FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 128409 razy ¬

ROZRYWKA | Prawo i Ekonomia
GPW vol.5 bieda sama nie wyjdzie! grubasy spekulanci i ynwestorzy  
łączmy sie 
[powiadom znajomego]    
Autor "GPW vol.5 bieda sama nie wyjdzie! grubasy spekulanci i ynwestorzy łączmy sie"   

piotr3
 Wysłana - 7 listopad 2011 23:17      [zgłoszenie naruszenia]

W sumie jak Rzeznik , z powodu svki nie ma sensu wracac do PL, zwlaszcza ze ekipa "rentierów" powoli "rozstawia" się po całej europie

NIE DAMY SIĘ
jak to mówi pudzian POLSKA GÓRĄ

WRACAJ SYREK ! ! ojczyzna CIE POTRZEBUJE !

Zmieniony przez - piotr3 w dniu 2011-11-07 23:22:49

Znawca -

Dj Tiesto
 Wysłana - 7 listopad 2011 23:29      [zgłoszenie naruszenia]

wy tam se siedźcie Piotr w tej Polsce i czekajcie na cuda Donalda, darmowe autostrady i 5k PLN na rękę
ostatnio lądowałem we Wrocławiu i jechałem na dworzec PKP
a tam to trzeci świat, nie wiadomo jak dojść na perony, tablica odjazdów stoi przy ulicy, ludzie stoją na chodniku z torbami ledwo złapałem pociąg do Warszawy
a potem ledwo z Warszawy odleciałem bo godzinę po wylocie lądował awaryjnie ten Boeing ze Stanów

It's a tough world. Be tougher.

Znawca -

adixons
 Wysłana - 7 listopad 2011 23:57      [zgłoszenie naruszenia]

To dobrze, że nie trafiłeś na dworzec do katowic ))

minner
SZPIEG
 Wysłana - 8 listopad 2011 06:51      [zgłoszenie naruszenia]

jak to mówi pudzian POLSKA GÓRĄ

chyba w krojeniu frayerów na podatkach , piotr nie ma co się czarować w PL ostatnio wszystko podrożało i to znacznie, od 1 stycznia ma nadejść kolejna fala podwyżek bo Donek podnosi akcyzę na paliwa znowu, ja w PL mam firmę i szlag mnie trafia jak płacę tak wysokie podatki, dlatego patriotyzm to jest dobry ale w filmach

No oczywiście można jeszcze lecieć na kredytach, ale jak dobrze wiesz słowo "kredyt" w moim słowniku nie występuje

"Only the deads will see the end of war"
MODERATOR MILITARIÓW od 2007 :-)
INSOMNIA 2013

Specjalista -

piotr3
 Wysłana - 8 listopad 2011 07:59      [zgłoszenie naruszenia]

myślę że w NOR zmienisz zdanie o kredytach

Znawca -

minner
SZPIEG
 Wysłana - 8 listopad 2011 08:10      [zgłoszenie naruszenia]

Raczej nie , bo ja tu osiedlać się nie zamierzam, tylko "wyssać" ile się da, wybudować w PL dom za gotówę , troszeczkę zainwestować co by w PL w biedzie nie żyć i wrócę...

Wtedy da się w PL żyć jak się połowy pensji nie oddaje bankowi

INSOMNIA 2013

Specjalista -

janusz666
 Wysłana - 8 listopad 2011 10:20      [zgłoszenie naruszenia]

MOżecie mi powiedzieć czy zwykły cebulak może grać na giełdzie? Jakim kapitałem trzeba dysponować żeby jakiś zysk był z tego? Jaką literature możecie polecić na początek, jakie programy oglądać, gdzie w internecie obserwować? dzięki za wszelkie info

suit_up
 Wysłana - 8 listopad 2011 11:10      [zgłoszenie naruszenia]

Witam wszystkich ynwestorow! Fajny temat, bede go sledzil:) Do kolegi wyzej: poki co zacznij sledzic kursy akcji, nabierzesz troche oglady. W miedzyczasie poczytaj Eldera "Zawod inwestor gieldowy" ew Komara "Sztuka spekulacji". Ja tak zaczynalem, polecam.

Nikt ci kurwa nie da, jak nie weźmiesz sobie sam.

janusz666
 Wysłana - 8 listopad 2011 16:16      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki za te książki, od której zacząć? Akcje już sobie śledzę przez jakiś czas, kiedyś grałem w wirtualną giełdę i jakoś tam nawet szło :)

minner
SZPIEG
 Wysłana - 8 listopad 2011 19:06      [zgłoszenie naruszenia]

Pany ja już "po" , interview trwało 3 godzinki, na początek miła panna z którą miałem 1szą rozmowę przez "skype" i jakaś starsza gościówka od HR przetrzepały moje CV i określiły mój profil psychologiczny, wszystkiego przysłuchiwał się "przyszły szef" W trakcie tego musiałem pokazać tą prezentację, którą kazali mi zrobić, były też zadania takie dziwne trochę np. wyświetlili mi piłkę koszykarską i spytali ile takich piłek zmieści się w pokoju w którym był interview, dałem dvpska bo w sumie mogłem im to policzyć na oko, w kazdym razie odpowiedziałem tylko że trzeba zmierzyć piłkę i ile zajmuje w metrach sześciennych, następnie zmierzyć kubaturę pokoju i podzielić to i wyjdzie ile piłek. Ale w sumie nie pomierzyłem, mogłem chociaż krokami na oko to policzyć :-/

No a druga czesc interview to praktyczne zadania na komputerach na które miałem 40 minut, pierwsze to dosyć proste zadania na Linuxie z tym że 1sze mnie rozwaliło bo zmieniona była zmienna środowiskowa PATH, tak że nie widział katalogu /bin/ gdzie są polecenia, a zapomniałem w którym pliku konfiguracyjnym jest to umieszczone, jak wytłumaczyłem gościowi że wiem o co chodzi ale zapomniałem ścieżki do pliku to mi pomógł i mogłem ruszyć dalej. W sumie prawie wszystko tam zrobiłem, w drugiej części zadania już na Windows musiałem zanalizować paczkę pakietów zebranych Wiresharkiem i określić co to za ruch, i kilka innych rzeczy na podstawie ich.

Co dziwne nie pytali mnie 2gi raz o zarobki, czyżby pasowało im tyle ich zarządałem ?

No za 2 godzinki lecę spowrotem do PL

3mta sie

PS. Syrek pisz co w Twojej sytuacji się zmieniło?

INSOMNIA 2013

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 157 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

GPW vol.5 bieda sama nie wyjdzie! grubasy spekulanci i ynwestorzy łączmy sie

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100