Autor |
"Grzyby Halucynki w Polsce?" |
|
Pampers88
|
|
Wysłana - 20 październik 2007 20:59 | zgłoś naruszenie regulaminu
Sprawdź ile procent masz tłuszczu |
Tak sie zastanawiam, jak wyglądają grzyby halucynki które można znaleść w Polsce na łąkach, w lasach. Jak ktoś ma jakieś fotki to ładnie proszę. Zdjęcia oczywiście potrzebuje do celów czysto edukacyjnych. (szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem tego co by mnie satysfakcjonowało)
 |
|
|
RysioROX
|
|
[*******/1s6z] słyszałem że to wygląda tak. A przynajmniej takie jest.
|
suchy89
|
|

Tak to wyglada a jakies miesiac temu to na jakis odludziach to roslo tego w chui
|
 |
|
|
Siwek_wp2
|
|
ode mnie ludzie smigaja na wycieczki..
i duzo tego jest.. na kupach baranich najlepiej rosna ..
50 dla jednego .. a zbieraja z 400 moze 500..
|
|
Pampers88
|
|
|
|
Siwek_wp2
|
|
w poblizu .. wierchomla.. ale juz chyba wyzbierane wszystkie..
w sezonie to tam ludzi jak mrowkow ..
|
|
TOnick
|
|
szukaj w łazience na ścianach
|
booe
|
biały miś
|
|
|
|
Grundman
|
Perpetuum mobile
|
|
Jako etnolog mogę dodać ;) że na terenach Polski wiedźmy często korzystały z wywarów z muchomora Muchomory zawierają muskimol , czyli substancję psychoaktywną, powodująca baaardzo silne wizje hipnagogiczne (czyli wizje "w pół śnie" "w śnie na jawie") - niektórzy porównują to do świadomego śnienia. Naćpały się takie, i zdawało się im że latają na miotłach....
A grzybki przedstawione na tej stronie na fotografii to z kolei łysiczki, wytwarzające psylocybinę - psychoaktywny psychodelik, co ciekawe tą samą substancję od tysięcy lat używają w swych rytuałach amerykańscy indianie... Nie wiem który to gatunek, bo psychodelicznych łysiczek jest na terenie Polski chyba kilka, różnych gatunków.
Powszechnie ostrzega się, że substancji nigdy i pod żadnym pozorem nie powinny przyjmować osoby w grupie zwiększonego zachorowania na schiozforenię, "przeduchowione", lub maksymalnie introwertyczne - bowiem substancja zwiększa ryzyko występowania psychoz, często o stałym charakterze :-/ Jak ktoś chce zryć banię - to niech zbiera i spożywa, w Polsce tego pełno w niektórych regionach - a szpitale psychiatryczne czekają z szeroko otwartymi drzwiami! Łatwo też dostać po nich podobno "halo religijne" ... ale to normalka przy psychodelikach
Zmieniony przez - Grundman w dniu 2007-10-22 08:02:28
|
NexusGLX
|
|
Wole 8 browarów i też mam halo...a jak chce polatać na miotle to 8 browarów + dosłownie kilka bań czystej...wtedy to nie wiadomo czy to ja prowadze miotłe, czy to miotła mnie... |
 |
|
|
P4tr1ck
|
| Wysłana - 22 październik 2007 14:26 Usunięta przez P4tr1ck za naruszenie Pkt1 regulaminu forum. | [zgłoszenie naruszenia] |
| |
|