myślicie, że tauron nie zadławi się brzeszczem? wg mnie dziwne, że cały czas spada.
1. Uniezależnił się od surowca.
2. Spłata długu pokryje państwo (projekt o wypuszczeniu akcji niemych).
zapraszam do dyskusji
Zamknąłem fw20 na S brane 26/08 po 2055 . Poszło po 2020 ważne że na +. Zamknąłem też rope z solidną stratą 30% wartości konta braną 25.08 . Obecnie mam otwarte eurgpb z 22.07 po chvjowej cenie i zbliżam się do zera powoli na tej pozycji. Jeszcze jest ropa brana niedawno, tym razem z SL , obecnie na +. Teraz mam trochę wolnej $ i czekam na jakieś wejście w fw20. Ogółem od czerwca na chwilę obecną 150% zysku.
Zmieniony przez - pontcki w dniu 2015-11-09 15:39:32
Imo teraz gra sie toczy pod poczynania PIS, komu doyebia podatkiem komu nie
WIG tak strzelam, ze bez zmiany rzadu by oscylowal w granicach 2200-2300
Tez generalnie trzymam reke na pulsie, mam ochote kupic troche bankow, miedzi moze energetyki
pomijajac sytuacje pojedynczych spolek - ew. odbicie musi sie odbyc czesciowo na wigu
myslalem tez, czy nie zaladowac sie w ETF na WIG, najmniejsze ryzyko
nie mam czasu czytac wszystkich projektow na stronie pis, to co juz lezy w sejmie, co nie, i jeszcze pilnowac cen surowcow
zreszta co do surowcow to tez nie jestem pewien, czy na ropie nie ma gry USA vs RUS, czy to moze naturalny moment cyklu, ciezko powiedziec, za duzo sie nachodzi na siebie
imo KGH suma sumarum zbierzemy nizej, ale nie zdziwie sie jak bedzie odbicie jakies
moze dobiore sobie rekreacyjnie troche ( 10 % portfela ) na krotki termin ze stop lossem - 10 % ceny nabycia
a zreszta, chuy wie,
trzeba wieczorem usiasc nad sprawozdaniami
Jak tam Pafiel w tym roku w ogole? Wyhaczyles cos fajnego na gpw?
Zmieniony przez - ohayo w dniu 2015-12-08 11:17:34
na RFK jestem na plus, na CDR mniej więcej na 0, na PXM straty jakieś 20%. od jakiegoś czasu jedynie sobie obserwuje co się dzieje. teraz poczekam chyba na kghm w okolicach 40zl i wtedy kupię więcej i tak jak mówisz, albo jakiś bank albo energetyka. trzeba jednak trochę zaczekać jak się sytuacja w kraju rozwinie, bo jakos rozykować mi się nie chce.
żadnej z obecnych spółek nie mam zamiaru sprzedawać bo widzę tam spore szanse na duże wzrosty, ale raczej w odległym terminie
CDR - póki co można się pozbyć, ale za około rok fajnie byłoby wrócić, bo szykuje się dobra premiera
RFK - wydaje mi się, że ma spory potencjał do wzrostów
PXM - ostatnio trochę ogarnęli finanse, jest szansa na duże wzrosty, jeżeli wszystko się ułoży
Ja chyba kupię tak ze 100 szt KGH wkrótce.
Ja bym sie wstrzymal bo 1) trend spadkowy na miedzi 2) nie wiadomo skad beda chcieli kasy na 500+, nie zdziwie sie jak wytna ofe do 0