Autor |
"GPW vol.5 bieda sama nie wyjdzie! grubasy spekulanci i ynwestorzy łączmy sie" |
|
minner
|
SZPIEG
|
|
Tiesto ja mam pole wielkości 5000 m2 Więc krótko mówiąc mam w chu*** miejsca do grillowania, mało tego musiałem nawet kupić traktorek do koszenia, bo zwykłą pchaną kosiarką nie dawałem rady
No u mnie ziemia była klasy V, więc tzw "odrolenienie" bez problemu, w miejscowości brak planu zagospodarowania więc kolejny problem z głowy , a warunki zabudowy spełniłem czyli:
- dostęp do drogi
- dostęp do mediów - prąd, woda, kanaliza
- pole przylega do innej działki budowlanej
Jedyne z czym miałem cyrk to archeolog (bo miejscowość jakaś niby zabytkowa), ale i to dało się załatwić, przyjechał facet wziął 1000 zł i pojechał Fakt że przy kopaniu fundamentów pogrzebał trochę łopatką, ale na szczęście nic nie znalazł...
|
Specjalista -
 |
|
|
mlkv
|
|
a warunki zabudowy spełniłem czyli:
- dostęp do drogi
- dostęp do mediów - prąd, woda, kanaliza
- pole przylega do innej działki budowlanej
To już kiedyś rozmawialiśmy o tym.
I problemu nie ma jak jest to mała miejscowość, sensowni ludzie, niedroga ziemia.
Problem jest - momentami dla Jasia K. nie do obejścia - jak jest to tzw. duże miasto Polski bo tam takie tematy są trzymane przez panów o aparycji leśnych dziadków i jak nie jesteś z "rodziny" to nie dostaniesz decyzji.
Patrz przykład z Lublina prezentowany na jednej z konferencji prawa administracyjnego gdzie wężyk: dec. negatywna-uchyłka-decyzja negatywna ciągnął się przez 14 odsłon.
 |
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
Problem jest - momentami dla Jasia K. nie do obejścia - jak jest to tzw. duże miasto Polski bo tam takie tematy są trzymane przez panów o aparycji leśnych dziadków i jak nie jesteś z "rodziny" to nie dostaniesz decyzji.
A to się zgodzę, ja akurat jestem "native" z tej miejscowości. No i jest to wiocha więc komu tam zależy by mi blokować cokolwiek.
|
Specjalista -
 |
|
|
MadMan047
|
|
|
|
RzEzNiKoZ
|
|
|
|
Dj Tiesto
|
|
|
|
RzEzNiKoZ
|
|
a nijak, jakos sie zyje...jak sie okazuje, jest jednak zycie po w*******u...trzeba wierzyc
Najlatwiej to u jakiegos miedzynarodowego brokera konto zalozyc chyba. Pewnie sa tacy co i rynek Rosyjski oferuja.
Zmieniony przez - RzEzNiKoZ w dniu 2013-03-08 17:01:05 |
 |
|
|
syriusz6
|
|
U mnie w portfelu z akcji tylko pgs software. Juz trzymam pare miesiecy i bede jechal z tym na dlugi termin.
Pany, macie cos godnego polecenia na dlugi termin? Cos w trendzie wzrostowym pozdr |
 |
|
|
pafiel_007
|
B O M B E K
|
|
vistula myślę, że na 2,5 może wrócić
fajne plany przedstawili restrukturyzacji, rozwoju
także na jakieś 2,5zł może wrócić, także jeszcze około 1zł do zrobienia
być może bvd, ale tym się jeszcze nie interesowałem