Autor |
"Dla wszystkich mi³o¶ników diesli (90% u¿ytkowników forum)" |
|
playman
|
|
|
|
matand
|
|
|
 |
|
|
Thomy20
|
|
Film który wrzuci³e¶ to odzwierciedlenie sytuacji samochódów sprzed 10 lat co najmniej.
Przecie¿ w Polsce 10 letnie auto z przebiegiem 250tys.km to nowy samochód
Tak wiêc za jakie¶ 10 lat tomi na rynku bêdzie taka sama ilo¶æ turbodo³adowanych benzyn jak i ropniaków z ró¿nymi rozwi±zaniami technicznymi przy wtrysku paliwa i innymiTo chyba lepiej wzi±æ ropniaka która przynajmniej spali mniej.
.
Jak kto¶ jest biedny to za 10 tys.z³ kupuje diesla ale jak kto¶ kupuje now± S-klasê lub nowe BMW serii 5 lub 7 z silnikiem diesla to jest sknera i dusigrosz staæ go na auto a dziaduje i leje ropê przyk³ad? to jak by kupiæ garnitur Pierre Cardin za 3tys.z³ koszulê z Vistuli za 700z³ krawat za 200z³ i do tego buty z Tesco za 30z³ no bo po co kupowaæ dro¿sze buty jak w tañszych te¿ mo¿na pochodziæ.
Zmieniony przez - Thomy20 w dniu 2016-06-07 20:04:59
|
seba5700_2
|
KAPITAN BOMBA
|
|
Ale rozumiesz, ze tylko w glowie biedaka, lanie mniej ekonomicznego paliwa do auta moze byc w jakikolwiek sposob nobilitujace. To jest tak samo jak ze z³otymi zêbami u cygana, albo Mercedesami w Albanii.
 |
|
|
matand
|
|
Oj to ju¿ musisz siê przejechaæ do Reichu i spytaæ czemu do Phaetonów czy tam serii7 montuj± g³ównie ropê, bo ja tego nie wiem. Znaczy mo¿e i s± benzynowe ale szukaæ ze ¶wieczk± tak troszkê ¶rednio.
Logika mi podpowiada ¿e wchodz±c do salonu maj±c obydwie uturbione jednostki w tym samym modelu, tak samo ko³a dwumasowe, to wezmê silnik diesla, który i tak pewnie bêdzie mia³ lepszy moment od benzyny z wiêkszym silnikiem o pó³ litra.
Nie wiem co mia³bym sobie udowadniaæ ¿e wezmê benzynê ¿eby tylko pokazywaæ jak staæ mnie na paliwo.
Mam teraz gaz ale jakby w trasy jezdziæ to to rozwi±zanie sie nie sprawdza. Tylko na miasto i ma³e, czasem ¶rednie odcinki. Podobnie jako rodzinne auto te¿ ju¿ oszczêdno¶ci nie bêdzie specjalnie z gazu w du¿ym aucie.
Zmieniony przez - matand w dniu 2016-06-07 20:09:43
 |
|
|
Thomy20
|
|
Dlaczego s±dzisz ¿e gaz nie nadaje siê do wiêkszych aut? Spalanie gazu jest 15% wiêksze ni¿ benzyny obojêtnie jakie auto by by³o
|
adamg-85
|
|
Thomy ty marudo jedno i to samo klepiesz. A wiesz dlaczego ludzie kupuj± diesla w drogich limuzynach? A dlatego,¿e ich na to staæ!!! skoro diesel jest dro¿szy w utrzymaniu to taki go¶æ nie ma z tym problemu! rozumiesz? a teraz skoñcz ten nudny temat,bo jak kto¶ nie ma lpg w aucie to jest dziwny wg. ciebie. |
 |
|
|
Thomy20
|
|
Czyli wed³ug ciebie auto z dieslem to presti¿? Limuzyna i auto sportowe powinny mieæ silniki benzynowe ³adnie mrucz± a klekot diesla jest przy traktorze rozumiesz efekt akustyczny
|
playman
|
|
|
|
-adee-
|
|
^ Ten V8 TDI chodzi na prawde spoko |
 |
|