Chłopcy lubią pomęczyć się na siłowni głównie dla fotek którymi namiętnie się chwalą. Tak jakby ciastko z kaloryferkiem było mrocznym przedmiotem pożądania a nie to co mają w głowach (i w kieszeniach). Jak powinno się fotografować nagie wysportowane męskie ciało.... Polecam artykuł na blogu fotograficznym [fripers.pl/blog/akt_meski_arkadiusz_branicki/]
Zmieniony przez - innka33 w dniu 2014-03-08 21:09:08
Zmieniony przez - innka33 w dniu 2014-03-08 21:09:22
Pisze teraz z telefonu. Nie odpalac, bo naszprycowane wirusami. Z komputera tylko dymek polecial. Zglaszam sprawe do internetowej policji.
Do ostatniej sesji wybrałem modela o muskularnym ciele - ale nie przesadnie rozbudowaną muskulaturą. W fotografii studyjnej (a może nie tylko studyjnej) dominującą rolę odgrywa światło. Aby uwypuklić partie mięśniowe i rzeźbę ciała postanowiłem użyć dwóch metod łącznie. Pierwsza polegała na odpowiednim przygotowaniu skóry - poprzez pokrycie jej substancją zmieniającą jej kolor na srebrny a jednocześnie zwiększającą odbicia światła i nadającą fakturę połyskującego metalu.
Drugi polegał na ustawieniu świateł podkreślającym cienie. Jako główne źródło światła posłużyła mi lampa studyjna DPsIII ustawiona z przodu, w pozycji górno-bocznej. Aby swobodnie regulować wysokością zawiesiłem ją na boom'ie. Aby światło nieco rozmiękczyć użyłem okty 120cm.
Prawdziwy pasjonat muskulatury, przydałby się w tym dziale
lastfriday to dobry przyklad osoby, ktora po sterydy nigdy w zyciu nie powinna siegnac %)
pokielbasilo sie chlopaczynie we lbie