chocia¿ w tym roku bym sobie gdzie¶ ponurkowa³
@anc_kozak Jak nie wy¶ciubiasz nosa poza kurorty to mo¿e szajs. Kartagina czy Thugga absolutnie fascyjnuj±ce, je¶li choæ trochê interesujesz siê historii albo w ogóle czym innym ni¿ pla¿ing. Ja wychodzê z za³o¿enia, ¿e poopalaæ to siê mo¿na i na dzia³ce w ogródku.
Z narzeczon± w tym roku polujemy na jakiego¶ lasta z all incl. za oko³o 2 ty¶. celujemy g³ównie w Grecjê. Najlepiej wypada Egipt b±d¼ Turcja, je¶li chodzi o cenê do jako¶ci, jeszcze te piêkne ¿ycie pod wod± w Egipcie... ale jednak trochê obawy mamy, tzn g³ównie narzeczona . Egipt bêdzie musia³ jeszcze trochê na nas poczekaæ...
Byli¶cie w Grecji? jakie rejony mo¿ecie poleciæ lub hotel? Zale¿y nam by by³o w miarê blisko pla¿y i niedaleko centrum, by na w³asn± rêkê trochê pozwiedzaæ no i szama by³a dobra , tak jak pisa³em za oko³o 2 ty¶ +/-
W tamtym roku by³em na Rodos, miejscowo¶æ Pefki, tu¿ przy Lindos.
Co prawda po sezonie (druga po³owa wrze¶nia), wiêc ob³o¿enie tylko 1/5. Wiêkszo¶æ Polaków, poza tym trochê kacapów.
Do morza 5 minut, woda mimo pory elegancka, cieplutko,czysto. Pla¿e w 70% kamieniste, warto wzi±æ buty do p³ywania.
Obs³uga mi³a, fajne dziewczyny, sami te¿ byli po sezonie,wiêc dobrze siê bawili... niestety ¿arcie powtarza³o siê.
Co do zwiedzania: wypo¿yczaæ skuter/auto i do odwiedzenia stolica Rodos, Lindos, (urocza zatoczka tak do zdjêæ, jak i do k±pieli, skoków), Faliraki. Wg³±b wyspy nic ciekawego (Trochê motyli, ale to ju¿ nie we wrze¶niu na pewno).
Ogrom wypo¿yczalni samochodów/skuterów.
Uchod¼ców brak, choæ nas ruskie postraszyliw drodze do syrii.
Generalnie polecam. Mnie zmobilizowa³ ten filmik (nie znam ludzi z filmu)
Zatoka: