka

to na co liczysz?

INSOMNIA
 Wysłana - 7 grudzień 2013 17:14      [zgłoszenie naruszenia]

No właśnie-jak z językiem?bo myślę,że o ile opiekunka osób starszych z kiepską znajomością języka jeszcze jakoś obleci,to jeśli nie władasz bardzo dobrze niemieckim i chcesz tam jechać jako dietetyk,to pozostaje pogratulować fantazji

Zmieniony przez - Vayo w dniu 2013-12-07 17:15:25

Kuzwugu
 Wysłana - 7 grudzień 2013 18:46      [zgłoszenie naruszenia]

Skąd pewność że nie znam języka ? W ogóle napisałem gdzieś że już teraz na dniach wyjeżdżam ? Pytanie jest jaką robotę najłatwiej dostać w DE, jakich specjalistów poszukują... Jeśli ktoś ma pojęcie i się orientuje to niech pisze i te zawody gdzie język nie będzie w ogóle potrzebny i te gdzie jego znajomość będzie obowiązkowa w stopniu perfect.

Helmuth2
 Wysłana - 8 grudzień 2013 12:48      [zgłoszenie naruszenia]

Pogadaj w Euresie, albo poszukaj u wujka google agencji które tam zatrudniają i które mają w miarę OK opinię (ważne aby funkcjonowały w KRSie i aby nie "od wczoraj"). Sam tam myslę o wyjeździe. Jak znasz niemiecki przynajmniej na poziomie A2 to próbuj szczęścia. A swoją drogą jak znasz angielski znacznie lepiej niż niemiecki to możesz w przyszłości mieć przewagę na rynku pracy nad niejednym niemiaszkiem (w końcu tam jest to język obcy a nie urzędowy) - wielu Polaków mówi lepiej po angielsku niż sporo Niemców.

encephal
 Wysłana - 11 sierpień 2015 16:22     
 Usunięta przez mlkv za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.
[zgłoszenie naruszenia]

polemnik
 Wysłana - 14 sierpień 2015 01:20      [zgłoszenie naruszenia]

Po pierwsze - powodzenia z Hochdeutsch w Bawarii
Po drugie - powodzenia z Angielskim w Bawarii

Mieszkam w Regensburgu chwilę.

Zmieniony przez - polemnik w dniu 2015-08-14 01:22:00

marionka
 Wysłana - 30 październik 2015 19:32      [zgłoszenie naruszenia]

Proponuję Ci zacząć studia w De, na polskie raczej nie zwaracają uwagi, a przynajmniej zrób w de jakiś licencjat 3 letnie albo dokończ obecny jeśli masz. Wtedy oni dadzą ci staż i będzie łatwiej się zahaczyć w jakiejś pracy. Bawaria to dobry region, chociaż teraz dużo imigrantów tam napłynęło, więc nie wiem jak z pracą tam będzie.

Mikhaił
 Wysłana - 31 październik 2015 19:50       [zgłoszenie naruszenia]

Proponuję Ci zacząć studia w De, na polskie raczej nie zwaracają uwagi, a przynajmniej zrób w de jakiś licencjat 3 letnie albo dokończ obecny jeśli masz.

Alleeee bzdura... wlasnie ze polskie studia uwazaja, dostalem bez problemu uznanie dyplomu. Skonczylem elektrotechnike, na brak pracy nie narzekam...nawet awansowałem z nie najlepszym niemieckim.

wybierz albo elektrotechnikę albo pielęgniarstwo ( zona pielęgniarka i tez łatwo o prace ale w domu opieki, w szpitalu trochę trudniej choć mojej zonie się udało)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Deutschland - jaka praca ?