Joł
Jako, że od roku już coś ze sobą robię z jakimiś efektami, postanowiłem założyć dziennik.
Początki z siłownią sięgają kilka lat wstecz, ale przez kłopoty ze zdrowiem lub po prostu zaprzestanie ćwiczeń efektów prawie nie było.
Tak wyglądałem we wrześniu 2012r ( waga około 85-87kg)
Rok temu tj. we wrześniu zacząłem redukcję. Na początku bez żadnej konkretnej diety. Po prostu biegałem po ok 25-30minut co dla mojego organizmu było sporym wysilkiem.
Redukcja trwała kilka miesięcy gdzie w międzyczasie dorzuciłem ćwiczenia na siłowni. I trening odbywał się na zasadzie siłownia + bieg (25-30min)
Taki był jej końcowy efekt: (waga około 70-73kg)
Następnie postanowiłem się trochę zmasować i z tego co pamiętam zastosowałem słynny monohydrant kreatyniny. Niestety nie wiem jaką wtedy miałem wagę, lecz na pewno dużo się nie zmieniła od redukcji.
Kolejnym etapem było dalsze masowanie co przyniosło ze sobą trochę niechcianego tłuszczu, lecz generalnie i tak byłem zadowolony. Tak wyglądałem przed wyjazdem za granicę na 2 miesiące :
Niestety 2 miesiące śmieciowego jedzenia, praktycznie bez żadnego białka, spowodowały spadki i otłuszczenie. Codziennie spożywałem słodycze, nie było ani czasu, ani pieniędzy na inne jedzenie.
Tak się prezentowałem we wrześniu po powrocie :
Za granicą starałem się coś ze sobą robić i ćwiczyłem, bo do dyspozycji był hantel i wyobraźnia Minimum 3x w tygodniu robiłem trening. Nóg nie ruszałem ze względu na pracę.
Nie pozostałem bierny wobec tkanki tłuszczowej jaka się nagromadziła. Zacząłem szybko po przyjeździe redukować. Obciąłem węglowodany. Zacząłem chodzić na publiczną siłownię Pure w Bydgoszczy.
Treningi podczas redukcji wyglądały podobnie, tj. na każdym treningu/a było ich 3 w ciągu tygodnia/ leciałem treningiem na całe ciało. Czasowo wyglądało to ok 1,5h. Następnie przerwa na białko SFD ( nie wiem na chvj wymyslają 100 smaków jak każdy tak samo smakuje ) i bieg 20minut. Później już dochodziłem do 25 minut. Stałe tempo. Przy ok 25minutach wychodziły 4 km
Redukcja się zakończyłą z takim efektem (waga ok 72kg) :
Aktualnie powoli podbijam węgle żeby wyjść normalnie z redukcji i w przyszłym tygodniu zaczynam cykl na kreatynie.
Później opiszę trening i przybliżę dietę.
Wzrost ok 180cm
Przedstawiam dietę oraz plan wyjścia z redukcji w sensowny sposób.
Pytanie do ekspertów redukcji/ sam nie mam za bardzo doświadczenia jak prawidłowo wyjść/ Czy takie schodki mają sens ? Wyjście się będzie składać z 3 etapów, każdy, załóżmy, po ok 5 dni
Czy w jaki sposób to rozegrać ?
Dieta na redukcji
Etap 1 ( aktualnie)
Etap 2
Etap 3
Po zakończeniu wyjścia z redukcji planuję rozpocząć okres masowy i tu dieta już na bieżąco się będzie zmieniać w zależności od efektów
Posiłki są co +/- 3h
watrobka/kurczak/ serca/ zoladki naprzemiennie
warzyw nie wpisywalem, ale są
białko obniżę do 2g - 2,5g , chyba za bardzo sie nad tym skupialem / rozumeim, że tylko bialko miesne brac pod uwage, tak ? /
aero z wieczora jedynie mi odpowiada w dnt lub w po treningu