Autor |
"GPW vol.5 bieda sama nie wyjdzie! grubasy spekulanci i ynwestorzy łączmy sie" |
|
piotr3
|
|
|
|
Dj Tiesto
|
|
|
|
adixons
|
|
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
|
|
piotr3
|
|
myślę że w NOR zmienisz zdanie o kredytach |
Znawca -
 |
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
Raczej nie , bo ja tu osiedlać się nie zamierzam, tylko "wyssać" ile się da, wybudować w PL dom za gotówę , troszeczkę zainwestować co by w PL w biedzie nie żyć i wrócę...
Wtedy da się w PL żyć jak się połowy pensji nie oddaje bankowi
|
Specjalista -
 |
|
|
janusz666
|
|
MOżecie mi powiedzieć czy zwykły cebulak może grać na giełdzie? Jakim kapitałem trzeba dysponować żeby jakiś zysk był z tego? Jaką literature możecie polecić na początek, jakie programy oglądać, gdzie w internecie obserwować? dzięki za wszelkie info |
 |
|
|
suit_up
|
|
Witam wszystkich ynwestorow! Fajny temat, bede go sledzil:) Do kolegi wyzej: poki co zacznij sledzic kursy akcji, nabierzesz troche oglady. W miedzyczasie poczytaj Eldera "Zawod inwestor gieldowy" ew Komara "Sztuka spekulacji". Ja tak zaczynalem, polecam.
|
janusz666
|
|
Dzięki za te książki, od której zacząć? Akcje już sobie śledzę przez jakiś czas, kiedyś grałem w wirtualną giełdę i jakoś tam nawet szło :) |
 |
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
Pany ja już "po" , interview trwało 3 godzinki, na początek miła panna z którą miałem 1szą rozmowę przez "skype" i jakaś starsza gościówka od HR przetrzepały moje CV i określiły mój profil psychologiczny, wszystkiego przysłuchiwał się "przyszły szef" W trakcie tego musiałem pokazać tą prezentację, którą kazali mi zrobić, były też zadania takie dziwne trochę np. wyświetlili mi piłkę koszykarską i spytali ile takich piłek zmieści się w pokoju w którym był interview, dałem dvpska bo w sumie mogłem im to policzyć na oko, w kazdym razie odpowiedziałem tylko że trzeba zmierzyć piłkę i ile zajmuje w metrach sześciennych, następnie zmierzyć kubaturę pokoju i podzielić to i wyjdzie ile piłek. Ale w sumie nie pomierzyłem, mogłem chociaż krokami na oko to policzyć :-/
No a druga czesc interview to praktyczne zadania na komputerach na które miałem 40 minut, pierwsze to dosyć proste zadania na Linuxie z tym że 1sze mnie rozwaliło bo zmieniona była zmienna środowiskowa PATH, tak że nie widział katalogu /bin/ gdzie są polecenia, a zapomniałem w którym pliku konfiguracyjnym jest to umieszczone, jak wytłumaczyłem gościowi że wiem o co chodzi ale zapomniałem ścieżki do pliku to mi pomógł i mogłem ruszyć dalej. W sumie prawie wszystko tam zrobiłem, w drugiej części zadania już na Windows musiałem zanalizować paczkę pakietów zebranych Wiresharkiem i określić co to za ruch, i kilka innych rzeczy na podstawie ich.
Co dziwne nie pytali mnie 2gi raz o zarobki, czyżby pasowało im tyle ich zarządałem ?
No za 2 godzinki lecę spowrotem do PL
3mta sie
PS. Syrek pisz co w Twojej sytuacji się zmieniło?
|
Specjalista -
 |
|