FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 5649 razy ¬

ROZRYWKA | Elektronika
Głośniki 2 + 1 nagle przestały działać. 
[powiadom znajomego]    
Autor "Głośniki 2 + 1 nagle przestały działać."   

Heinek
 Wysłana - 23 maj 2017 20:50        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Temat postarzania sprzętu AGD i elektroniki akurat się dzisiaj przewijał, a mi głośniki nagle przestały funkcjonować.

Przed wyłączeniem PC wszystko było ok, po włączeniu już zero życia, tyle tylko że poruszyłem subwoofer jak wyciągałem wtyczkę z kontaktu bo burza nadchodziła i nie wiem co może być przyczyną.

Nie bardzo mam czym sprawdzić napięcie, na przełączniku jakiś prąd jest, ale dioda nie świeci. Pewnie nic nie wymyślę, ale podejrzewam że same głośniki są sprawne, da się ich jakoś używać bez tego panelu który jest w subooferze, czy wszystko do śmieci?

Creative Inspire T3300

edit. Wychodzi na to że spalił się zasilacz, głośniki działają ale nie da się regulować głośności. Da się jakiś zasilacz zastępczy dostać do tego, bo creative nie sprzedaje z tego co się orientowałem takich rzeczy osobno.

Zmieniony przez - Heinek w dniu 2017-05-24 09:27:40

saikolank
 Wysłana - 24 maj 2017 22:39      [zgłoszenie naruszenia]

Najpierw sprawdź bezpiecznik. Powinien takowy znajdować się tam gdzie trafo/zasilacz, czyli zapewne w subwooferze. Czy zasilacz może masz osobno? Może coś z kablem od pilota, tego którym włączasz? Bez sygnału z niego głośniczki nie ruszą.

Chłopaczki z Polkowic już Pojechali

Specjalista -

Heinek
 Wysłana - 27 maj 2017 16:50       [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki. Nie jestem w stanie zlokalizować tam bezpiecznika. Może i jakiś jest ale nie wiem jak wygląda . Podrzucę znajomemu który w elektronice lubi grzebać, jak naprawi to ok, jak nie to trudno. Więcej nic Creative nie kupię, nie jestem pierwszą osobą której te głośniki tak padły bez powodu.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Głośniki 2 + 1 nagle przestały działać.