Liverpool - Milan: dopiero drugie starcie! ŁW /03.05.2007 13:39 AFP
AC Milan zmierzy się 23 maja w Atenach z Liverpool FC w finale piłkarskiej Ligi Mistrzów. Obie drużyny spotkają się dopiero drugi raz w historii, choć początki "Rossonerich" datowane są na 1899 rok, a "The Reds" mogą się szczycić o siedem lat dłuższymi tradycjami.
Do jedynej konfrontacji, pamiętnej dla polskich kibiców, doszło 25 maja 2005 roku. Po 45 minutach i bramkach Paolo Maldiniego oraz dwóch trafieniach Hernana Crespo, Milan prowadził 3:0. W drugiej połowie losy meczu się odwróciły. Do bramki Didy trafili kolejno: Steven Gerrard, Vladimir Smicer i Xabi Alonso. Rozstrzygnięcia nie przyniosła dogrywka i o tym, kto wyjedzie ze Stambułu z Pucharem Europy zadecydowały rzuty karne. "Jedenastek" nie wykorzystali: Serginho, Andrea Pirlo i Andrij Szewczenko, a bohaterem Liverpoolu został Jerzy Dudek.
A tu cos na odswiezenie pamieci
Zapraszam do gorącej dyskusji
Zmieniony przez - -Baca- w dniu 2007-05-20 22:33:35
A poza tym w szafie mam za***iście duży szalik milanu z 94, nie to co teraz takie badziewia sprzedają.
Polska, mieszkam w Polsce, mieszkam w Polsce, mieszkam tu tu tu tu tu tu tu tu tu tu tu tu tu tu tu tu tu tu tu tu
Każdy nowy dzień,rodzi nowe paranoje.
Zarząd R11 <brawurowa jazda samochodem cinquecento>
Pederaści, lesby, geje - Cała POLSKA z was się śmieje
jasna cholera, to juz 2 lata?!? matko, jak ten czas leci...w morde, to ja naprawde taki stary jestem?
a tak co do meczu, to mysle, ze szykuje sie niezle widowisko. ja oczywiscie jestem za liverpoolem, bo milanu nigdy nie lubilem latwo napewno nie bedzie, szczegolnie, ze Dudek malo co tam ostatnio gral (o ile w ogole pojawi sie w skladzie ). no ale mysle tez, ze Jurek sie zmobilizuje i pokaze swoje umiejetnosci, ktorych tak naprawde mu nie brakuje. ale dobrze by bylo, zeby znow trafil sie taki dreszczowiec, jak przed 2 laty przynajmniej mnial bym pewnosc, ze nie usne w trakcie gry
Go Liverpool!!!
"... nie dziękuj, powiem Ci szczerze, pierwszy bym strzaskał pałkę na Twej głowie,
gdyby nie dziatek pacierze..."
Całym sercem za Liverpoolem