Autor |
"FACECI!!!" |
|
Gochan
|
|
W zasadzie dyskusja bardziej rozwija się w kierunku bardziej właściwym dla działu "humor" niż "seks", ja wypowiem się bardziej serio. Faktycznie - mężczyźni są aroganccy, przesadnie ufają swoim siłom i zdolnościom, często są grubiańscy, nieuprzejmi, źle wychowani, często nie dbają o siebie aż do naprawdę wielkiej przesady. Kobietom zdarza się także mieć wymienione przywary, ale nie jest to u nich aż tak powszechne.
W skrócie - nie lubię męskich szowinistycznych świń, jestem zdeklarowanym feministą sympatyzującym ze skrajnymi ugrupowaniami feministycznymi jak np. "Radicalesbians". Jestem zdania, że emancypacja kobiet jeszcze się nie skończyła, kobiety są w trakcie walki o naprawdę równe prawa a nie u jej końca jak się niektórym wydaje. Przede wszystkim jestem feministą na tle kulturalnym - uważam, że sztukę czy literaturę tworzoną przez kobiety należy promować, gdyż nada to nowy wymiar zdominowanej dotąd przez samców sztuce, nauce, kulturze jak i we wszelkich innych dziedzinach pozostających do niedawna domeną mężczyzn. Także seksizm powinien być zwalczany jako nieprzyjazny płci pięknej - obyczajowa równość jest jeszcze odległa, należy walczyć o nią jak tylko można.
|
|
RA1NM4N
|
|
|
|
MadeByYou
|
|
Wybaczcie, że tak włączę się w rozmowę nie czytając co tam pisaliście.
Mianowicie mam pytanie dotyczące feminizum, a właściwie czegoś przeciwnego..
Jak wiadomo feministki walczą o prawa kobiet itd. itp. A czy jest jakich ruch, króty walczy o prawa mężczyzn? I jeśli tak to jak się nazywa. Bo ja niestety o takowym nie słyszałam.
Mafia rodziny Corleone -> żona szefa :* |
 |
|
|
Immortall
|
|
famale - żenski, samica itd ...
male - męski, samiec itd...
moze jak FEMInistycznosc to MEMInistycznosc tak se walłem ale mi sie skojarzyło wiem ze nie tak to post raczej nadajacy sie do humoru nie ? :P
|
|
RA1NM4N
|
|
a po cholere taki ruch?
|
|
MadeByYou
|
|
|
|
RA1NM4N
|
|
już prędzej szowinistą
z tym lepszym traktowaniem to taki sobie przykład... na lepsze traktowanie trzeba sobie po prostu zasłużyć...
Zmieniony przez - RA1NM4N w dniu 2005-07-16 17:02:09
|
|
Immortall
|
|
MadeByYou - ja nie powiedziałem ze ty nie wiesz od czego pochodzi nazwa FEMInistek ja sam nie wiem tylk tak napisałem bo mi sie SKOJARZYŁO! nawet nie wiedziałem ze od famale
ja mam tylko do jendej cos tej co prowadzi teleturniej w TVN so sie sepleni
|
|
RA1NM4N
|
|
"zagłajmy f najfłabse ognifo"
|
|
MadeByYou
|
|