FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemy¶lenia seks

∑ temat zosta³ odczytany 3227 razy ¬

ROZRYWKA | Pasje i podró¿e - ma³e i du¿e
HIGH END 
[powiadom znajomego]    
Autor "HIGH END"   

INSOMNIA
 Wys³ana - 14 kwiecieñ 2003 22:29        | zg³o¶ naruszenie regulaminu

Sprawd¼ ile procent masz t³uszczu

Po prostu uwielbiam wysokiej klasy sprzêt graj±cy. Only Stereo, kino domowe mnie tak nie poci±ga. Mam Jm Laby Elektra 915, je¶li mówi co¶ to komu¶, wzacniacz hybrydowy Pathos oraz odtwarzcz Sony z serii ES.
Po za tym gram na bêbnach.
Pozdrawiam wszystkich audiofili

Rendy

Rufio44
 Wys³ana - 14 kwiecieñ 2003 23:12      [zg³oszenie naruszenia]

kosztowne hobby ale nie watpie ze czerpiesz z niego wiele przyjemnosci

======================================================
>> Chron mnie Boze od przyjaciol, bo z wrogami sam sobie poradze << ®
======================================================

INSOMNIA
 Wys³ana - 15 kwiecieñ 2003 00:15      [zg³oszenie naruszenia]

Nie¼le nie¼le, ja mam troche bardziej bud¿etowy system : kolumny Heybrook HB3, CD Marantz 6000 ose, okablowanie Sonic Link S 300 + interkonekt DNM Reson (ten kabel to po prostu cudo w swojej klasie cenowej !). Na razie gra to ze wzmacniaczem Technicsa ale jak tylko uzbieram ze cztery kafle to kupuje nowy wzmacniacz (szukam takiego który potrafi³by dobrze nasyciæ dzwiêk i troche ociepliæ metaliczne brzmienie Marantza - na razie wpad³ mi w ucho Myryad Cameo i NAD C 370 ale to jeszcze nie koniec poszukiwañ)

"Demon to some , angel to others ..."

Moderator dzia³u "Film/muzyka/ksi±¿ki"

INSOMNIA
 Wys³ana - 15 kwiecieñ 2003 13:51      [zg³oszenie naruszenia]

Tajfun mo¿esz spróbowaæ tez co¶ z Musical Fidelity - mówie o wzmacnaczu oczywi¶cie - albo jakis Copland. To naprawdê wysoka pu³a w¶ród wzmacnaczy. U¿ywany mo¿esz wyrwac za ok. 3000 z³ lub nawet mniej. Poszukaj na stronie [www.hifi.pl]. Moje marzenie to UTOPIE!
Ciesze siê ¿e s± w¶ród nas koneserzy!

Rendy

INSOMNIA
 Wys³ana - 15 kwiecieñ 2003 15:45      [zg³oszenie naruszenia]

Z tego co wiem to Musical Fidelity ma nienajlepsz± dynamikê (taka plotka) a przy muzyce jakiej s³ucham dynamika jest bardzo wa¿na. O Coplandzie s³ysza³em same dobre opinie i na pewno go pos³ucham

INSOMNIA
 Wys³ana - 15 kwiecieñ 2003 22:36      [zg³oszenie naruszenia]

Tajfun jakiej muzyki s³uchasz?

Rendy

INSOMNIA
 Wys³ana - 15 kwiecieñ 2003 23:14      [zg³oszenie naruszenia]

