No ja dopiero co wróciłem z pracy, ten tydzien robilem od 9 do 17 , gowniane godziny bo wychodzisz z chaty - ciemno, wracasz - ciemno
Jutro postaram się cyknąć jakieś fotki gdzie mieszkam i okolicy, bo firma mi dała w końcu iPhona
ja dzis na fixie wciagnalem kilka akcyjek ipx juz mi sie powoli ladna sumka akcji zbiera no i zobaczymy. Piotr daj se luz z gielda, ja mam w dvpie, co bedzie to bedzie. Chociaz nie powiem bo rok temu jak siedzialem od 5zł do 3.12zł w photonie z calym kapitalem to mialem nerwa
Ze swojego robiłem fotkę, jak widać mamy wszyscy stacje dokujące do lapków, ja akurat dziś byłem bez lapa w pracy bo dziś byłem tylko pogadać i zobaczyć jak ustawiają bundeslige.
eee Kuba chyba bardziej wygrał pewnie u niego w firmie po biurze chodzą kobiety od podawania kawy w bieliźnie
dzisiaj czyscilem pendrive'a i znalazlem prezentacje z 13 pazdziernika na konkurs CFA, chvje mnie nie wybrali bo woleli chinczykow i hindusow, poza tym nie zastosowalem modelu DCF do wyceny tylko zrobilem inaczej
ale wtedy na pytanie czy kupilbym akcje pewnej spolki (ktora mielismy poddac analizie) powiedzialem ze predzej bym sprzedal, ale najchetniej bylbym neutral, a jak pytalem reszty to kazdy prawie byl sklonny kupic i co sie okazuje? od tamtej pory zostala przeceniona o pare procent zycze im powodzenia w inwestowaniu ehehehe
wyznaczył horyzont czasowy żeby kupić na górce i sprzedać w dołki o doborze spółek do takiej strategi nie wspominając
krótko mówiac udowodnił to co chciał udowodnić
nie da się takiego czegoś sprawdzic taką metodą, można rozliczać inwestorów a nie rynek
na SW popularny pogląd że fundamentalni wymarli i złe czasy dla nich, to ja się pytam kiedy były lepsze? wkońcu kupujemy tanio nie? jak odwołają koniec świata to sie nagle okaże że znowu wszyscy doskonale wiedzieli o tych prawidłach ale każdemu się wydawało że tym razem będzie inaczej i będą czytać inteligentnych inwestorów przez kolejne 10 lat i wmawiac sobie że teraz to już się nie dadzą w ***a zrobić. cykle panie cykle
Zmieniony przez - piotr3 w dniu 2011-12-18 16:11:46
art sponsorowany przez biura maklerskie
teraz wszyscy fundamentalni zrezygnuja z buy&hold, zaczna uprawiac timing, daytrading itp = wiecej transakcji = wieksze prowizje dla DMow proste
ja sobie siedze przed identycznym monitorkiem Della jak wkleil minner, fajne Dell ma klawiatury, bardzo ergonomiczne
Zmieniony przez - Dj Tiesto w dniu 2011-12-18 16:27:53