FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 1241 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ROZRYWKA | Uzależnienia
Fajczarstwo 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Fajczarstwo"   

Lutan Fyah
 Wysłana - 20 luty 2008 02:23      [zgłoszenie naruszenia]

gokacy
WARIAT
 Wysłana - 20 luty 2008 06:44      [zgłoszenie naruszenia]

Na doświadczeniach mojego ś.p. Dziadka ktory staż palenia miał podejrzewam cos kolo 40 lat przerzucanie sie na fajke to rzadne wyjscie bo predzej czy pozniej wroci sie do szlugow

co nie znaczy ze fajka jest zla bo ten zapaszek tytoniu np. vanillia mmmmmm....

Piłsudczyk.

arachno
 Wysłana - 21 luty 2008 23:52       [zgłoszenie naruszenia]

Palenie fajki to zlozony proces ktory wymaga kilku chwil poswiecenia i jest niepraktyczne w zyciu codziennym. Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji zebym czekajac na przystanku, prowadzac samochod, albo na pelnym wku***eniu mial wyciagac osprzet, czyscic go, nabijac i rozpalac. Fajka nie jest dla mnie zadnym substytutem papierosa. Fajki nie da sie palic w 5min na przerwie. To caly rytual zwiazany przedewszystkim ze spokojna atmosfera, ktora ma sie nijak do codziennosci. Po za tym ,tytoniem fajkowym sie nie zaciaga, a gdy nawet sie to zrobi to zazwyczaj odchodzi juz cala ochota na palenie. Jezeli ktos sie zdecyduje na rzucenie nalolgu, to automatycznie nastawia sie na rezygnacje ze wszystkich form dymu i zawartej w nim nikotyny pod rozna postacia (gumy i plasty rowniez, bo to sciema). Nie ma sie co oszukiwac, wiekszosc z nas palony przez kogos tyton smakowy drazni, a ja osobiscie zawsze mam ogromna ochote udusic typa ktory mi takowym dziadostwem kopci w barze i zmusza mnie do siedzenia w smrodzie swojej przyjemnosci (co prawda dym papierosowy nie pachnie rozami, ale wiekszosc z nas poprostu do niego przywykla). Tak wiec fajka jak najbardziej, ale raz na ruski rok i w sprzyjajacych ku temu okolicznosciach.

EDIT

a dla tych co chca rzucic palenie ,polecam lekture z tego tematu [http://www.insomnia.pl/Prosta_metoda_jak_skutecznie_rzuci%C4%87_palenie-t575436.html]
Bez bicia przyznam ze przeczytalem ja do polowy ,co pozwolilo mi na zrozumienie kilku mechanizmow i od ponad tygodnia podswiadomie zszedlem z 1,5 paczki dziennie do 1 na 3 dni bez bolu i wyrzeczen

Zmieniony przez - arachno w dniu 2008-02-21 23:59:42

Always Hardcore!

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   poprzednia

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Fajczarstwo

Strony: 1 2

Warto przeczytać: To normalne po prozacu? | co z legalizacją ?? | leki przeciwdepresyjne w walce z alkoholizmem | N2O - Gaz rozweselajacy ;) | DZIAŁANIE TABAKI? | Duże Oczy po ectasy i władzie Co zrobic zeby byly male ? | absynt | czasami mnie zaskakujecie %) | Feta + Alkohol | Gandzia +Alkohol | Mieszanki | Koks+Hera | Amfetamina dożylnie | holenderskie dropy | KOKS | LSD

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL