Autor |
"Górnik Zabrze" |
|
bodymaker
|
|
A co sądzicie o zmianie trenera ... bo moim zdaniem za szybko podziękowali Motyce. |
Specjalista -
 |
|
|
Czakson
|
|
częste zmiany kadrowe dołują drużyne , zawodnicy muszą się przyzwyczaić do nowych rodzai treningów i zmniejszać lub zwiększać swoją wydajność. Jak dla mnie Motyka powinien zostać chociaż do końca sezonu |
 |
|
|
Jokerr
|
|
Nie zapomniałem o Legii, wymieniłem 3 najlepsze kluby w historii polskiej ligi.
1 Górnik Zabrze, Ruch Chorzów 14x mistrz polski
3 Wisła Kraków 10 x mp
|
 |
|
|
wabene
|
|
Pamietny rok 53 gdy to prowincjonalny klub wojskowy spod Kopca Kosciuszki Wawel Krakow zdobywajac wicemistrzostwo Polski osmielil sie byc lepszy w tabeli od " centralnego " skupiska gwiazd jakim byla CWKS Legia! Ministerstwo obrony dokonalo wtedy historycznego wyczynu i postanowilo usunac z ligi wszystkie regionalne kluby wojskowe! Wawel rozwiazano natomiast Legia od tej chwili mogla juz byc totalnie bezkonkurencyjna a wszystkie talenty plynely juz wprost do koszar w jednym miescie, ktore miescily sie pod trybunami Stadionu Wojska Polskiego! Lucjan Brychczy to tez pilkarz ze slaska z Rudy Slaskiej powolany do sluzby wojskowej! Tak budowano potege Legii! Nikt nie opluwa Legii! Nie smialbym tego robic ! Podaje tylko fakty! |
 |
|
|
pawiel
|
|
Nie zapomniałem o Legii, wymieniłem 3 najlepsze kluby w historii polskiej ligi
Pod względem liczby punktów w historii polskiej ekstraklasy prowadzi Legia, jeśli chodzi o tytuły mistrzowskie Wisła jest lepsza od Legii, ale już np. w europejskich pucharach sukcesy Wisły to nic w porównaniu z dokonaniami Legii, zatem wśród drużyn tworzących historię polskiej piłki nożnej nie może zabraknąć klubu z Warszawy. |
Znawca -
 |
|
|
Jokerr
|
|
Liczą się tytuły, Legia nie wygrała nic w europejskich pucharach. Najbliższy tego był Górnik Zabrze.
Legia oczywiście należy do czołowki polskich klubów, ale nie do najlpeszej trójki. A jeśli chodzi o prowadzenie w tabeli punktowej ekstraklasy, to kto nie byłby pierwszy w tabeli jeśli przez 40 lat miałby zapewniony udział w rzogrywkach i ściągał najlpeszych piłkarzy z kraju , bierąc ich do służby wojskowej.
Zmieniony przez - Jokerr w dniu 2006-12-13 08:30:25 |
 |
|
|
pawiel
|
|
No tak, ale tak się składa, że w rozgrywkach europejskich żadna polska drużyna nie może się pochwalić zdobyciem jakiegokolwiek pucharu, a zatem na jakiejś innej podstawie należy ocenić postawę drużyny na arenie międzynarodowej. Prawdopodobnie Legia jest marką najbardziej rozpoznawaną spośród polskich zespołów w Europie na przestrzeni tych kilkudziesięciu lat, a to wynik nienajgorszych występów w tychże pucharach (oczywiście na tle innych drużyn z Polski). |
Znawca -
 |
|
|
dort
|
mistrzu kiczu
|
|
Marek Motyka ponownie trenerem Górnika Zabrze
Marek Motyka został dzisiaj ponownie wybrany na stanowisko trenera piłkarzy Górnika Zabrze - poinformowała stacja TVN 24.
Motyka pracował już w Górniku, 4 listopada 2005 roku podjął pracę w Zabrzu i uratował go przed spadkiem do II ligi. 12 grudnia 2006 został zwolniony. Zastąpił go wtedy Zdzisław Podedworny.
Ekspert -
 |
|
|
bodymaker
|
|
|
|
areck
|
|