FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 3171 razy ¬

ROZRYWKA | Praca
Firma w czasie studiów. 
[powiadom znajomego]    
Autor "Firma w czasie studiów."   

ShinChan
 Wysłana - 27 grudzień 2008 00:37        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Nie wiem, czy taki temat był, czy też nie.

Pewnie jak większość młodych ludzi, chciałabym mieć własną działalność gospodarczą w przyszłości. Los nie był tak łaskawy i niestety moi rodzice są urzędnikami państwowymi, także jedyne co mogą mi właściwie dać na przyszłość, to wykształcenie. Nie wiem, jak takową działalność się prowadzi, jak w ogóle ją założyć itd.

Bez pracy nie ma kołaczy, zatem nie pytam o darmową receptę na sukces. Chcę się dowiedzieć, od czego zacząć, by w przyszłości odnieść sukces w tej dziedzinie. Czym należy się interesować, co czytać, skąd dowiedzieć się potrzebnych informacji itd.

Mam nadzieję, że rozumiecie, o co mi chodzi

johnnyc
 Wysłana - 27 grudzień 2008 01:13      [zgłoszenie naruszenia]

nikt Ci nie da gotowej recepty na kasę. Czytaj dużo artów ze stron biznesowych, nie wiem, może zapoznaj się z giełdą, jak chcesz otwierać działalność skoro nie masz nawet pomysłu na to jakiego rodzaju to będzie działalność? Założenie to mały piard i tym sobie głowy nie zawracaj. Trzeba mieć pomysł na biznes. prowadzenie dg kosztuje, na początku ok. 500zł/miesiąc, więc lepiej mieć jakieś źródło dochodu które pozwoli opłacić wszelkie koszty jej prowadzenia, bo nie zawsze działalność od razu przynosi jakiekolwiek zyski. a kase na dzień dobry większą czy mniejszą wyłożyć trzeba zawsze.

Zmieniony przez - johnnyc w dniu 2008-12-27 01:15:45

make love not spam

Malevin
 Wysłana - 27 grudzień 2008 02:17      [zgłoszenie naruszenia]

Założenie to mały piard i tym sobie głowy nie zawracaj.

nie wiesz co mowisz chyba jest duza szansa ze ugrzeznie na etapie papierkowym

chociaz w przygotowaniu ustawa regulujaca to i ma byc szansa zalozyc firme w jeden dzien

prezes85
 Wysłana - 27 grudzień 2008 02:31      [zgłoszenie naruszenia]

chociaz w przygotowaniu ustawa regulujaca to i ma byc szansa zalozyc firme w jeden dzien

juz mozesz w jednym miejscu tylko sie czeka bodaj 2 tyg

I just don't know what to do with myself.
Money for nothing and chicks for free.

Weź nie pierdol bejbe.

Artooo
 Wysłana - 27 grudzień 2008 06:58      [zgłoszenie naruszenia]

To szybciej samemu zalozysz tylko z papierkami bedziesz musial pobiegac, dlatego to jest jakis nonsens...

johnnyc
 Wysłana - 27 grudzień 2008 09:16      [zgłoszenie naruszenia]

Malevin, zakładałem działalność pare miesięcy temu i wiem o czym mówię..

make love not spam

Gumis777
 Wysłana - 27 grudzień 2008 09:21      [zgłoszenie naruszenia]

jakie pytanie

Otworzyc firme to kazdy glabo potrafi ale miec z tego zyski konkretne to juz inna bajka.

Szukasz rady czytaj-czytaj i jeszcze raz czytaj

American Dream !!! (ten zly) Umoralniacz no.1
--------------------------------
Kiedys dalbym sobie za nia reke obciac.. i wiesz co? I bym teraz k*rwa nie mial reki. %-)

paker83
 Wysłana - 27 grudzień 2008 09:40      [zgłoszenie naruszenia]

przychylam się do opinii, że w porównaniu z codziennymi problemami jakie napotykają w polsce właściciele mikrofirm, samo założenie firmy to mały piard:)

ShinChan
 Wysłana - 27 grudzień 2008 10:57      [zgłoszenie naruszenia]

No właśnie nie o to mi chodziło

Nie o sam fakt założenia, tylko:
- co muszę wiedzieć, by orientować się na rynku - czytać pisma biznesowe, czytać (ale co?), interesować się giełdą? Nie jestem na studiach ekonomicznych, więc nie znam się.
- jak dobrze napisać biznes plan?
- ile trzeba mieć mniej więcej na początek wkładu własnego i jakie koszty ponosi się na początku?
- jeżeli jestem studentem, to czy przysługują mi jakieś dofinansowania czy inne środki pomocy na starcie?
- u kogo mogłabym się poradzić we wszystkim?

Generalnie rozumiecie - jestem w czarnej dupie

PanMarcin
 Wysłana - 27 grudzień 2008 14:29      [zgłoszenie naruszenia]

najważniejszy jest POMYSŁ na biznes i na tym radziłbym sie skupić w pierwszej kolejności, samo zakładanie i prowadzenie działalności to sprawa drugorzędna

F W I
 Wysłana - 27 grudzień 2008 14:36      [zgłoszenie naruszenia]

"- ile trzeba mieć mniej więcej na początek wkładu własnego i jakie koszty ponosi się na początku? "

no kolego,
ja rozumiem ze nie studiujesz ekonomii, ale z takimi pytaniami?

logiczne ze inny wkład w budke z kebabem w przyczepie kempingowej a inne w sklep z rtv i agd w centrum miasta

Hey. My name is Alf. I live on the second floor.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Firma w czasie studiów.

Strony: 1 2