FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 28297 razy ¬

ROZRYWKA | Nasze Szkoły
Gdzie studiować? - niepaństwowe 
[powiadom znajomego]    
Autor "Gdzie studiować? - niepaństwowe"   

magnumoc
 Wysłana - 1 luty 2010 22:00      [zgłoszenie naruszenia]

Niezgadzam się z większością Waszych opinii na temat uczelni prywatnych.
Ja studiuję na takiej i na prawdę łatwo nie jest (KA). Wykładowców mamy z AGH-u, Politechniki, AON-u, UW... itd., którzy mają swoje wymagania.
Za samo czesne nie przepuszczają ludzi...
A szczerze mówiąc papierek magistra praktycznie z każdej uczelni w dzisiejszych czasach jest g***o wart. Magistrów jest mnóstwo... najczęściej politologów, absolwentów europeistyki, turystyki i rekreacji... co to za kierunki w ogóle. Powedzmy sobie szczerze, że w dzisiejszych czasach nie jest ważne gdzie się uczysz, ale jakie masz znajomości, osobowość, ambicje i wiedze. Od tego zależy wszystko.
Z czasem wyjdzie czy na studiach się uczyłeś, czy studiowałeś... a studiować można wszędzie nawet na szanowanym powszechnie UW.

Wchilka
 Wysłana - 10 wrzesień 2010 16:59      [zgłoszenie naruszenia]

ja studiowałam w Collegium Civitas i wcale się nie opierdszielałam. poza tym świetna kadra więc polecam

pitupitu86
 Wysłana - 3 grudzień 2010 15:49      [zgłoszenie naruszenia]

A ja jestem na WSFiZ w wawie i bardzo sobie chwalę ta uczelnie. Tyle sie nasluchalam o niepanstwowych uczelniach, ze idac tu z panstwowej wlasnie, mialam mieszane uczucia. Namowily mnie kolezanki, ktore koncza tu psychologie. Ja w tym roku koncze zarządzanie i moge polecic ta szkole :)

Aferka
 Wysłana - 2 styczeń 2011 14:14      [zgłoszenie naruszenia]

Jakiś czas temu kończyłam prywatną uczelnię, która naprawdę trzymała wysoki poziom, jeśli twierdzisz, że to tylko nauka za kasę mylisz się. Ja mam przeciwne doświadczenia. Drugi stopień robiłam na UAMie i poziom był niższy niż w tamtej prywatnej... polecam także z tych warszawskich WSPTWP: bardzo dobra kadra i wyposażenie uczelni.

gREEn88TOM
 Wysłana - 4 styczeń 2011 01:35      [zgłoszenie naruszenia]

Nie będę oceniał ludzi po rodzaju uczelni, dopóki z nimi nie porozmawiam. Da mi to jakiś zarys inteligencji i poglądów.

Memet88
 Wysłana - 28 luty 2011 16:25      [zgłoszenie naruszenia]

Prywatne szkoly to sciema... tzn nic nie robisz i zaliczasz...

Mylisz się i to bardzo. Jak wybierałem prywatną szkołę też tak myślałem i na to liczyłem, a okazało się być na tym samym jak nie wyższym poziomie niż uniwersytet w tym mieście ;/

No ale oczywiście zdarzają się szkoły prywatne gdzie jest tzw. kasa za papier. Jednak zazwyczaj każdy wie w mieście co to za szkoła i nikt cię nie przyjmie - żadnych korzyści z takich studiów.

Muszę skończyć tą szkołę i odetchnąć robiąc już lajtowo mgr na uniwerku.

borsukje
 Wysłana - 28 luty 2011 19:30      [zgłoszenie naruszenia]

o jakiej szkole mowisz i w jakim miescie ?

PipsyGipsy
 Wysłana - 31 marzec 2014 11:26      [zgłoszenie naruszenia]

Bo uczlenie uczleni nie równa. Mi się na przykład bardzo podoba na Vistuli, że ją mnóstwo wykładów i spotkań otwartych po angielsku. Nie znam uczelni państwowej, która byle robiła w kontekscie międzynarodowym. Można poćwiczyć język, bo nie każdy ma taka możliwość na co dzień i spotkać gości z zagranicy o innym niż nasze polskie spojrzeniu.

Be my Baby

gawin13
 Wysłana - 15 luty 2017 10:51      
 Usunięta przez -w-i-k-i- za naruszenie Pkt7 regulaminu forum.
[zgłoszenie naruszenia]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 8 stron.   poprzednia

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Gdzie studiować? - niepaństwowe

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8