FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 9550 razy ¬

ROZRYWKA | Emigracja
Emigracja w celu wstąpienia do wojska 
[powiadom znajomego]    
Autor "Emigracja w celu wstąpienia do wojska"   

Envire
 Wysłana - 25 październik 2014 23:43        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Witam
Od kilku miesięcy rozważam emigrację, a następnie wstąpienie do armii danego państwa. Jak wiadomo wojsko to w miarę dobrze płatna robota, z wieloma dodatkami pozwalającymi żyć na godnym poziomie.
Pytaniem pozostaje jedynie jakie kraje umożliwiają taki rodzaj emigracji? Mówię płynnie po angielsku i francusku, w Polsce przepracowałem kilka lat na wykończeniówce w rodzinnej firmie jednak na dłuższą mete taka praca odpada, a ja wolałbym zapuścić korzenie gdzieś na dłużej. W końcu przyjdzie czas na dzieciaka, a emerytury z roboty na czarno nie dostanę.
Wie ktoś może czy np USA, Kanada, UK, lub podobne państwa umożliwiają taką pracę emigrantom?

otheerian
 Wysłana - 26 październik 2014 00:44      [zgłoszenie naruszenia]

Polecam armie francuska tylko zaopatrz sie w pare sztuk białych flag jakby co i oczywiscie pocwicz podnoszenie rak ku gorze

Zmieniony przez - otheerian w dniu 2014-10-26 00:45:44

Enriir
 Wysłana - 26 październik 2014 10:26      [zgłoszenie naruszenia]

A przypadkiem to nie jest nielegalne? Wydaje mi się, że wstąpienie do armii obcego kraju jest karalne.

Wiec jak zamierzasz tak zrobić, to lepiej nie wracaj do Polandi.

AlKindi
 Wysłana - 26 październik 2014 11:19      [zgłoszenie naruszenia]

Trzeba mieć zgodę MSW
[http://www.msw.gov.pl/pl/bezpieczenstwo/sprawy-obronne/4400,dok.html]

Jeśli chodzi o USA
[usmilitary.about.com/od/joiningthemilitary/f/noncitizen.htm]

In order for a non-citizen to enlist in the military, he/she must first be a legal immigrant (with a green card), permamently residing in the United States. It's important to note that the military cannot and will not assist in the immigration process. One must immigrate first, using normal immigration quotas and procedures, and -- once they've established an address in the United States -- they can find a recruiter's office and apply for enlistment.

Ale jak to wygląda w praktyce to nie wiem.

Se til helvete og kom dere vekk. Det er ikke en bikkje, det er en slags ting! Det imiterer en bikkje, det er ikke virkel

Rinokot
 Wysłana - 26 październik 2014 11:39      [zgłoszenie naruszenia]

to kórwa do polskiego woja juz nie łaska?

Kolejny szczur ucieka.
I dobrze- takich "Polaków" nam nie trzeba.

Zmieniony przez - Rinokot w dniu 2014-10-26 11:39:27

Jedyny znawca filmowy na forum.

hulahop
 Wysłana - 26 październik 2014 13:34      [zgłoszenie naruszenia]

Warto dowiedzieć się czegoś nt polskiego wojska i warunków tam panujących zanim się coś napiszę.

kulawy92
 Wysłana - 26 październik 2014 14:16      [zgłoszenie naruszenia]

Tak zupełnie z buta to raczej ciężko, to jest bardziej na takiej zasadzie, że musisz być co najmniej kilka lat w danym kraju, mieć stały pobyt itd. Była taka akcja, że wojsko w USA kusiło imigrantów wstąpieniem do nich w zamian za amerykańskie obywatelstwo W brytyjskiej armii trzeba być Brytyjczykiem (lub chyba Irlandczykiem), w hiszpańskiej przyjmują obcokrajowców ale tylko z Ameryki Południowej, itd.

