Witam
Na pewno wiele osób na forum znajdzie siê, którzy jedz± podobnie do mnie, tzn "kulturystycznie". czyli raczej zdrowo, z jakimi¶ sensownymi proporcjami b/w/t, ale ile mo¿na je¶æ kurczaka z ry¿em? czêsto brakuje pomys³u, co mo¿na do jedzenia zrobiæ, ¿eby smakowa³o inaczej, ¿eby nam te jedzenie nie obrzyd³o ca³kiem no i przede wszystkim, ¿eby robi³o siê to szybko, bo wiadomo, plecy siê same nie zrobi± a czasu ma³o!
postaram siê wiêc wrzucaæ tutaj codziennie lub co kilka dni co¶ do zrobienia na szybko, co jest smaczne i nadaje siê do zjedzenia dla osoby trenuj±cej.
fakt, jest dzia³ kuchnia na sfd, ale od dosyæ dawna ju¿ siê nie chce tam wchodziæ bo wiêkszo¶æ przepisów ró¿ni siê tym, ¿e miêcho jest inaczej rozdrobnione albo makaron w drug± stronê mieszany. wiêkszo¶æ wydaje siê powielana z jak±¶ tam drobn± zmian±
dobra, do¶æ *******enia
dzisiaj bêdzie ³oso¶ z grila
elektrycznego
sposób przyrz±dzenia banalnie prosty a smak rewelacja jak dla mnie
czego potrzebujemy?
filet z ³ososia
pieprz
sól
cytrynka
-----
warzywa
ry¿/kasza/nic
jak przyrz±dzamy?
tniemy ³ososia na kawa³ki, na takie plastry
na niego wrzucamy trochê soli, trochê pieprzu
wrzucamy do miski
wyciskamy na niego cytrynkê
zostawiamy w lodówce na trochê
innych przypraw do niego nie u¿ywamy
na grilu rozk³adamy foliê aluminiow±
wylewamy odrobinkê oliwy, ¿eby nam siê nic nie przyklei³o
ustawiamy na grilu ¶redni± temperaturê i pieczemy ³ososia oko³o 20min
ry¿ i warzywka wed³ug uznania
ja przewa¿nie jak robiê jedzenie to robiê kilka porcji, zamykam w lodówie i sporo czasu to nam oszczêdza
¶niadania to przewa¿nie omlety albo p³atki owsiane z wod± i od¿ywk±
jakiego¶ fajnego omleta bêdê móg³ wrzuciæ w pi±tek albo sobotê
to w sumie najszybciej siê robi
_______________________________
Zapraszam do gotowania [http://www.insomnia.pl/-t670340.html]
Sprzedam MSI Dominator GT70 [http://www.insomnia.pl/-t685017.html]
jak przyrz±dzamy?
wrzucamy do miksera 5 jajek, oko³o 50-100g p³atków owsianych, 100mg jogurtu, 50-100ml wody, pieprz i sól wg uznania
mielimy na jednolit± masê
przelewamy do miski
kroimy kie³baskê w kostkê, warto kupiæ jak±¶ lepsz±
kroimy szczypiorek
wrzucamy jedno i drugie do miski
mieszamy
i na patelniê
o czym pamiêtamy?
przed wlaniem tego, patelnia musi byæ dobrze rozgrzana, gdy ju¿ wlejemy to zmniejszamy ogieñ, ¿eby siê spokojnie ¶cina³o wszystko, pilnujemy, ¿eby nie przypali³o siê od spodu, a gdy z wierzchu bêdzie ju¿ ma³o tego w formie cieczy to przewracamy na drug± stronê na minutê, mo¿e dwie, ¿eby siê lekko tylko przypiek³o
O taki omlet to bym opjer.doli³ z chêci±, a¿ chyba sobie zrobiê jutro, tylko ja nie dajê mleka/jogurtu nigdy.
Oraz wygl±da na du¿y to nie dziwiê siê, ¿e Ci popêka³ - ja takie du¿e jak robiê to przy sma¿eniu ca³y czas lekko podnoszê go po bokach, a jak ma³o ¶ciêtego zostaje u góry na ¶rodku to przykrywam na chwilê patelniê i siê ¶cina u góry ³adnie i ju¿ nie trzeba przewracaæ Ewentualnie mo¿na najpierw z³o¿yæ go na pó³ i potem próbowaæ ³adnie przerzuciæ na drug± stronê - podrzucania przy takim du¿ym i ciê¿kim omlecie nie polecam - próbowa³em i o ile przy nale¶nikach mi ju¿ bez problemu wychodzi to tu siê skoñczy³o nieciekawie
Zmieniony przez - Pan ¦mieræ w dniu 2012-07-18 00:04:06
_______________________________
AD ANCALES, PLEBES!!!! EGO SUM BARON!!!
Veni, Vidi, Banni!%-)
Mafia znaj±cych ³acinê%-)Baron wszystkich dzia³ów%-)
Rada Jedenastu i Inso 2009
¦mierciu, przy omletach polecam zsunac na talerz jakis duzy, potem przykryc go patelnia no i wszystko 180 stopni i laduje na patelni na drugiej stronie
_______________________________
[zalukaj.tv/polecony,2698050/] <- KLIK