FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 981 razy ¬

ROZRYWKA | Prawo i Ekonomia
Do szefostwa 
[powiadom znajomego]    
Autor "Do szefostwa"   

Stazi
 Wysłana - 30 wrzesień 2004 22:19        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Witam. Sprawa znowu odnosnie allegro. Otoz chcialem sie dowiedziec, czy ,np. sprzedaz telefonow komorkowych, na ktore nie mam zadnych papierow jest legalne?? Bo przeciez nie mam dowodu, ze to moj telefon, albo przynajmniej, ze nie jest kradziony.
Z drugiej strony przeciez 80% Volumenu, to telefony bez papierow i nikt (chyba) sie nikogo tam nie czepia.

No wlasnie jak to jest??

INSOMNIA
 Wysłana - 1 październik 2004 08:23      [zgłoszenie naruszenia]

no walsnei nikt nei sprawdza nei pekaj-czesto jest napsiane ze tel ma papiery albo nei ma-sam sprzedalem z 10 i 3 kupilem -
wiec jesli pociagnales tel;a slij go w swiat;PPP

Tommygun
 Wysłana - 1 październik 2004 08:34      [zgłoszenie naruszenia]

ryzyk-fizyk, nie ma obowiązku dołączania do telefonu jego dokumentów, wszystko będzie w porządku dopóki nie kupisz lub nie sprzedaż kradzinego telefonu, za to już są paragrafy, nawet jeżeli nie byłeś świadom że telefon pochodzi z nielegalnego źródła

Specjalista -

Stazi
 Wysłana - 1 październik 2004 16:22      [zgłoszenie naruszenia]

No wlasnie. Kradziony, tzn. ten na ktory zostalo zlozone doniesienie kradziezy??

curf
 Wysłana - 1 październik 2004 18:11      [zgłoszenie naruszenia]

"Kradziony, tzn. ten na ktory zostalo zlozone doniesienie kradziezy??"
NIE! Kradziony, tzn. ten, który ... został skradziony! Nie ma znaczenia czy właściciel zgłosił kradzież i czy prowadzone jest jakiekolwiek postępowanie.

PROSZĘ NIE ZWRACAĆ SIĘ DO MNIE MAILEM O WYKONANIE GRAFIKI :-)

Specjalista -

Stazi
 Wysłana - 1 październik 2004 18:38      [zgłoszenie naruszenia]

No to skad policja bedzie wiedziala, ze ten telefon jest kradziony, skoro nie bylo zgloszenia kradzierzy.

curf
 Wysłana - 1 październik 2004 18:50       [zgłoszenie naruszenia]

Zapytałeś czy kradziony to taki, o którym złożono "doniesienie", więc Ci odpowiedziałem!
Natomiast skąd policja będzie wiedziała? Hmmm... jak by Ci to wyjaśnić? Może tak: policja w swoich działaniach zbiera różnorakie informacje - to chyba jasne! Sposoby zbierania tych informacji są różnorakie - niektóre zgłaszane są w formie wspomnianych "doniesień" oficjalnych, inne są przekazywane nieoficjalnie. Może też i tak być, że pewne okoliczności, jakaś sytuacja mogą sugerować iż dana rzecz pochodzi z kradzieży.

PROSZĘ NIE ZWRACAĆ SIĘ DO MNIE MAILEM O WYKONANIE GRAFIKI :-)

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Do szefostwa