Autor |
"GPW vol.5 bieda sama nie wyjdzie! grubasy spekulanci i ynwestorzy łączmy sie" |
|
piotr3
|
|
nie no żartuje, powodzenia
Zmieniony przez - piotr3 w dniu 2011-12-08 18:29:42 |
Znawca -
 |
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
|
|
Dj Tiesto
|
|
dziś wieczór i (teoretycznie) jutro sądne dni, zobaczymy jaki jest plan dla eurozony
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
Nie ma planu wg mnie, tylko polityczny "cyrk". No jak można utrzymywać "mit" bo strefa Euro to mit. Nie jest możliwe by taka gospodarka Niemiec miała walutę o tych samych parametrach co np. o wiele słabsza gospodarka Grecji czy Słowacji. To w długoterminowym okresie jest po prostu niemożliwe.
Dziwi mnie ta cała hucpa o tym że "co to się nie stanie" jak kraje powrócą do swoich walut. Ano nic się nie stanie !! Przecież z dnia na dzień ludzie nie przestaną kupować produktów firm ze strefy euro, przecież to upada tylko waluta a nie zasady handlu !!
|
Specjalista -
 |
|
|
adixons
|
|
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
A wg mnie podstawy tego wszystkiego są jeszcze "głębsze", politycy UE chcą "zastraszyć" społeczeństwa, a jak wiadomo zastraszeni obywatele lepiej się słuchają i przyjmują na klatę coraz głupsze przepisy i wymysły tych idiotów.
Obejrzałem ostatnio 2 filmy, "Gasland" o wydobywaniu gazu łupkowego, która krótko mówiąc prowadzi do nieodwracalnego niszczenia wód gruntowych, a co za tym idzie środowiska (wygląda na to że hamrykanie zorientowali się jaki sobie syf robią, więc postanowili to gowno robić na swojej prowincji - czyt. w Polsce i innych krajach Europy Środkowej), oraz film o amerykańskiej służbie zdrowia autorstwa Moore'a - po którym byłem w szoku jaki syf oni tam mają i jakie przekręty są z tym związane (chodzi o to że firmy ubezpieczeniowe odmawiają ludziom płacenia za zabiegi itd) ! Przy tym co tam się wyprawia to nasze europejskie problemy ze służbą zdrowia wyglądają jak małe piwko. Ale ogólnie dało się widzieć że przeciętni amerykanie to idioci i łatwo nimi sterować, teraz chcą to samo przeszczepić do europy.
Ogólnie cała sytuacja w UE mi się bardzo nie podoba, wydaje mi się że politycy chcą "ogłupić" ludzi pod przykrywką kryzysu i zrobić nam tu totalny "Big Brother" z grupką cwaniaczków przy korytach którzy będą robić co chcą, a bydło będzie na nich robić. Zresztą już tak jest po trosze, taki PE - kasy tam biorą co niemiara a w sumie nie wiadomo za co, w dodatku mają superprzywileje nie wiadomo za co. Syf się Pany w europie robi. Nie dziwię się że brytyjczycy stają okoniem wobec tego.
Zmieniony przez - minner w dniu 2011-12-08 21:56:57
|
Specjalista -
 |
|
|
piotr3
|
|
ja ostatnio oglądałem taki film o takim typie co zamawiał materiały wybuchowe tj. nawozy i inne gówna i brytole go namierzyli przekazali info służbom w jego kraju ale oni to olali. Potem ten typ przez 2 godziny biegał po wyspie i strzelał do ludzi, policja pływała w lódkach a służby specjlane nie mogły dolecieć po wszystkich pilotów wysłali na urlop. Teraz ten typ siedzi w więzieniu w którym ma lepsze warunki niż sporo ludzi w naszym kraju ma w mieszkaniach.
Tylko nie pamietam co to za kraj był...ale z penwnosćią jakiś pozbawiony absurdów
Zmieniony przez - piotr3 w dniu 2011-12-08 22:50:42 |
Znawca -
 |
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
Absurdów tam jest więcej to Ci mogę piotr zagwarantować. Np. to że w kraju na sprzedaż alkoholu ma wyłączność 1 firma państwowa ! Wyjątkiem są puby które mogą także sprzedawać wybrane alkohole.
Ja nie idealizuję NOR bo dopiero tam zacznę niebawem mieszkać, ale czy to co się dzieje w UE nie napawa was pesymizmem ? Wielki Brat w postaci jakichś urzędasów z Brukseli który będzie dosłownie dyktował co poszczególne państwo może zrobić ze swoimi finansami.
|
Specjalista -
 |
|
|
adixons
|
|
wszystko fajnie ale jakby nie było to już cyrograf podpisaliśmy |
 |
|
|
minner
|
SZPIEG
|
|
No nie do końca, teraz chcą przeforsować prawdziwy "cyrograf" czyli oddanie władzy nad finansami w ręcę jednego organu UE.
Ale na szczęście są jeszcze kraje jak W.Brytania które tego nie przyjmą napewno.
|
Specjalista -
 |
|