[http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/kurczak_cacciatore_po_mojemu] Ogólnie przepisów na kurczaka cacciatore jest kilkadziesiąt wiec każdy znajdzie coś dla siebie. Ja robię podobnie jak w linku który dałem z tym że daję wino czerwone zamiast białego bo daje piękny kolor, nie dodaję sosu sojowego bo to włoska potrawa za to daje na koniec 4 łyżeczki sera mascarpone dzięki czemu sos gęstnieje i nabiera ciekawego łagodniejszego smaku, no i bardzo ważną przyprawą w tym daniu jest rozmaryn ok 1 łyżki suszonego lub kilka gałązek świeżego. Współlokatorom i dziewczynie bardzo smakowało wiec polecam. I sam podłączam się do pytania o potrawy na winie bo faktycznie mają w sobie to "coś"
Zmieniony przez - Vietnam90 w dniu 2013-02-09 15:15:27
Ja polecam czerwone półwytrawne wino dodawać do bigosu, ale dopiero wtedy, gdy bigos jest już gotowy. Do przygotowanej potrawy dolewamy pół lampki wina, mieszamy i na malutkim ogniu podgrzewamy. Gdy bigos będzie już gorący, zdejmujemy go z ognia i studzimy. Następnie znów podgrzewamy i znów studzimy. Po kilku razach bigos się "przegryzie" i dopiero wtedy ma świetny smak :)
_______________________________
Jestem Twym cieniem,
nie do odłączenia...