FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 5848 razy ¬

ROZRYWKA | Prawo i Ekonomia
Handel autami 
[powiadom znajomego]    
Autor "Handel autami"   

sooo
 Wysłana - 22 marzec 2018 23:52        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Witam czy są tu jacyś handlarze aut? Otóż mam kilka pytań odnośnie takiej działalności. Może ktoś mi nieco pomoże. Nie chce tego robić na dużo skale. Mam pracę i nie chciałbym pchać się w działalność gospodarczą. Czy można to jakoś ominąć? Np. Jadę jutro do Niemca kupuje auto od osoby prywatnej i wracam nim do kraju, na kołach bądź na lawecie. Samochodu oczywiście nie rejestruje tylko wystawiam na sprzedaż. Co z akcyzą ? Płacić ją czy zostawić samochód do opłat dla kupującego? Sprzedawać auto na umowę między mną a kupującym i dorzucić mu poprzednią umowę między mną a Niemcem. Czy sprzedać auto na umowę między kupującym a Niemcem? Z pominięciem mnie. Jak to wtedy wygląda z podatkami. Druga opcja byłaby chyba korzystniejsze dla mnie bo tak naprawdę bym miał,,czyste rece''. A co jeśli sprzedaje auto nie zarejestrowane ale jak ja. Jakiś podatek płacę czy co ? Jeśli ktoś może pomóc to proszę . Dzięki

1900
 Wysłana - 27 marzec 2018 20:48      [zgłoszenie naruszenia]

Taki interes będzie się toczył do pierwszego niezadowolonego klienta albo konkurencji, która wpadnie na pomysł podpier*olenia cię do skarbówki. Poczytaj o karach, możesz sprzedać samochód po 0.5 roku używania. Wuj miał podobną sytuacje - handlował maszynami rolniczymi bez zarjestrowanej DG, podpier*olił sąsiad, wpadła kontrola i przybiła karę 75 tys. zł, także nie ma z nimi żartów.

Zmieniony przez - 1900 w dniu 2018-03-27 20:50:43

saikolank
 Wysłana - 21 maj 2018 08:33      [zgłoszenie naruszenia]

Jak przepchasz tak 2-3 auta w roku, nic się nie dzieje. Jak więcej, to skarbówka Cię dojedzie i zrobi się nieprzyjemnie.

Chłopaczki z Polkowic już Pojechali

INSOMNIA
 Wysłana - 9 czerwiec 2018 21:25       [zgłoszenie naruszenia]

Witam czy są tu jacyś handlarze aut?

Witam, sa. Prosze pytac

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Handel autami