Autor |
"GPW vol.5 bieda sama nie wyjdzie! grubasy spekulanci i ynwestorzy łączmy sie" |
|
syriusz6
|
|
|
|
RzEzNiKoZ
|
|
|
|
piotr3
|
|
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
Zarobki podawałem w przeliczeniu na miesiąc, powiedziałem 25k NOK na miecha netto.
Nosz wydaje mi się że to adekwatna kwota na stanowisku inżynierskim, poza tym wynajęcie kawalerki w Oslo to minimum 8-10k NOK.
Przypomnę że 1 NOK = ok. 0,52gr
Więc jak by się udało to na polskie miał bym coś ok. 12k PLN
Kurna Syrek wg mnie robisz błąd wracając co Polski, trzeba było szukać nowej chaty, albo jeśli to Twoi znajomi wam wynajmowali to zasadzić soczystego kopa "byłej" już dziewczynie (niech se szuka mieszkania u kochasiów) i siedzieć i pracować - zarabiać na inwestycje w siebie i na GPW !
W PL zaczniesz jeszcze nie daj boże pić i dopiero się zrobi syf...
Zmieniony przez - minner w dniu 2011-11-08 19:44:50
|
Specjalista -
 |
|
|
RzEzNiKoZ
|
|
25k NOK netto miesiecznie nie wydaje sie jakims kosmicznym wymaganiem chyba jak na Norwegie. Z tego co mi finka z ktora pracuje mowi, to w miare blisko sredniej dla tych z malym doswiadczeniem.
Zreszta najwazniejsze to sie zahaczyc. A pozniej to juz z gorki  |
 |
|
|
piotr3
|
|
|
|
RzEzNiKoZ
|
|
No trzeba zalozyc, ze w 2012 jeszcze nie bedzie zniesiony Ja to tak odczytuje.
Byle TK nie odwalil niczego, no ale chyba kurna nawet chlop na polu wie, ze to gowno dziala wstecz i zmienia calkowicie zasady na jakich inwestowali.
|
 |
|
|
suit_up
|
|
Wirtual, a real to dwa rozne swiaty w sumie. "Sztuka spekulacji" dosc stara ksiazka, jak na te czasy, ale zacznij od niej lepiej. Podstawy masz dosc przystepnie tam opisane. W miedzyczasie mozesz tez na necie jakis kurs analizy technicznej znalezc i ogarnac, na pewno sie przyda.
|
Dj Tiesto
|
|
|
|
Markkoo
|
|
|