FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 10034 razy ¬
 
ROZRYWKA | Kulinaria
Gotowanie na winie 
[powiadom znajomego]    
Autor "Gotowanie na winie"   
 
michoHGJLB
 Wysłana - 8 luty 2013 01:04        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Znacie jakies ciekawe kombinacje z uzyciem wina?

Ostatnio, tak spontanicznie bez zadnego przepisu,
zrobilem gulasz na czerwonym pol wytrawnym i byl
nawet ciekawy

Dawajcie jakies pomysly.

Zmieniony przez - michoHGJLB w dniu 2013-02-08 01:10:19

 
INSOMNIA
 Wysłana - 8 luty 2013 10:42      [zgłoszenie naruszenia]

po winie wypadaja wlosy

 
michoHGJLB
 Wysłana - 8 luty 2013 11:14      [zgłoszenie naruszenia]

Nie o takie wino mi chodzi Omasie

 
jebewdenko
 Wysłana - 8 luty 2013 11:16      [zgłoszenie naruszenia]

to dlatego mam te zakola

 
ezdrasz
 Wysłana - 8 luty 2013 11:26      [zgłoszenie naruszenia]

Boeuf bourguignon

Zmieniony przez - ezdrasz w dniu 2013-02-08 11:27:26
_______________________________
 
koks posypany

 
Vietnam90
 Wysłana - 9 luty 2013 15:14      [zgłoszenie naruszenia]

[http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/kurczak_cacciatore_po_mojemu] Ogólnie przepisów na kurczaka cacciatore jest kilkadziesiąt wiec każdy znajdzie coś dla siebie. Ja robię podobnie jak w linku który dałem z tym że daję wino czerwone zamiast białego bo daje piękny kolor, nie dodaję sosu sojowego bo to włoska potrawa za to daje na koniec 4 łyżeczki sera mascarpone dzięki czemu sos gęstnieje i nabiera ciekawego łagodniejszego smaku, no i bardzo ważną przyprawą w tym daniu jest rozmaryn ok 1 łyżki suszonego lub kilka gałązek świeżego. Współlokatorom i dziewczynie bardzo smakowało wiec polecam. I sam podłączam się do pytania o potrawy na winie bo faktycznie mają w sobie to "coś"

Zmieniony przez - Vietnam90 w dniu 2013-02-09 15:15:27

 
bigshadow
 Wysłana - 12 luty 2013 09:46      [zgłoszenie naruszenia]

Ja polecam czerwone półwytrawne wino dodawać do bigosu, ale dopiero wtedy, gdy bigos jest już gotowy. Do przygotowanej potrawy dolewamy pół lampki wina, mieszamy i na malutkim ogniu podgrzewamy. Gdy bigos będzie już gorący, zdejmujemy go z ognia i studzimy. Następnie znów podgrzewamy i znów studzimy. Po kilku razach bigos się "przegryzie" i dopiero wtedy ma świetny smak :)
_______________________________
 
Jestem Twym cieniem,
nie do odłączenia...

 
ridz
 Wysłana - 21 grudzień 2013 12:42       [zgłoszenie naruszenia]

faktycznie bardzo dobry pomysł. to dosyć aromatyczna potrawa i wino wyciągnie ten smak jeszcze bardziej.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]



 
Przegląd tygodnia

Gotowanie na winie