FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 17372 razy ¬

ROZRYWKA | Motoryzacja
Dla wszystkich miłośników diesli (90% użytkowników forum) 
[powiadom znajomego]    
Autor "Dla wszystkich miłośników diesli (90% użytkowników forum)"   

matand
 Wysłana - 14 czerwiec 2016 17:51      [zgłoszenie naruszenia]

Bo w tamtych latach diesle były naprawdę ekonomiczne bo gdy benzyna kosztowała 3zł ropa kosztowała 2zł diesle były bezawaryjne bo niemiało się co zepsuć. A dzisiaj? Diesel droższy w zakupuie, droższy w naprawach, dużo możliwych rzeczy które mogą się zepsuć A cena ON prawie w cenie benzyny.

To przecież ci napisałem żedziś też są diesle bez turbiny, bez dwumasy. Za przykłąd dałęm ci kolegi seata altea kilkulatka.
Ty chociaż skończyłeś zawodówke Tomi? I nie chodzi tu nawet o samą szkołe tylko ogólny poziom .

Mnie się jak wsiadłem za astre 1.7 dti mojego pierwszego diesla , to podobało mi się dźwięk i buczenie głębokie ropniaka. W dostawczakach boxerach np 180KM to nawet zayebiście jak bez towaru było słychać gwizd turbiny i kopa jakiego to miało. Astry 2.0 zostawały na tyle, licznik zamknięty a to dostawczak

Gdy puścisz 3-4 utworki nieznane, ludzie uciekają na małą salę...
wszyscy mówia nie nie, ja nie słucham disco-polo,
a znają słowa. Ja sie pytam skąd?

playman
 Wysłana - 14 czerwiec 2016 17:54      [zgłoszenie naruszenia]

nieważne

Zmieniony przez - playman w dniu 2016-06-14 17:55:50

20.05.2006 - 01.04.2019 [*]

Znawca -

Hakelbery
degustator
 Wysłana - 15 czerwiec 2016 05:31      [zgłoszenie naruszenia]

Nie bede karmil trola...W ameryce jak i pewnie na calym swiecie ludzie zaczeli liczyc sie ze spalaniem. Na taksowkach nie jezdza checvy caprice z 5.7 pod maska a toyota prius, nissam maxima, ford escape. Ford crown victoria to moze 40% taksowek i zazwyczaj sa to auta w slabym stanie. Auta elektryczne sprzedaja sie co raz lepiej, codziennie widze kilkanascie sztuk, hybrydy sprzedaja z roku na rok co raz lepiej. Co do debaty diesel vs benzyna to diesel jest wykozystywany w autach uzytkowych. Silniki benzynowe w pickupach zmienjszaja swoja pojemnosc i wzrasta ekonomia wszystko jest podyktowane rynkiem. Ludzie wymagaja niskiego spalania, w stanach ludzie nie lubia przeplacac. Nie jest to downsizing na miare europy ale ameryka powoli przestaje wkladac duze benzyny do aut.

Polakom gratulujemy ceny benzyny

<%-)CHORY PASTOR HALELUJA%-)>

Znawca -

playman
 Wysłana - 15 czerwiec 2016 06:52      [zgłoszenie naruszenia]

Hak, a jak wygląda sytuacja z Chevy SS, SRT itd?
Zauważalnie mniej tego jeździ?
Spotkałeś już na drodze jakiegoś Hellcata?

20.05.2006 - 01.04.2019 [*]

Znawca -

INSOMNIA
 Wysłana - 15 czerwiec 2016 11:51      [zgłoszenie naruszenia]

Dizel ma zalety, ale na pewno dzwiek dizla zaleta nie jest.

Hakelbery
degustator
 Wysłana - 15 czerwiec 2016 22:50      [zgłoszenie naruszenia]

Playman jezdzi duzo jeepow srt, mniej chargerow i chalangerow. Hellcata widuje sie ale zadko, malo ich wyszlo i cena na pozmiomie dwuletniego E63 AMG czy M5 raczej tez robi swoje. Chiciaz oglnie w duzych miastach gorzej sprzedaja sie amerykanskie auta. Zazwyczaj na prowincji wiecej widac muscle carow itp. Dobrym przykladem jest chevy ss, ktory jest kopia holdena z australi ma silnik 6.2 v8 z camaro, 415 koni wyglada jak impala ale ma inne zawieszenie i hamulce no i inny silnik. Super auto, ma jedna wersje wuposazenia w ktorej jest wszystko jedyna opcja ktora mozna zamowic to szyberdach a sprzedaje sie slabo, na tyle slabo ze mozna go kupic nowego za $36K, to tyle co za BMw 328 w podstawie, a sugerowana cena przez producenta to $47K.

Polakom gratulujemy ceny benzyny

<%-)CHORY PASTOR HALELUJA%-)>

Znawca -

INSOMNIA
 Wysłana - 21 czerwiec 2016 10:45      [zgłoszenie naruszenia]

Teraz nawet do czołgów zakładają LPG, więc o czym wy tu dyskutujecie.

Thomy20
 Wysłana - 28 sierpień 2016 21:50       [zgłoszenie naruszenia]

proszę bardzo kolejny przykład że diesel jest nie opłacalny

Auto z silnikiem diesla a kierowca pizda

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 26 stron.   poprzednia

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Dla wszystkich miłośników diesli (90% użytkowników forum)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26