Autor |
"Ganja Szybkie Pytanie" |
|
BajoFriko
|
|
Wysłana - 30 kwiecień 2005 19:35 | zgłoś naruszenie regulaminu
Sprawdź ile procent masz tłuszczu |
Mam takie pytanko Jesli ktos pali ganje np codziennie przez 6 miesięcy w sporych ilosciach to czy skutki mogą byc nie kozystne dla naszego organizmu ??
| |
|
 |
|
|
skafi
|
|
|
|
Zawodny
|
|
od czasu do czau mozna ale jak za czesto to skutki niezaciekawe, tak jest z kazdym dragiem, z alkoholem, fajkami i czym tam jeszcze chcesz
|
BajoFriko
|
|
Chcialem zapytac się o to czy po dluższym bakaniu są jeszcze jakies inne skutki oprocz tego ze strasznie zmienila mi zię psycha i mam problem z koncentracją |
 |
|
|
Zawodny
|
|
a chcesz jeszcz ejakies inne skutki?? zawsze jakies jeszcz esa
|
Fana
|
|
Pytanie rox
Oczywiscie, ze pojawi sie bardzo duzo negatywnych skutkow. To normlane przy uzywkach i niewazne jaka bedzie zazywal. Czy to alkohol, papierosy(chociaz przez dluzszy okres czasu nizeli 6 miesiecy), ganja czy wladek.
Przy ganij to oczywiscie zmiany w mozgu:
bedziesz wolniejszy, bardziej ociezaly, klopoty z wyslowieniem sie, pamiecia, poprawnego forumlowania zdan, ogolne przytulumienie, moga pojawic sie leki.
Do tego ganja to dym i to dym szkodliwy, wiec mozesz uszkodzic pluca, uklad krwionosny, a nawet serce.
Wiec jak widzisz nie ma zabawy za darmo. Zawsze musza byc jakies jej konsekwencje. Wydaje sie, ze wszystko jest OK, ale jednak tak nie jest. |
Specjalista -
 |
|
|
PSYLOCYBER
|
|
Dla mnie jedynym mozliwym skutkiem dlugotrwalego codziennego palenia gandzi jest syndrom amotywacyjny tzn. ze poza paleniem niewiele sie chce robic.Szczegolnie dotyczy to haszu. Jednak wystarczy sobie zrobic kilka dni przerwy i wszystko wraca do normy.Ja po 12 latach prawie codziennego palenia nie zauwazylem pogorszania pamieci aczkolwiek staram sie ja trenowac.Syndrom amotywacyjny mozna latwo zwalczyc ustawiajac palenie w kategorii nagrody za wykonanie obowiazkow tzn najpierw zrobie to co mam zrobic a potem zapale na relaks.Jezeli bakanie jest pierwsza czynnoscia jaka sie zrobi rano to dzien juz mozna skreslic.Jak sie te sprawy odpowiednio ustawi to palenie gandzi zawszze bedzie relaksem i w zaden sposob nie bedzie kolidowac z zyciem codziennym. |
 |
|
|
bunchet
|
|
|
|
kłusownik
|
|
|