Jak znasz francuski to jeszcze Legia Cudzoziemska Ci zostaje

To może Ci się jeszcze przyda: [en.wikipedia.org/wiki/List_of_militaries_that_recruit_foreigners]

Zmieniony przez - kulawy92 w dniu 2014-10-26 14:17:55

minner
SZPIEG
 Wysłana - 26 październik 2014 14:46      [zgłoszenie naruszenia]

Praktycznie większość armii przyjmuje tylko osoby z obywatelstwem danego kraju a więc cienko to widzę.

No chyba że jak tu wspomniano USA lub Legia, ale to nie jest takie proste.

Praca w wojsku w większości krajów to dosyć dobra fucha więc nie jest tak łatwo się dostać i lokalni nawet biją się o taką pracę.

"Only the deads will see the end of war"
MODERATOR MILITARIÓW od 2007 :-)
INSOMNIA 2013

Znawca -

mlkv
 Wysłana - 26 październik 2014 14:47      [zgłoszenie naruszenia]

Wyjaśniam z tą uwagą że informacje mogą być przedawnione z racji na to, że nie interesowałem się tym od lat.

Europa - jedynym państwem o którym wiem że "bierze" obcokrajowców jest Francja i chodzi oczywiście o słynną Legię Cudzoziemską.

UK - złapał Mnie kiedyś na ulicy oficer ( mieli akcję promocyjną ) który na "oko" uznał, że nadam się do pacyfikowania ludności jakiegoś Srakistanu i zapytał czy rozważałem wstąpienie do Her Majesty's Armed Forces.

Udzieliłem kulturalnej odpowiedzi że nie mogę, bo jestem Polakiem.

Przyznał rację i stracił zainteresowanie.

Nadal tak to wygląda:

To join the Regular Army you should be:

British citizen, or

British subject under the Nationality Act, 1981 or

A citizen of a Commonwealth country. To join the Regular Army, you'll need Indefinite Leave to Remain in the UK or have resided in the UK for five years before you start an application to join the Army. You must not have been out of the UK for a continuous period of more than 180 days (six months) during this five year period. To join the Army Reserve, you need to prove that you either have British citizenship or Indefinite Leave to Remain (Settlement) in the UK. or

British Protected Person or

Citizen of the Irish Republic. For the Army Reserve, you will need to no longer be living in the Irish Republic to be eligible to join

źródło:

[http://www.army.mod.uk/join/How-to-join.aspx]

Inne państwa - nie wiem, ale zasadą pozostaje w Europie ( i w sumie nie tylko ) branie osób wyłącznie z własnym obywatelstwem, co w praktyce wyklucza wyjazd "do wojska" od razu.

Wynika to w dużej mierze z niechęci, jaką w wielu częściach Europy nadal otaczane są "oddziały najemnicze", historia regionu się kłania.

W USA:

a) Air Force:

I am a non-U.S. citizen. Can I join?Enlistment into the U.S. Air Force by citizens of countries other than the United States is limited to those foreign nationals who are legally residing in the United States and possess an Immigrations and Naturalization Service Alien Registration Card (INS Form I-151/551, commonly known as a "Green Card"). Applicants must be between 17 and 39; meet the mental, moral and physical standards for enlistment; and must speak, read and write English fluently.

Note: The U.S. military branches cannot assist foreign nationals in obtaining admittance into the United States. Questions concerning immigration to the United States should be asked of the U.S. Embassy. Only after immigration procedures are completed and an applicant is legally residing in the United States may an application for enlistment be accepted. Furthermore, in order to be commissioned an Officer in the U.S. Air Force, one must be a native-born or naturalized United States citizen.

For more information on this subject, you can chat with one of our online advisers or click here to contact us and get in touch with your local recruiter.

[http://www.airforce.com/contact-us/faq/eligibility/#non-us-join]

b) Navy

Joining the U.S. Navy by non-U.S. citizens

Enlistment into the U.S. Navy, or any branch of the U.S. military, by citizens of countries other than the United States is limited to those foreign nationals who are legally residing in the United States and possess an Immigration and Naturalization Service Alien Registration Card (INS Form I-151/551 � commonly known as a "Green Card"). Applicants must be between 17 and 35; meet the mental, moral, and physical standards for enlistment; and must speak, read and write English fluently.

