Autor |
"GPW vol.5 bieda sama nie wyjdzie! grubasy spekulanci i ynwestorzy łączmy sie" |
|
YAMCHA
|
|
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
Pany,
Co z Rzeznikiem ? OD końca września 2012 nie logował się na forum. Wszystko u niego OK ?
|
Specjalista -
 |
|
|
samott
|
|
Chyba widziałem Go na parkiecie, w wątku MCI. |
 |
|
|
YAMCHA
|
|
Ale tu cisza.
Portfele puchną to nikt się nie żali.
|
Maciej_TBS
|
Naczelny koks
|
|
coś w radiu słyszałem o jakiejś emisji czy czymś nowym co można kupić
wie ktoś coś na ten temat ??
od wczoraj chyba można było zacząc kupować
|
YAMCHA
|
|
Polski Holding Nieruchomości
Z tego co wiem to jeszcze trzeba poczekać na wycenę, najpierw instytucje mają się zgłosić i wedle ich zainteresowania zostanie sporządzona wycena dla indywidualnych.
Sam myślę nad zakupem. Chodź wydaje się, że niedługo będzie spora korekta na rynkach. S&P na historycznych szczytach. Nam o prawda brakuje 1500 punktów do takiego poziomu.
|
minner
|
SZPIEG
|
|
|
|
syriusz6
|
|
Moze dac zarobic, a moze nie. To jak rzut moneta. Zadnej innowacji w tej spolce bym sie nie doszukiwal, po prostu SP chce cos upchnac zeby podratowac budzet i chyba tyle. No i te nieruchomoscia ciążą, fakt. Ja tam tego nie biere |
 |
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
Po tym jak naczytałem się o emisjach na "bananie - czyli GPW" to ja już żadnej emisji nowej nie tknę, ani nie ruszę niczego z New Connect, krótko mówiąc scenariusz jest przeważnie taki że "szwagry" co robią emisję obejmują sobie akcje po jakichś śmiesznych cenach np. 1 gr za sztukę, a dla bydła sprzedają po przykładowo po 50 gr, w pierwszym dniu notowań korzystając z ogólnej euforii bydła szwagry wypyerdalają masowo swoje akcje obejmowane po 1 gr,bydło łyka po 50 gr i więcej, szwagry mają 50-krotną przebitkę i hajs, a bydło ma bezwartościowy papier , który po emisji zaczyna pikować i leci w kierunku 1 gr czyli tego ile spółka jest naprawdę warta... takich akcji już na bananie widziałem sporo, i nawet sam się dałem naciąć np. na LST więc od jakiegoś czasu jestem bardzo sceptyczny do nowych emisji...
|
Specjalista -
 |
|
|
YAMCHA
|
|
minner, co do NC to o szwagrach nie słyszałem, bo zazwyczaj większość która ma dostęp do oferty pierwotnej i tak na tym traci, rucha ich się jeszcze bardziej niż graczy który kupują po emisji. Pracowałem trochę u jednego z autoryzowanych doradców, i obejrzałem od środka jak się nakręca obroty spółek.
Jednym z mistrzowskich przykładów jest:
[http://www.arrinera.com/pl]
Kolejnym świetnie realizowanym marketingowym planem debiutu spółki której papiery będą śmiećmi jest: [http://www.ecocar.pl/]
Co do holdingu, to za przemawia mi fakt, że jesteśmy właśnie w dołku cen nieruchomości i już tańsze nie będą, a przynajmniej w wwa. Z drugiej strony holding to głównie biura, a tych w warszawie obecnie powstaje dużo. Wszyscy spieli dupy, żeby skończyć wraz z budową drugiel linni metra.
Też po debiucie aliora, rynek mógł się trochę wyczyścić z kasy i wiecej kokosów nie będzie. Do tego jeszcze pko sa się sprzedaje w sporych pakietach.
Na wigu, czuć brak zagranicznego kapitału.