Postanowiłem stworzyć temat zbiorczy dla tej organizacji. Wszelkie info tylko i wyłącznie tutaj. Proszę nie tworzyć nowych tematów (podobnie jak temat zbiorczy o UFC, gdzie też dyskutujemy ogólnie o MMA).
KSW - jedynie pojedyncze tematy na każdą galę.
#
Jak będę miał trochę czasu to zedytuję tego pierwszego posta i dodam parę informacji o organizacji.
Kolejny zawodnik związał się z organizacją Fight Exclusive Night. Jak poinformował na swoim Twitterze prezes zarządu FEN, Paweł Jóźwiak - na 8. gali dynamicznie rozwijającej się polskiej organizacji zawalczy Akop Szostak (MMA 1-0).
Szostak, który ma podjąć szerszą współpracę z organizacją FEN, swój debiut w Mieszanych Sztukach Walki miał na gali Time of Masters - Pierwsza Krew. Zastopował wtedy ciosami Janusza Dylewskiego w pierwszej minucie pojedynku, który odbył się w limicie wagowym dywizji ciężkiej.
ROMAN SZYMAŃSKI WYSTĄPI PODCZAS LISTOPADOWEJ GALI FEN 9!
Weekend przyniósł świetną wiadomość z polskiego podwórka. Grupa menedżerska MDO Management za pośrednictwem mediów społecznościowych poinformowała, że czołowy polski lekki - Roman Szymański (MMA 6-2, 7. w Rankingu PL) wystąpi podczas gali FEN 9: Go For It, która odbędzie się 7 listopada we wrocławskiej Hali Orbita. Nie znamy jeszcze nazwiska przeciwnika zakontraktowanego dla perspektywicznego reprezentanta Linke Gold Team, jednak zgodnie z wpisem na FB ma to być doświadczony zawodnik, który posiada aż siedemnaście pojedynków w profesjonalnym rekordzie. Szczegóły mamy poznać niebawem.
Roman Szymański fantastycznym występem podczas gali Fight Exclusive Night 8 kontynuuje serię sześciu wygranych z rzędu. Tak wyraźne zwycięstwo nad utalentowanym i faworyzowanym w tym starciu Pawłem Kiełkiem (MMA 6-1-1, 11. w Rankingu PL) bez dwóch zdań predysponuje poznaniaka do tytułu "Odkrycia Roku". Promotorzy FEN jak widać kują żelazo póki gorące i nie dają zbytnio odpocząć swojemu zawodnikowi wagi lekkiej, zapewniając mu już następny pojedynek. Kogo najchętniej zobaczylibyście w starciu z Romanem Szymańskim?
źródło: mmarocks.pl
Po jego ostatnim występie na FEN i roz*******eniu Kiełka jestem bardziej niż ciekaw jego kolejnego występu <yes>