Autor |
"Egzorcyzmy i opętania" |
|
drobny57
|
|
To co przeczytales.I powaznie sie nad tym zastanow. |
 |
|
|
Angel...
|
|
Kolego, ja w ogole nie kumam o co Ci chodzi
Art przeklejony z neta, troche ulepszony filmikiem, to nie jest moje osobiste zdanie, tylko po prostu INFORMACJE.
A Ty mnie wyzywasz od czci i wiary, ze jestem psychiczna.
Najpierw naucz sie czytac ze zrozumieniem, CALY temat, poniewaz napisalam, ze nie jestem tego autorem.
Ponadto nie mialam nigdy doczynienia z takimi ludzmi i nie jestem w stanie objac jasnego stanowiska, co sie powinno z tym robic - az tak dalece sie nie znam.
To ja proponuje Tobie, najpierw sie zastanowic, zanim sie cos napisze. |
Znawca -
 |
|
|
drobny57
|
|
Nastepna wiadomosc do Eliaha tzn.ksiedza,ktory kryje sie pod tym pseudonimem.Proponuje zainteresowac sie psychologia a nie wciskac katolickie ciemnoty.Z tymi tekstami to na mszy.Wspolczuje Ci sredniowiecznego swiatopogladu. |
 |
|
|
drobny57
|
|
Ja jak sie na czyms nie znam to nie zabieram na ten temat glosu a tym bardziej nie cytuje bzdur.Zastanow sie to juz jest 21-ty wiek.Kosciol juz niema monopolu na prawde-chyba,ze w Polsce. |
 |
|
|
Angel...
|
|
Prosze bardzo, jest to forum dyskusyjne, wklej arta, albo napisz sam posta podwazajacego ten wklejony przeze mnie,
a nie jezdzij po wszystkich oklepanym tekstem o XXI wieku. |
Znawca -
 |
|
|
Kukuś Ban
|
|
Ja bym tych wszystkich egzorcystów powsadzał ****a za kratki
Nie ma to jak się poznęcać nad chorą psychicznie osobą i wmawiać jej, że opętał ją szatan. Nosz kur.wa lałbym tych klechów sękatym kijem.
|
drobny57
|
|
KK naprawdę zrobił Wam wode z mózgu.Poczytajcie sobie książki na ten temat.Za dużo naoglądaliście się horrorów.To jest tylko psychologia. |
 |
|
|
Vetinari
|
|
Nienawidzę fanatyków wszelkiej maści. Zarówno katolickich jak i anty. Chłopie , skorzystaj z własnej rady i poczytaj na dany temat. Walisz tu komunały o KK jakby był jedyną instytucją religijną na świecie. Otóż nie , pozwól ,że Cię uświadomię - są też inne religie. I w niema każdej występują przypadki opętań. Psychologia? no cóż , lekarze zazwyczaj twierdza ,że to choroba a i tak czasami rozkładają ręce bo pacjent według wszelkich standardów jest zdrowy a występują symptomy opętania. |
 |
|
|
sweetest16
|
|
(...) które mogą świadczyć o odprawieniu guseł czy innych form czarów
co to są gusła/gusły(czy jak to się tam odmienia)?
|
|
MadMan047
|
|
Gusła (obrzęd) - praktyki magiczne, obrzęd wywoływania duchów.
Google nie gryzie, prawy dolny za fatygę
 |
|