Autor |
"GPW vol.5 bieda sama nie wyjdzie! grubasy spekulanci i ynwestorzy łączmy sie" |
|
RzEzNiKoZ
|
|
pewnie na poczatku pooszczedzasz, ale pozniej stwierdzisz jak kazdy kto dluzej siedzi, ze nie warto i trzeba tez pozyc...i sie okaze jak u mnie w ktoryms momencie, ze jakos nie ma juz za bardzo z czego oszczedzac...dobrze, ze bonusa daja co pol roku
Zmieniony przez - RzEzNiKoZ w dniu 2011-12-06 16:40:05 |
 |
|
|
Dj Tiesto
|
|
jakbyscie pracowali w Polsce to byscie nie mieli dylematu pt. oszczedzac czy nie
Rzeznik to juz nie odkladasz na emeryturke w PL?
|
|
RzEzNiKoZ
|
|
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
No ja wam powiem , że jak się już "zagnieżdżę" w NOR to myślę nad rozkręceniem jakiegoś biznesiku, muszę rozkminić jak tam jest z importem/eksportem i jakie cła na co są. Myślę że można tam nieźle zarobić przy ich cenach ...
|
Specjalista -
 |
|
|
RzEzNiKoZ
|
|
oo to miner jakas spole zalozymy i z IRL bede Ci paczki slal z guinessem  |
 |
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
|
|
michal cm
|
|
|
|
QbaV
|
|
Minner, uczyłeś się gdzies norweskiego, czy jedziesz na pałę?
Chcę sie pouczyć tego języka, ale bardzo ciężko znaleźć szkołę, a co dopiero jakieś opinie o tychże.
Jesteś w stanie coś polecić? |
Znawca -
 |
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
Uczyłem się norweskiego ponad pół roku we Wrocławiu u Wojtka Bolanowskiego (naprawdę polecam!), koszt to 20 zł za godzinę. Facet normalnie ma firmę i wystawia nawet FVAT jak potrzebujesz, on sam w Norwegii mieszkał coś ok. 20 lat i pracował tam na uniwerku jakimś. Ogólnie norweski nie jest trudny jak miałeś styczność z angielskim , wg mnie to taka mieszanka angielskiego z niemieckim, gramatyka dosyć prosta jak w angielskim.
Na pałę nie jadę, mam podpisany kontrakt. Ale w firmie w której mam pracować norweski nie jest wymagany, jest to firma z ekipą międzynarodową i językiem obowiązującym jest j.angielski.
|
Specjalista -
 |
|
|
piotr3
|
|
|