bardzo ró¿nej. G³ównie to elektronicznej (ambient, synth pop, electro/ebm, industrial, el-muzyka itp), powa¿nej, relaksacyjnej i new age, ale s³ucham te¿ sporo rocka i metalu - a w tych gatunkach dynamika to podstawa ... Obawiam siê ¿e trudno mi bêdzie znale¼æ wzmacniacz który dobrze by siê sprawdzi³ w ka¿dym z tych gatunków ale mo¿e uda mi sie znale¼æ jakie¶ uniwersalne rozwi±zanie. Bo np. taki wzmacniacz Creeka bardzo dobrze brzmia³ przy muzyce powa¿nej ale gdy pu¶ci³em Biohazard to brzmienie zupe³nie nie pasowa³o ... Natomiast na ostatnich ods³uchach Myryad i Nad zagra³y dobrze w ka¿dym gatunku muzyki któr± puszcza³em.
Ogólnie to szukam wzmacniacza który potrafi mieæ dobr± dynamikê kiedy potrzeba ale zarazem ¿eby gra³ ciep³o i przejrzy¶cie (ale nie za "jaskrawie"). Stereofonia i scena s± dla mnie mniej wa¿ne ale te¿ powinny byæ w miare dobre. Mo¿e to niema³e wymagania ale my¶le ¿e za 4000 z³ na pewno znajdzie sie jaki¶ wzmacniacz który bêdzie je spe³nia³ Na razie wiem ¿e na pewno nie kupie Creeka, Rotela, Yamahy, Marantza (chyba ¿e którego¶ z tych dro¿szych) ani Cambridge Audio - te wzmacniacze nie spe³ni³y moich oczekiwañ.

INSOMNIA
 Wys³ana - 15 kwiecieñ 2003 23:26      [zg³oszenie naruszenia]

Ja te¿ s³ucham podobnej muzy. Mimo tego ¿ elubie wykom to do swoich Elektr pod³±czy³em hybrydowego Pathosa i jest ok. On ma lekko ciep³e brzmienie - w po³owie przeciesz to lampa - ale musia³em zastosowac co¶ delikatniejszego bo wiadomo jaki charakter maj± JM laby. W przysz³o¶ci planujê oczywi¶cie jak±¶ zmianê pieca i najchetniej widzia³bym Krella lub mo¿e AVM-a. Wiem ¿e s± to drogie rzeczy ale u¿ywane mo¿na kupiæ za 50% ceny. I w³a¶nie mo¿e bym ci poleca³ AVM. One s± dynamiczne, dok³adne no i to ju¿ jest wstêp do high endu. Musia³by¶ poszukaæ. Za 4000 to naprawde mo¿na znale¿æ co¶ ciekawego i na poziomie. Stwierdzi³em jakis czas temu ¿e nowego sprzêtu nie op³aca sie kupowac - chyba ¿e masz w c ***** kasy.

Rendy

Rafacker
 Wys³ana - 15 kwiecieñ 2003 23:49      [zg³oszenie naruszenia]

Spróbuj Denona albo Yamahe to jest solidny sprzêcik i nie za tani
tañszy jest Denon ale Yamaha jest *****sko droga!

"zanim cos zrobisz upewnij sie czy Epoksyd jest równy potencjalnemu Nukleoidowi"

INSOMNIA
 Wys³ana - 16 kwiecieñ 2003 09:21      [zg³oszenie naruszenia]

Yamaha jest dobra ale raczej to sprzêt h-fi a nie high end. A która jest tak k......sko droga? Chyba masz na my¶li wzmacnacz kina grobowego. Denon jest ok ale ten z górnej pó³ki. Te tañsze to ¿adna rewelacja.

Rendy

INSOMNIA
 Wys³ana - 16 kwiecieñ 2003 15:51      [zg³oszenie naruszenia]

Nie wiem czy w Warszawie znajduje sie jaki¶ sklep maj±cy AVM w dystrybucji.
U¿ywanego sprzêtu nie bêde kupowa³ bo ogólnie nie lubie u¿ywanych rzeczy . Zreszt± ten sprzêt bêdzie mi mia³ s³u¿yæ do¶æ d³ugo i nie bêdzie to raczej "system przej¶ciowy". Po zmianie wzmacniacza zainwestuje pewnie w ulepszenie CD bo z mojego Marantza mo¿na ponoæ bardzo du¿o wycisn±æ zmieniaj±c to i owo... Poza tym mo¿e jeszcze spróbuje bi wiringu i na tym koniec na najbli¿sze 5-7 lat. Choæ w sumie chêtnie bym jeszcze zakupi³ jaki¶ wzmacniacz s³uchawkowy i dobre s³uchawki

[Powiadom mnie, je¶li kto¶ odpowie na ten artyku³.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | nastêpn±

Wybierz stronê:  
Przegl±d tygodnia

HIGH END

Strony: 1 2