Autor |
"GPW vol.5 bieda sama nie wyjdzie! grubasy spekulanci i ynwestorzy łączmy sie" |
|
SSmakowity
|
|
Witam, takie pytanko, warto atakować GPW w przypadku gdy się pracuje na zmiany południe/rano ? mam trochę kasy i chciałbym zainwestować aby nie leżały bezczynnie :)
a może z powodu, że raczej nie mam wiele czasu na analizę runku zainwestuje w obligacje? co o tym myślicie?
Zmieniony przez - SSmakowity w dniu 2015-05-28 12:22:34
|
pontcki
|
|
Zależy ile masz tej kasy lub jakie chcesz ryzyko. Obligacja na pewno nie są głupią sprawą, podobnie jak spółki dywidendowe mądrze zakupione. Ja z racji niskiego kapitału jadę tylko futures, ale w przyszłości będę chciał drugi portfel zrobić taki stabilniejszy właśnie. Ale jak nie miałeś wcześniej styczności z giełdą w ogóle i nie interesujesz się tematem to duże szansę że pierwszy rok będzie na minus. Ja ostatnio zredukowałem cdr po 23,80. I niedługo wywalę całkowicie bo robię przesiadkę na FW20, ale CDR napewno będę obserwował i pewnie wrócę jeszcze  |
 |
|
|
ohayo
|
|
Wystarczy sobie poustawiać zlecenia i stop losy odpowiednio wcześniej.
Wszystko jest kwestią tego, na ile ogarniasz temat i pod co grasz
|
|
SSmakowity
|
|
|
|
ohayo
|
|
Grałeś kiedyś?
|
|
SSmakowity
|
|
nie nigdy nie grałem, jedynie obserwuję od dłuższego czasu. Chciałbym zacząć
|
ohayo
|
|
Na bossa.pl.jest calkiem spoko samouczek.
Zacznij grac na jakis malych pieniadzach i doczytaj w miedzyczasie cos o anakizach, psychologii itp no i ucz sie na biezaco.
Na pewnk powinienes wiedziec co to stop loss zanim cos kupisz :)
|
|
pontcki
|
|
No i ja się wyleszczyłem na tym CDR, w sumie było na plus a skończyło się na minus chociaż łudzę się że odkupię jeszcze taniej. |
 |
|
|
ohayo
|
|
Mowilem :p
ładnie sprzedali
ale imo w perspektywnie kilku miechów tylko spadki tutaj będą
Zmieniony przez - ohayo w dniu 2015-06-09 17:37:39
|
|