Brytyjskie media nie mogą ochłonąć po szokująco szczerej wypowiedzi niezależnego brokera finansowego, który przyznał, że marzy o ponownym kryzysie finansowym i recesji.Wywiad BBC z Alessio Rastanim obejrzało już w ciągu dwóch dni w internecie na You Tube co najmniej półtora miliona osób.
W czasie wywiadu stwierdził, że światem nie rządzą rządy, tylko bank Goldman Sachs. Dodał, że dla większości maklerów nie ma znaczenia, jak zamierzają uzdrowić gospodarkę. Nasza praca to na tym zarobić - stwierdził. Tłumaczył, że na kryzysie można zarobić wielkie pieniądze, jeśli tylko ma się świadomość, że zbliża się zapaść.
Dodał, że codziennie kładąc się spać, marzy o kolejnym kryzysie, o kolejnej takiej zapaści. Jednocześnie podkreślił, że inwestorzy nie wierzą już w ratunek dla Europy i zabierają swój kapitał jak najdalej od niej. Zwykłym ludziom radził, by chronili swoje oszczędności. Moja prognoza jest taka, że w ciągu 12 miesięcy oszczędności milionów ludzi znikną - mówił zszokowanej dziennikarce.
"Only the deads will see the end of war"
MODERATOR MILITARIÓW od 2007 :-)
INSOMNIA 2013
Wrocilem kuzwa...Teneryfa jest w ****e o tej porze roku 28 stopni, basen 24 stopnie, slonce caly czas...fajna wyspa. Zupelnie inna od Lanzarote.
Teskniliscie??
Kuzwa zaczynam nadrabiac zaleglosci, ale tego jest do ogarniecia...do poznej nocy mi zejdzie z czytaniem.
Vedie mi sprzedalo po 79...przypadkiem trafilem w gorke. Stalem jeszcze po 82 i 84 ale bidoki nie doszli
A pho widze nowe poziomy wyznacza...ciekawe do ilu tak beda dolowac. Chyba juz niedlugo minima historyczne...na rentownej rozwijajacej sie spolce. heh ot ewenement.Byle tylko przeszli na ten glowny w tym roku i bede hepi. No i ciekawe co z TK, tez chyba powinno byc niedlugo cos slychac, bo ile mozna.
Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej
BTW: To co Krawce odperdalaja czaem to mnie normalnie rozwala na lopaty...hyhyhyhyhyhyhy. Trza sie moze na nich zaczaic, bo moze sie troche u***ia jeszcze hmm
Zmieniony przez - RzEzNiKoZ w dniu 2011-09-29 19:15:33
No w końcu "grubas" wrócił na stare śmieci ... Czytaj vol.4 końcówkę i co Cię ominęło ...