A ja tam powoli skubie akcje, nie wiem czy dobrze. Okaze sie po czasie Mam IPX i chyba mi go starczy tyle ile mam, zastanawiam sie jeszcze nad pakiecikiem MCI tak z 15% portfela. No ale mimo wszystko nawet jak poskubie te MCI to i tak do max 50% w akcjach (razem z IPX) i tego nie przekrocze na pewno.50% w lokatach to tez dobra sprawa Nad photonem nie mysle, to co sie wokol spolki dzieje to troche juz nie na moj łeb i dziekuje
Poza tym jak w necie i mediach jest za duza nagonka na cos to byc moze wlasnie warto zrobic odwrotnie czyli kupowac, a jest z czego wybierac, duzo spolek jest tanich tylko nie wiadomo co na swiecie odyebią i to takie wlasnie ryzyko.
Komentarz niebieskiego spod arta w sumie oddaje moje zdanie
Tytul bulwarowy, horyzont pod teze (ktora przyswieca tu niejednemu), pomijam juz fakt ze zaden powazny inwestor dlugoterminowy (zupelnie nie mam tu na mysli funduszy instytucjonalnych) nie kupowal po wycenach z q4 2006.
Powtorzcie ten artykul za pol roku, gwarantuje ze bedzie mozna z niego wycisnac jeszcze lepszy tytul.
Pany, dałem sie rozebrać z IPX po 3,30. I znowu do biedronki bedzie trzeba po cebule isc
Cos mi tu na ogolnym smierdzi. Coz zycie
btw. kiedys sie uda, co nie Piotr?
ide na reddsa
Zmieniony przez - syriusz6 w dniu 2011-12-19 17:36:08
Jak popatrzyłem na kurs PHO to od razu pomyślałem o Was, mam nadzieję że pozbyliście się tej spółki bo wykres wygląda fatalnie ...
PS. Co się w ogóle stało że aż tak kurs spadł?
nie duzo, 2k o ile nawet dzis w tym info [http://www.parkiet.com/artykul/7,1154376-Produkcja-wciaz-wysoka.html] bylo ze produkcja gites, dla ipx to dobre info ze wzrost produkcji przemyslowej m.in. metali (19,2 proc. w skali roku) no ale slabosc mnie poraza i wybicia dolem mnie strasza, a wole byc w plecy 2k niz 15k..
tyle ze on spada na malych obrotach technicznie mysle ze jakies odbicie sie nalezy, no ale mimo wszystko boje sie ogolnego. chvj tam odbiore nizej jak dadzą
zaraz kukne na poli
Zmieniony przez - syriusz6 w dniu 2011-12-19 18:59:24
Sposób na spadki? Lynch: - Jeśli spółka jest atrakcyjna, kupujesz jej akcje, które oczywiście mogą stracić na wartości. Zdarzyło mi się kupować akcje po 12 dolarów, które potem spadały do 2 USD, aby później osiągnąć 30 USD. Nigdy nie wiesz, kiedy akcje złapią dołek.
i tego się trzymajmy