Note: The U.S. military branches cannot assist foreign nationals in obtaining admittance into the United States. Questions concerning immigration to the United States should be asked of the U.S. Embassy. Only after immigration procedures are completed and an applicant is legally residing in the United States may an application for enlistment be accepted.

Furthermore, in order to be commissioned an officer in the U.S. Navy, one must be a native-born or naturalized United States citizen.

[http://www.navy.mil/navydata/nav_legacy.asp?id=167]

c) US Army

Raczej jak wyżej, raczej bo mają pokręconą stronę i nie mogę znaleźć tego konkretnego odnośnika.

Znalazłem za to jeden wyjątek od zasady minimum greencard, to Sobie obejrzyj:

[http://www.goarmy.com/content/dam/goarmy/downloaded_assets/mavni/mavni-amedd.pdf]

d) Marines

Enlistment into the U.S. Marine Corps, or any branch of the U.S. military, by citizens of countries other than the United States is limited to those foreign nationals who are legally residing in the United States and possess an Immigration and Naturalization Service Alien Registration Card (INS Form I-151/551 - commonly known as a "Green Card"). Applicants must be between 17 and 35; meet the mental, moral, and physical standards for enlistment; and must speak, read and write English fluently.

Note: The U.S. military branches cannot assist foreign nationals in obtaining admittance into the United States. Questions concerning immigration to the United States should be asked of the U.S. Embassy. Only after immigration procedures are completed and an applicant is legally residing in the United States may an application for enlistment be accepted.

Furthermore, in order to be commissioned an officer in the U.S. Navy, one must be a native-born or naturalized United States citizen.

Generalna zasada w USA - biorą od greencarda wzwyż, kiedyś Army, Air Force i Navy brały tylko citizenów, teraz też przeszły na od greencard wzwyż jak widać.

Dla Nich to nie jest problem bo naprawdę dodając "tylko" grupę ludzi z samym greencardem rozszerzają Sobie gigantycznie pole do rekrutacji.

Sorry, zatem ogólnie ten plan wygląda dość słabo.

Edit: To o czym pisze Kulawy odnosi się IMO do możliwości jaką rzeczywiście w USA stosowały wszystkie lub jedna ( wiem że tak robili w Marines na 100% ) z "gałęzi" wojska - przyspieszenia okresu oczekiwania na obywatelstwo dla greencardowców pracujących dla Nich.

Nie odnosiło się to do sytuacji, gdzie nie miałeś Green'a.

Zmieniony przez - mlkv w dniu 2014-10-26 14:50:43

"Real niggers do what they wanna do, bitch niggers do what they can do"

Envire
 Wysłana - 26 październik 2014 15:14      [zgłoszenie naruszenia]

Wygląda na to że najlepiej wypada Legia Cudzoziemska, nieciekawie wygląda tam tylko życie prywatne podczas tego pięcioletniego kontraktu. Najchętniej startowałbym do USA, jednak na green card nie mam co liczyć
Rino, poszedłbym do WP, ba nawet próbowałem. Jednak pewna osoba skutecznie blokuje mi możliwość pracy tam, ot taka stara waśń.

zbys
Elektronika
 Wysłana - 27 październik 2014 06:20      [zgłoszenie naruszenia]

W ramach zaprawy do pracy w wojsku, odstrzel ta osobe i juz mozesz wstepowac do wojska, aby dalej sie zaprawiac w odstrzeliwaniu wrogow.

Lepsze jest wrogiem dobrego!

Kościół NIE jest po to by pomagać biednym - jest po to aby pomagać w ich zbawieniu!

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 4 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Emigracja w celu wstąpienia do wojska

Strony: 1 2 3 4